Bettamın Kabızlığı Kaç Günde Geçer


seyoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2022
İl: Eskisehir
Mesaj: 17
seyoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2022 11:07
Herkese merhaba,
Forumu düzenli olarak takip ediyorum ve çok faydalı olduğu görüşündeyim.
Bir konuda destek isteyeceğim sizlerden mumkunse?
Gecen nisandan beri (ilk bir ay malesef fanusta durdu ancak sonra hemen gerekenı yaptım) bitkili bır akvaryumda şelale filtre ve ısıtıcı ile bakmakta olduğum cok sevdıgım bır bettam var.
Bettamın kuyruğunda 3 mm kadar bir yırtılma nedeni ile kan kurdu ile besliyim demiştim haftasonu. Cuma aksamı - cmt sabah ve aksam her öğünde 2 ser tane vardim. Ancak cumartesi aksamı karnı kocaman oldu:(( daha önce hic yaşamamıstı bunu (arada bir kan kurdu bir ogunde bir tane olmak üzere veriyordum. Bu arada son aldıklarım sankı kan kurdu gıbı degıldı. Acaıp bır kokusu vardı ve soluktular) Pazar günü sabah ve aksam bezelyeyi granule yem haline getirerek verdim. İki kez kocaman dışkıladı. Bu sabah baktıgımde ise hala az da olsa sislik var gıbıydı. Bu sabah yem vermeden cıktım evden. Sizce bezelye ile devam mı etmelıyım? Yoksa yemlemeyı kesmelı mıyım? Bu kabızlık ne kadar surede gecer acaba? Kotuye gıtmez degıl mı? Normal yemi ocean nutrion.Bana yardımcı olabılır mısınız?
Bu arada bettamı aldığımda kac aylıktı acaba cok merak edıyorum. Aldıgım yer 7-8 aylıktır demişti. Hep o aralıkta mı satısa sunulurlar bu konuda da bılgı verebilirseniz cok sevırnırım.
Heyecanla yanıtlarınızı beklıyorum. [EDIT]seyo,2022-12-19 22:49:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2471
HakanYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2022 13:33
Balığınızın görselini paylaşsaydınız daha iyi olurdu (bundan sonraki paylaşımlarda akvaryumun ve balığın ayrı ayrı net fotoğraflarını paylaşırsanız daha isabetli yanıtlar alırsınız). Bettalar (satıcının sirkülasyonuna bağlı olarak) farklı yaşlarda satışa sunulabilir.
Kan kurdu gibi dondurulmuş satılan canlı yemlere dikkat etmek gerekir, bozulmamış (donu çözülüp tekrar dondurulmamış) olmalı, organik yem olduğundan bozulma (çürüme) ihtimali var, bu da balığınızın sağlığını etkiyebilecek bir durum.
Bana kalırsa yemlemeyi bir veya iki gün durdurun, balık halsizleşmezse ve midesi normale dönerse "normal" beslenmesine devam edin. (Tedavi için haftada bir veya iki adet verin, fazla vermeyin.)
Çok düşük protein seviyeleri nedeniyle tek bir besin kaynağı olarak tavsiye edilmez. Ek gıda olarak verilmelidir. Kullanmadan önce temizlik ve dezenfecte yapılması gerekmektedir. Gazete kağıdı veya yumurta kutuları içinde buzdolaplarında saklanmalıdır. Dondurulmuş kan kurdu 5 dakikadan uzun süre suda beklerse suyu kirlettiği için yemleme sonrasında su değişimi önerilir.[EDIT]hakanyildiz06,2022-12-19 13:38:27[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]235455,seyo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SinanAvciÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 67
SinanAvciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2022 19:01
Yemi çeşitlendirmenizi öneririm. Ve haftada 1 gün oruç tutturun kendisine ben uzun süredir öyle besliyorum bettalarımı ve hiçbir sorun olmadı 1-2 gün yem vermemeyi deneyin

Teşekkür Edenler: [T]235455,seyo[/T]
+1: [T]231847,hakanyildiz06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir