Betta Üretimi Sorun Aclllllll


onur keçeciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2013
İl: Bilecik
Mesaj: 171
onur keçeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 15:57
Arkadaşlar merhaba erkek betam köpük yuvayı ço az yaptı ben ynede saldım şimdi 3 yada 4 saat geçti dişi hep bir köşede duruyor erkek arada bir gidip kur yapıyor dişi hiç kur yapmıyor ne yapayım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RokujouÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 249
RokujouÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 15:59
Dişinin erkeği beğenmediği durumlar oluyormuş. Bendede olmuştu. Hiç çiftleşmediler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eakinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/12/2015
İl: Antalya
Mesaj: 667
eakinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 16:09
Bence balıklarınızın sağlığı için bir an önce ayırın. Sonra detaylıca bir araştırma yapıp tekrar denersiniz. Ama birarada oldukları sürece birbirlerine zarar verme riskleri çok yüksek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 60
prisonsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2016 04:08
[K]Merhabalar[/K]

Balıkların durumu nedir acaba?
Bazı erkekler, dişi zorlamadıkça köpük tam yapmayabiliyor. Ancak yeteri kadar bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorsanız bu durumlarda dişiyi salmanız daha doğru olur.

Üretim aşamaları için ilgili makale ve çeviriler forumlarda mevcut. Ancak ben öncelikle üretim sonrası gelen sorumluluklardan bahsetmek istiyorum ki buna imkanlarınız, zaman-mekan-maddiyat yer veriyor mu onu kafanızda bir analiz edebilirsiniz bu sayede.
Üretim tankları su 10-12 cm yüksekliğinde olacak şekilde, 26-27 derece su sıcaklığı sabit ve catappalı su kullanılarak hazırlanır. 10-12 litre su yeterlidir. Diyelim ki yavruları aldınız, bir batında hiç yavru da alamayabilirsiniz, gördüğüm maksimum sayıyı maksimum olarak kabul edersek 850 yavru da alabilirsiniz.

Yavrular yumrutadan 2 günde çıkarlar, 2 gün sonrasında normal yüzüş diye tabir ettiğimiz yatay yüzüşe geçerler. Bu aşamada günde 4'er saat arayla göz damlalığı veya herhangi küçük bir damlalık ile mikrokurt-infusoria-rotifer ile beslemek yapmak zorundasınız ve bu yemlemeleri çok ama çok az oranlarda yapmalısınız ancak 4'er saat arayla en azından yapmak zorundasınız. 8 saatte bir de yapabilirsiniz, gelişimleri oldukça yavaş olur. Neye dayanarak: Ben bu habitatta aradığım yemi bulamıyorum, o halde çok hızlı büyümemeliyim! Pek çok balıkta bunun gibi psikolojik etmenler mevcuttur gelişimde.

Yavrular ilk 2-3 gün mikrokurtlarla beslendikten sonra yeni çıkarılmış artemia ile beslenmelidirler. Her gün taze çıkarmış olduğunuz artemialar ile beslemek zorundasınız çünkü artemia ilk 8 saatten sonra hem protein değerlerini kaybetmekte hem de hızlı bir şekilde büyümektedir, bunun için tercihen artemiaları 8 saatlik arayla günün 3 diliminde tek bir öğün verecek kadar azar azar 3 farklı sette çıkarmak en doğrusu olur. Ne zamana kadar: En azından 1.5 - 2 aylık olana kadar.
Yavrular ilk 2 -3 günü atlattıktan sonra günde 8'er saat arayla bu yemlemeleri yapmak zorundasınız. Daha fazlası swim bladder organlarının sıkışıp, yeteri kadar gelişememesi ve Swim Bladder Disease olmalarına ve bu da gelişimlerinin yavaşlamasına, daha azı da az önce bahsettiğim psikolojik sebeplerle gelişimlerinin yavaşlamasına sebep olacaktır.

Çeşme suyu kullanacaksanız su değerleriniz kaliteli olmalı. Çünkü yavrulara 2.haftadan itibaren günde maksimum 3 litre olacak kadar ekleme yapmalısınız. Damla damla, akvaryumun su sıcaklığı ile eşit sıcaklıkta olmak zorunda. 2.5 - 3 saniyede 1 damla olacak şekilde eklenmeli su yani akvaryuma. Su seviyeniz tankınızı dolduracak seviyeye geldiğinde ise su değişimlerine başlamanız gerekiyor. Her gün, istisnasız dip çekimi yaparak bu işlemleri tekrar etmek zorundasınız. Yavru sayınıza bağlı olarak hacim ihtiyacınız değişkenlik gösterecektir. 1 aylık olan yavrular en az 1'er litre hacime ihtyaç duyarlar yani 50 yavrunuz varsa 50 litrelik bir tankınız olmak zorunda. 100 yavrunuz varsa 100. 200 yavrunuz var ancak tankınız 100 litre ise yeni bir tank edinmek ya da yedekte bulundurmak zorundasınız yavruları ikiye bölüp 2 ayrı tank ile ilgilenmek durumudasınız.
Yavrular 2 aylık olduklarında ihtiyaç duydukları hacim nerdeyse 3 katına çıkar. 50 yavru 150 litre hacime ihtiyaç duyar.

Yavrularınız 2.5 - 3 aylık olduklarında dediğim işlemleri ne kadar düzenli yaptığınıza bağlı olarak dişi ve erkekler kendilerini belli etmiş ve hırpalamalar başlamış olur ki bu durumda dişi ve erkeklerin hormonal, psikoljik ve formal-fiziksel gelişimleri için erkekleri minimum 1.5 - 2.5 litrelik kaplara ayırmak zorundasınız. Tercihen minimum 5 litrelik cama cam, birbirinle bağlantısı olmayan tanklar tercih etmeniz daha doğru olur.

Kuru yem yemeye kimi zaman 1 aylıkken dahi başlayabilirler ancak asla tek çeşit yemleme yapma ile yavrular istenen formlara ulaşamaz. İstenen forma ulaşamazsa ne petshoplara ne de internetten satamaz ne de akvaryumunuzda dursa gözünüze hitap etmez bir hal alır bu iş.

Dolayısıyla lütfen yukarıdaki gerekliliklerden, zorunluluklardan herhangi birinde bir aksaklık yaşayacağınızı düşünüyorsanız üretimi erteleyip balıklarınıza en güzel yaşayabileceği imkanları sağlayarak şimdilik sadece onlara evsahipliği yapın, üretimden uzak durun.

Üretim aşaması, balıkların olması gereken form ve ne zaman üretime alınabilirliğinin anlaşılabilmesi adına bilgileri internetten kolaylıkla edinebilirsiniz.

Dilerim yardımcı olabilmişimdir, sağlıklı ve mutlu hobiler dilerim.

VeteranBetta

Beğenenler: [T]180551,eakin[/T][T]45405,alperismet[/T][T]219490,Shiba[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180551,eakin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir