Betta Oteli


GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 00:56
Umut arkadaşım,

Anladım ki bu işte ustasın. Eyvallah. Öncelikle birşey biliyorsan neden öyle olduğunu açıklarsan biz de yanlışımızın ne olduğunu öğreniriz .

Rose tail çok farklı bir durum demişsin. Hala feather tail olduğunu söylüyorsun. Bana ikisi arasındaki farkı söyle llütfen. Ben de bilmiş öğrenmiş olurum. Sonra da sana aynı balığın başka fotoğraflarını gönderirim.

Dişi balığın dişi olduğuna hala inanmış değilsin anladığım kadarıyla. Kendisi yetişkin bir dişidir.

Chocolate ile dünyalar var arasında demişsin. Ben zaten birbirine çok benzettiğimi farkın anladığım kadarıyla vücut renginden kaynaklandığını söylemişim . Eğer bu değilse o dünyalar kadar farkı söyle lütfen de balığımızın ne oolduğunu bilelim.

Genç bir hobici olduğunu biliyorum ve heyecanını da anlıyorum. Ancak bahsettiğim gibi eğer doğrusunu bize de anlatırsan forum anlamını bulur. Biraz iğneleyici yazdım ama Lütfen beni yanlış anlama.

Gecko2015-01-30 11:56:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1938
UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2015 18:49
Feather Tail budur. Feather tail'in Türkçe karşılığı Tül Kuyruk demektir. Kuyruğun, tüy şeklinde veya tüye benzer şekilde olması durumunda kullanılan terimdir.

Feather Tail;



Rose Tail ise, gül kuyruk anlamına gelir ve farkettiyseniz feather tail'e göre kuyruk formasyonu değişik ve derinliği daha az'dır.

Rose Tail Super Red Halfmoon Erkek;


Bu 2. Balık için olan yorumum

3. Balığın dişi olduğunu söylüyorsunuz ben tüpçük göremedim, o kadar zamandır betta bakıyorum. İnanın dişiliğine dair bir belirti göremiyorum bu balığın. Yavru aldınızmı ? yumurta aldınızmı ? bu balıktan acaba ?

4. Balık ise, mustard gas;





Bu kendi chocolate OHM erkeğim.


Buda Mustard Gas. HM erkeğim;



Aradaki farkı gövde'ye bakıp anlayabilirsiniz..

Umarım anlayabileceğiniz kadar açıklayıcı yazabilmişimdir :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 05:30
Öncelikle ingilizce tercüme için teşekkür ederim. Ben de azıcık ingilizce biliyorum. Mümkün olduğu kadar Türkçe kullanmaya çalışıyorum.

Muhtemelen tek bir fotoğraf olduğu için tam görememişsin. Şu anda zamanım yok. 2. Balık gül kuyruk. Tüy değil.

Dişi balığın da tüpçüğü ile bir fotoğraf göndereceğim. Yine muhtemelen tek bir fotoğraf yeterli olmamış olabilir. Sadece öndeki iki yüzgeçleri bile dişi olmasını destekliyor. O kadar zamandır betta bakıyorsun ama sen bile yanılıyor olabilirsin. Umarım iki dişiyi veya iki erkeği ciflestirmeye kalkmazsın.

Son balıkta ise üçüncü defa söylüyorum. Mustard gas fire iddia etmiyorum.. Sadece aradaki Farkı bilmiyorum. Ve bilmediğim bir şeyi de doğru diye iddia etmiyorum.. Aradaki fark sadece vucut (ve kuyruk dibi) mavi renk mıdır? Eğer öyleyse balığın eski fotoğrafını gönderdim. Şu anda chocolate ise doğrudur. Küçükken mavi olan gövde rengi beni yanıltmis. Yanlış olduğumu kabul ediyorum. belki renk varyeteleri kuyruk varyeteleri az da olsa ttartışmaya açıkolabilir ama bir bbalığın dişi veya erkek olması kesindir.

Daha da ne söylenir bilemedim. Üstadımsın.Gecko2015-02-01 05:34:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1938
UmutMEHDİOĞLUÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 05:34
Estağfurullah.. Ustun betta bilgilerinizle benim gibi acemilere yol goaterdiginiz icin tesekkur ederim :) Daha once cok erkek ile erkek ealetirmeyi denedim. Disi ile disiyide denemisligim var.. Ama baliklarin cinsel tercihleri bu yonde degilmis ne yapalim :)) Sizin dediginiz dogru, ben yanlisim lutfen hic yorum yazmadim sayin.. Hayirli gunler..[URL= ][/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 07:24
Fakettigin gibi bilmediğimi ve doğrusunu öğrenmek istediğimi defalarca yazdım. Ama senin tavrın ne yazık ki beni bu şekilde iğneleyici yazmaya sevketti. Tartışmanın en bbaşından beri birşeyleri doğru yazdığında israrlisin. Evet ben bazı şeylerde yanılmışım. Red dragon gibi. Ancak doğru verdiğim bilgileri bile aynı sekilde yazip benim yazdiklarim yanlismis gibi yorum yapmissin. Hatta senin yazdığının yanlış olduğunu ısrarla belirtmem bile işe yaramadı. Ben de bunca seyin ustune hata yaparak alaycı bir dilde yazdım.

Öncelikle senin iki katın yaşım var. Saygi gostermesen bile en azindan alayci bir dil kullanmaman daha hos olurdu..

İkincisi tek bir fotoğraf bazı şeyleri görmeye yetmeyebilir. Tüm yazdıklarının başına"fotoğrafta çok belli ddeğil ama bana göre...." diye belirtseydin konu bu noktalara gelmezdi.

Feather tail ve Rose tail ayrimini belirtip ornek vermissin. Tesekkur ederim. Benim bahettigim nokta buydu iste. Sundan dolayi sizin baliginiz sudur... Ancak bahsettiğim gibi benim balığım senin de örneğini verdiğin Rose taildir. Tekrar soyluyorum. Tek bir fotograf seni yaniltmis olabilir. Yeni bir fotoğrafını gönderince sen de beni doğrulayacaksin. Dişi balığın erkek demenin nedeni de yine gibi tek bir fotoğrafın yeterli olmamasıdır. Kendisi dişidir. Tüpçüğü vardır. Geçen ay ciftlestirmeye çalıştım ancak acemilik nedeniyle iyi gözlem yapamadım. Ertesi Gün baba yumurtaları yemeye başladı. Babayı ayırdım ancak yumurtalar mantarlasti. Dediğim gibi tamamen benim acemiligim.

Bahsettigin gibi asla ustayim demedim, ima bile etmedim.. Aksine bilmediğimi, doğrusu anlatmani beklediğimi yazdım. Fakat muhtemelen sen yanlış anladın. Ustune ustluk O Balığın dişi olduğunu söylüyorsunuz ben tüpçük göremedim, o kadar zamandır betta bakıyorum. İnanın dişiliğine dair bir belirti göremiyorum bu balığın. Yavru aldınızmı ? yumurta aldınızmı ? bu balıktan acaba ? diyerek deneyimli oldugunu belirtmissin. Zaten imzanda da betta hobihanen oldugunu yazarak bunu dile getirmissin. Ancak nadiren de olsa herkesin hata yapabilecegini aklina getirmeden cok kesin cumlelerle baligimin erkek oldugunu iddia etmissin.

Son ekledigin fotoğraflarda bile aradaki fark açık diyorsun. Ama bu farkın ne oldugunu yazmıyorsun. Herkes seninle ayni zekaya sahip olmayabilir.

Ben fotoğraflardaki farkı sadece mavi renk olarak görüyorum. Bunu da birkaç defa belirttim. Hatta möyle mıdır, degil midir diye ısrarla sordum. Hatta neden Mustard gas diyerek yanildigimi, balık küçükken mustard gas'a benzediğini sonradan renginin değiştiğini belirttim. Ayrica fotografini da ekledim. Yani hatali oldugumu anladim. Neden hataya dustugumu de belirttim.

Tüm bunların üzerine hala yapıcı birşeyler yazmayıp dalga geçmeyi tercih ediyorsun. Bu daha da uzucu...

Neyse seni kırdıysam ya da sinirlendirdiysem üzgünüm.

Buyur copper bettaya ait fotograf.

[URL=#]</a>

</a>
Bu de senin verdigin gercek feather tail ornegi.
[URL=#]</a>

Bu da DISI bettaya ait TUPCUK videosu. Cok hareketli oldugu icin fotograf cekemedim. Ancak sanirim video yeterince belli. Zaten ventral finler bile disi olduguna buyuk bir isaret.

http://youtu.be/T4rrkj3Hqpw

Gecko2015-02-01 11:56:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erulusoyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2012
İl: Içel
Mesaj: 665
erulusoyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 12:11
Merhabalar. Bettalarda renk varyasyonlarını isimlendirmek gerçekten güç Ayrıca tam erişkin olmadan, renk değişimleri(Jumping gen)çok ilginç olabiliyor. Benim Ankara'dan Yağmur hanımdan aldığım Black fire green dragon ve cambodian dişi bettalarım , marble'a dönüştü ,gözlerimle görmesem inanmazdım. Mustard gas lar benimde çok beğendiğim ve ilgimi çeken birgörünüme sahip ancak bir süre beklememe rağmen, o dönem bulmak mümkün olmadı. Bettysplendens.com'da articles içinde yeni sayılacak ve çok tartışılmış bu varyete konusunda çok güzel ve doyurucu bir makale var,öneririm. Tekrar balıklarınızın ve onlara yarattığınız ortamın çok güzel olduğunu belirtmek istiyorum. Sağlıkla kalın   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 12:18
Ercument Bey tesekkur ederim.

Aslinda inanin kuyruklarinin isimleri, renklerinin isimleri vs hic onemli degil. Benim icin tabi ki birinci sart saglikli olmalari ikinci sart ise tabi ki goze hitap etmeleri. Dort baligimi da severek icime sinerek aldim. Kipir kipir sagliklilar. Havalar biraz isininca daha once beceremedigim ciftlestirme isini deneyecegim.

Ilginize tekrar tesekkur ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erulusoyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/02/2012
İl: Içel
Mesaj: 665
erulusoyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 12:38
Öncelikle olgun tavrınız için sizi kutlarım. Ben yaklaşık 40 yıldır bu hobiyle severek uğraşırım ve Bettalarım hep olmuştur. 3 ay önce bende bir denemede bulundum,erkek 4.gün ben ayıramadan yavrulaın neredeyse tamamını yedi, ikinci denemede 24 saat içinde erkeği aldım, ancak yumurtaların neredeyse tamamı ,dökülüp mantarlaştı. Son denemede yaklaşık 36 saat sonra erkeği çıkardım, şimdi 5.günde yüzen 15 kadar yavru var. Ancak bukadar küçükş eyleri(okuma gözlüğümle seyrediyorum)nasıl büyüteceğim bilmiyorum.

Teşekkür Edenler: [T]112793,Emrah ÇÖLGEÇEN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 13:02
Hayirli olsun. Kimileri cok kolay oldugundan bahsediyor, Kimileri ise cok ozenilmesi gerektiginden. Tabi baliklarin hepsinin ayri kisiligi ve huylari olmasindan da kaynaklaniyor bence. Bilirsiniz ki bir bettanin yedigi yemi digeri yemeyebiliyor. Ayni ortamda biri cok hareketli digeri sakin olabiliyor. Hatta kimi saglikli olmasina ragmen aynaya bil tepki gostermeyebiliyor. Gercekten de ayri ayri kisilikleri var.

Umarim 15 yavrudan daha fazla kayip olmaz. Canli doguran ve karides yavrulari buyutme sansim oldu. Yavrularin yavas yavas buyuyup renklenmesini izlemek inanilmaz keyifli gercekten. Tabi betta yavrulari icin 3 ay sonrasini da iyi dusunmek lazim. Aceleci olup sonradan baliklari kavanozlara hapsetmek zorunda kalmamak gerekir.

Bu arada verdiginiz sitedeki makalelere goz gezdirdim. Gayet guzel bilgiler var. Ama sanirim bu basliktan sonra bir daha mustard gas, chocholate, feather tail vs gibi seyleri uzun sure okumak istemiyorum :)

Tekrar tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sopacı34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 335
sopacı34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 15:16
Umut Bey ve Gökmen Bey'in yazılarını önce keyifle sonra da şaşırarak okudum. Çok ufak detaylar üzerine ve suni isimler üzerine tartışıyorsunuz. 

Bettalardaki tüm kuyruk türleri ve renk varyeteleri sonuçta çapraz eşleşmelerle ortaya çıkmış ve 1 hayvan 2 farklı türün ortak özelliklerini taşıyabilir. Üstüne üstlük hayvanın üreme dömeninde ve yaşlılığında renkleri değişkenlik gösterebilir. 

Ufak detaylara farklı isimler verildiği için gereksiz ego tatmin etmeye gerek yok düşünüyorum. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 16:24
Onur Bey

Dediklerinize sonuna kadar katılıyorum.. Benim takıldığım nokta rrenk veya kuyruk değil. Umut kardeşimin takındığı tavırdır. Pek çok yerde konuyu tam bilmediğimi, forum ruhuna uygun şekilde öğrenmek istediğimi belirttim. Ama benim zayıf yanım bu sanırım. Bu tür durumlarda cevap yazmadan duramıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta1234Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1443
betta1234Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 23:58
Masallah bettalarınız birbirinden güzeller.Akvaryumu bölüp araya sünger koymanız iyi bir fikir olmus.Bende bu sekıl yapsam mı diyorum ama aklıma takılan durumlar var araya koydugunuz nasıl bir sünger ve bïr zaman sonra parcalanma yapmıyormu benim bettalar sanki araya sünger koysam ısırıp koparırlarmıs gïbi duruyor bir türlü doymak bilmiyorlarda yeni gelen herseyi ısırmaya calısma egilimindeler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 02:39
Abdullah Bey,

Araya koydugum malzeme sert elyaf gibi birsey. Kalip halinde duruyor. Yumusak degil yani. Daha cok bulasik sungerlerinin yesil kisimlari gibi bir malzeme. Tabi ki akvaryum filtre malzemesi :)

Aslinda daha duzgun koyulabilir tabi. Benimki biraz tembel isi oldu. Hatta bir iki defa copper olan disinin yanina gecti. Ancak su anda dort balik da hallerinden memnun. Kesinlikle tavsiye ederim bu sistemi. Zaten bettalar icin hava tasi gerekmiyor. Bu sistemle sadece bir adet kafa motoruyla harika filtrasyon yapilabiliyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oğulcan35Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 57
oğulcan35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2015 17:46
O bölmeler eğilip bükülse zamanla birbirlerinin yanına geçip kavga çıkmasın :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir