Betta Üretimde Sorun


basri50Çevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 990
basri50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2010 11:31
Arkadaşlar dün bir erkek bir dişi betta aldım. Akvaryumu ikiye böldüm dişi bir tarafta erkek bir tarafta. Dişinin akşam tüpcük çıkardığını gördüm. Erkek ve dişi birbirlerine ulaşmak için çabalıyorlar. Ama erkek yuva yapmadı çok az bi köpük var suyun üstünde. Acaba birbirlerini görmemeleri mi gerekiyor bu aşamada? Erkek neden yuva yapmıyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balper42Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2010
İl: Konya
Mesaj: 70
balper42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 23:45

Canlı yemle flan besle basricim.. Dişi kızgın ama erkegin biraz enerjiye ihtiyacı var...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Betta MarketimÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 08/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 430
Betta MarketimÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2010 00:44
Merhaba, bettalarda ülkemizde yapılan en büyük hatalardan biri çiftleştirmede çok aceleci olmamızdır.Ve bunun sonunda başarısızlık ile karşılaşmamız gayet normaldir.Dişi ve erkeğe belli kondisyonları ve ortamı alıştırmadan yapılan üretim çalışmaları her zaman için sorunların çıkmasına sebep olmuştur.
Çiftleşmeden önde erkek bettanız ayrı bir tankta kendi başına en az 3-4 gün güzel kaliteli yemlerle beslenmeli ve su kalitesi ona keza ayarlanması gerek.Burda 3-4 gün yanlız kalan erkek hem akvaryumun içindeki ortama alışmış ve hakimiyet kurmuş olacak.Burda yanlız kalan erkek 3-4 gün içinde herhangi bir hem cinsi ile karşılamadığı için kondiyon seviyesi üst seviyelerde çıkacaktır.Yanına azemi 3-4 gün sonra yanına bir kap içerisinde yada bölme ile gösterilen dişi ile erkeğimizin çiftleşme iç güdüleri en üst seviyeye çıkacaktır.Köpük yuva hızlı bir şekilde hazırlamaya başlayacaktır.Dişi içinde yapılacak çok şeyler var aslında üretimde erkek kadar dişininde kondisyona bağlı besinleri alması ve çiftleşmede kendi isteği ile darbe almadan erkek ile çiftleşmelerin yapılması için yapılacak bazı önemli işlevler vardır.Bunlardan ilki dişimizin çiftleşmeye hazır olup olmadığıdır.Her tüpçük çıkaran dişi çiftleşmeye hazır olucak diye bir kavram söylemek yanlış olur.Dişimizi kaliteli yemlerle yine ayrı bir yerde başka hem cinsleri ve aynı cinslerinden hiç bir materyal görmecek şekilde düzenli su değişimleri ve bakımı ile besledikten sonra.Dişimizin yumurta topladığını görme için bir sonraki gün dişimizi aç bıraktıktan sonra karın şişliği ,genişliğinden türüne göre barlarından (Burda Solid beyaz ve sarı türler haric) ve yumurta tüpçüğünün ine başı gibi çıkıntı olmasından dişimizin artık çiftleşmeye hazır olduğunu anlaya biliriz.Burda dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi özellikle yanlış beslenen dişiler sürekli granül ve saatsiz karışık beslenmelerde dişilerin çoğu özellikle bağırsak fonksşyonları zarar gördüğü için bir takıp tepkimelere girmektedirler.Kabızlık , bağırsak şişkinliği gibi durumlarda bettamızın yumurta toplandığını sanıp üretime alınan dişilerin hem üretimin gerçekleşmemesi hemde üretim aşamamızda dişinin zaten problemli olması üzerine dişinin ölümüne kadar uzanan bir süreç geçirmesine sebep verecektir. Bunuda anlamanın en önemli kısmı dişimizin 2-3 günde karnının birden şişmesi gibi durumlar balığınızın bu durumları gecirmeye başlamış olduğunun bir yanıtı olabilir.Unutulmamalıdırki dişi bettalar yemin kalitesi ve suyun özelliklerine göre yumurta seviyesini yavaş bir şekilde düzenli beslemeler ile toplar hale gelmektedir.Şimdilik bu kadar işin aslında çok daha detayları var ama bunlarıda anlatıpta işi hiç olmuyacakmış gibi bir durum söz konusu olacağı için şimdilik bukadar bilgi yeterli diye düşünüyorum.Görüşmek dileği ile, Başarılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhan32Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2010
İl: Isparta
Mesaj: 35
batuhan32Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2010 13:18

arkadaşlar benimde bir dişim var 1 senedir benle bazı arkadaşlar dişin hazır deil diyolar bide size gösteriyim dedim lütfen yorum yapın bu işte yeniyiz.



Fotoları koycam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir