Beyaz Benek Ve Mantar Hastalığı


MukumukuÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 22
MukumukuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2017 22:56
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 70 litrelik tankımda balıklarım beyaz benek ve mantar hastalığına yakalanmıştı ve dereceyi 28 e çıkartarak 4 gün antiseptik ilaçla tedavi ettim.Küçük akvaryumdalar şu an toplamda 7 balık var ve yaklaşık 1 aydır birlikte yaşıyorlar.Hiç birinin üstünde benek ya da pamuğumsu görüntü yok sadece bi tanesi hariç.Kuyruğunda ve yüzgecinde pamuğumsu şerit var ancak iştahında yüzmesinde hiç bir sorun yok çok sağlıklı ve diğerleriyle yaşamasına rağmen diğerleri de gayet sağlıklı yeme geliyor ve yüzüyorlar.Yarın akşam büyük tanka alıcam ama sorum şu:Diğer 6 sını alıp pamuğumsu görüntüye sahip balıktan o görüntüyü temizlemek için küçük akvaryumda aynı tedaviyi tekrar mı uygulıyım yoksa hepsini birden mi büyük tanka atayım?Lütfen bu konuda yardımcı olun balığın tek sorunu kuyruğunda ve yüzgecinde ufacık pamuğumsu görüntü bunu dikkate alarak yardımcı olun..Şimdiden. çok teşekkür ederim..[EDIT]Mukumuku,2017-04-10 22:57:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdincsener4Çevrimiçi

Kayıt: 12/03/2017
İl: Hatay
Mesaj: 330
Erdincsener4Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2017 23:17
[QUOTE=Mukumuku]Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 70 litrelik tankımda balıklarım beyaz benek ve mantar hastalığına yakalanmıştı ve dereceyi 28 e çıkartarak 4 gün antiseptik ilaçla tedavi ettim.Küçük akvaryumdalar şu an toplamda 7 balık var ve yaklaşık 1 aydır birlikte yaşıyorlar.Hiç birinin üstünde benek ya da pamuğumsu görüntü yok sadece bi tanesi hariç.Kuyruğunda ve yüzgecinde pamuğumsu şerit var ancak iştahında yüzmesinde hiç bir sorun yok çok sağlıklı ve diğerleriyle yaşamasına rağmen diğerleri de gayet sağlıklı yeme geliyor ve yüzüyorlar.Yarın akşam büyük tanka alıcam ama sorum şu:Diğer 6 sını alıp pamuğumsu görüntüye sahip balıktan o görüntüyü temizlemek için küçük akvaryumda aynı tedaviyi tekrar mı uygulıyım yoksa hepsini birden mi büyük tanka atayım?Lütfen bu konuda yardımcı olun balığın tek sorunu kuyruğunda ve yüzgecinde ufacık pamuğumsu görüntü bunu dikkate alarak yardımcı olun..Şimdiden. çok teşekkür ederim..[/QUOTE]

hepsinde tamamen gecene kadar bence buyuk tanka alma.o bitanesi de iyilessin,emin ol tamamen oyle al.riske gerek yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacopmanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2017
İl: Adana
Mesaj: 69
jacopmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2017 09:56
Öncelikle geçmiş olsun. Evet sanırım ortada bir problem var, var fakat neden oldu? Niçin oldu? sorularını öncelikle kendimize sormamız gerekmekte. Bu hastalık genel olarak türlerde akvaryuma alındıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Genel ısının iyi bir şekilde kontrol edilememesi, sudaki ani derece düşüşleri ve yükselmeleri, su değişimlerinin zamanından önce veya zamanından sonra yapılması, eklenen suyun bekletmeden ve akvaryum içerisindeki mevcut su sıcaklığı ile eklenecek su sıcaklığının bir birini tutmaması, aşırı yemleme, fazla ışık gibi başlıca sebeplerden dolayı maalesef ki canlılar dayanamayarak vücutlarında oluşan oksijen baloncukları kalarak yavaş yavaş dokularının üzerinde küf, mantar gibi pamuksu yüzeyler oluşturmaktadır. Genel olarak bekletilmeden çeşmeden akıtılan bol klorlu su bu durumun en büyük tetikleyicisidir.

Gelelim bu işin çözümüne;
Şahsen ilk zamanlarımda bende cevremde bulunan dostlarımda bu hataya düşerek canlıları bu koşullardan kurtarmanın derdine düştük. Bir kaç çözüm yolu ile başarıya ulaşsakta en etkili çözüm olarak size tavsiyem öncelikle canlıların tamamını akvaryumdan başka bir kabın içerisine katın, daha sonra metilen mavisini suyun ölçeğine göre kaba ekleme yap, fakat unutma ki kabın içine katacağın suyu mutlaka akvaryumdan ekle. Daha sonra varsa ısıtıcını alıp 28 dereceye sabitle ve ilgili kabın içerisine ekle. 24 saat sonra balıklarını çıkartıp akvaryuma ekleye bilirsin. Ek olarak akvaryuma eklemeden önce akvaryumdaki suyun yarısına yakının değiştirip bekletilmiş su ekleyip içerisine ekledikten sonra canlıları ekle.

Kolay gelsin umarım canlılarını kurtarırsın.[:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MukumukuÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 22
MukumukuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2017 13:16
Hocam canlılarda hiç bi sağlık problemi yok sorun da bu zaten yani sorunsuzluk.İştahları keyifleri herşeyleri yerinde sadece 1 tane mor balıkta ufak tefek beyazlık var ve mantar olduğu kanısındayız.Diğer 6 sında ne beyazlık ne de halsizlik var hiçbir problem yok.O yüzden onu küçük akvaryumda tek bırakıp ilacı kullandıktan sonra büyük tanka diğerlerinin yanına eklemeyi düşünüyorum.Balığın üstünde 1.5 aydır var ama hiç bir sağlık problemi yok sadece beyazlık geçmedi hepsi bu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir