Beyaz benek


ayh4nnÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2006
İl: Izmir
Mesaj: 11
ayh4nnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2006 00:14
ilaç al ama öyle birmilyonluklardan değil.Sen balıkçıya gittinde balıkçıya söyle ben beyaz benek ilacı istiyorum de.Balıkçı hemen beyaz benek ilacı çıkarır.eğer balığın o ilacı attığın da ölürse çok atmışsındır.benim balıklarım dada geçti öyle bi hastalık. Ama o hasta balığı çıkardım ve öbürleRİ sağsalim yaşıyorlar.öbürü hakkı rahmetine uğradı.Benden saygılar dediklerimi yap kurtar balığı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PosseidonÇevrim Dışı

[B]2213,1[/B]
Kayıt: 19/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 836
PosseidonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2006 10:31
[QUOTE=gelincik]

Beyaz benekte ilaç tedavisinde ışık ve filtre kapalı, ısıtıcı max.30c. havalandırma açık olmalıdır. Tedavi sonrasında 2 güün aralıklarla %30 su değişimi yapılmalıdır.(Akvaryuma konacak su akvaryumdaki sudan soğuk olmamalı.ısıtılarak konulmalıdır)


Saygılar

[/QUOTE]
Evet arkadaşımızın anlattığı olay tam yapılması gereken tedavidir. Ben 20 yıla yakın bir çok kez bunu tecrübe ettim. Yalnız burda ısıyı yükseltirken kademeli olarak yükseltmek lazım ve beslediğiniz balık bu ısıyı tolere edebilirmi bunu bilmeniz gerekmektedir.Bu hastalığın sebebini tankınızda tesbit edip bir daha olmamasına çalışmalısınız. Burdaki forumlarda çok fazla detay bulabilirsiniz.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir