Beyaz japon baliginin kuyrugundaki siyah leke


scalesÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 63
scalesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 15:22
Merhaba arkadaslar benim beyaz japon baligimin kuyruk ve alt kisminda siyah lekeler cikti arastirdim fazla protein yada balik buyudugunden renk degisimi dendi ve diger arkadaslari kuyruk kismina buyrugunu sokuyor ama baligim saglikli sizce neden bilenler yazabilirmi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanlıdoğurancıÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 296
CanlıdoğurancıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 15:46
Öncelikle  dediğiniz Gibi  Fazla  Protein'den Kaynaklanıyor Olabilir Yem Olarak Ne Veriyorsunuz ve Tank Hacminiz Nedir ?? Vede Balık sayınız ? Strestende Olabilir 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kastinbjkÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10945,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1357
kastinbjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 16:01
Merhaba Ayten hanım,

Japon balığınıza fanustamı bakıyorsunuz çünkü araştırmalarıma göre en çok fanusta besleyenler böyle bir sorunla karşılaşıyor hatta bununla ilgili araştırma yapan bir arkadaşımız aşağıda sunmuş olduğum makaleyi hazırlamış okumanızda fayda var.
Ayrıca balığınızın resmini ve bulunduğu ortamı resimlerle paylaşırsanız seviniriz çünkü bu konuda belki bir nebze olsun size ve bu sorunla karşılaşan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırız.

İlgili Makale;
Akvaryum balık hastalıkları akvaristler için en kötü durumdur. Bazen nedeni bile anlamadan balık ölümüyle sonuçlanan akvaryum hastalıklarında bulaşıcı hastalıklar tüm akvaryumu riske sokarken bazı hastalıklardan sadece hasta balığın ölümü ile sonuçlanıyor.

Bu ve bundan sonraki yazılarımızda balık hastalıkları üzerinde durmaya çalışacağız. Bugün  “Japon Balığında Kararma ve Siyah Leke” konusunu araştırmaya başladı. Bu makale tamamlanınca sıkça rastlanılan bir problem olan “Japon Balığında Kararma ve Siyah Leke” nedeni ve çözümü hakkında bilgi sahibi olabileceksiniz. 

Eğer balık yüksek karbonhidratlı besinlerle beslenmezse bir çok vücut fonksiyonu bozulmaya başlar. Öncelikle aşırı yapılanma balığın karaciğerini zorlar. Bu balığı halsizleştirir. Ayrıca beslenme bozuklukları balığın renginde değişikliklere de neden olmaktadır. Balığın rengide solma, parlaklığın gitmesi, balığın üzerinde beyaz veya siyah lekeler oluşması gibi renk bozuklukları genellikle beslenme sorunlarından kaynaklanmaktadır. Japon balıkları için üretilmiş yüksek karbonhidratlı yemler dışında;
*spiriluna içerikli yemler,
*su piresi,
*gammarus
gibi canlı yemlerden oluşan geniş bir menüde beslemek gerekmektedir. Canlı yem ile beslemeyi haftada 2 den fazla yapmak iyi değildir.

Oodınıum Hastalığı:
Bu hastalıkta bakteri ve mantarın oluşturduğu bir hastalıktır.Balığın kuyruklarıyla  kanatları çürümeye başlaması oluşan bir hastalık. Daha sonra bu kısımların parçalanmasına sebep olmaya başlar,tedaviye başlanmaması halinde Gövdeye doğru ilerler, ilerlediğinde ise bu hastalığı tedavi etmek  çok zordur.

Tedavi için Oodınium ilaçları temin edilmelidir. Örnek Olarak Sera Oodınopur ilacı kullanılabilir.
Bu hastalığa kuyruk çürümeside diyebiliriz renkli balıklar ve japon balıklarında daha sıklıkla görülür. Hastalık genelde akvaryumun kirli olmasından ve diğer balıkların balıkların yüzgeçlerini ısırması sonuçu oluşan bir hastalıktır.Hastalık kuyruk kısalması ve kuyrukların tel tel olmasıyla anlaşılır.
Akvaryuma tuz atılır, kuyruk çürümesi ilaçı kullanılmasında fayda vardır.

kastinbjk2012-12-18 16:03:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scalesÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 63
scalesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2012 19:26
Yemin adi novo pearl 30 litre tank ve 8 tane balık var 12 saat arayla yemlerini veriyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir