Bezdiren Ph Ve Ramirezi


qroTayrnÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Sivas
Mesaj: 74
qroTayrnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2016 15:48
[QUOTE=dorsigera]Onur bey, bizim buralarda satılan bitki kumlarını bir daha akvaryuma koymamanızı dilerim. Çünkü açıkçası çok zararlı bakteriler olabileceği gibi aldığınız adam dahi menşeini bilemiyor olabiliyor. Ancak torf diye google'a girince, bir çok satışı yapılan yer var. Ama ben yine garanti edemem sağlık noktasında direk satılan torf malzemelerine. Beslediğimiz balıklar çok nazik canlılar malum. Ben 2 yıldır dış filitremin bir haznesine (ara hazne) sera super peat koyuyorum, ve 6 ayda bir değiştirince yılda iki kutu gitmiş oluyor. PH seviyesi emin olun 2-3 ay nerede ise sabit tuttuğum oldu, ki çoğu zaman direk çeşme suyu ile su değişimi yapmama rağmen. Tabiyki mali konuları bilemem ve tartışamam ama değmez macera aramaya bence bu torf gibi malzemerle ilgili olarak. Ben Cüce olarak üretim yapabildiğim türlerde bu maddeden bir zarar görmedim ve üretim noktasında da sorun su değerleri olduğunda da hemen sonuç aldım. Ancak JBL tormec active hiç kullanmadım. O konuda bir bilgim yok. İyi balıklar...[/QUOTE]

Açıklamanız için tekrardan teşekkür ederim. Şimdi karar vermem gereken jbl tormec mi yoksa sera super peat mı iyi olur. Bunu da biraz daha araştıracağım. Bu konuda ikisini de kullanmış olan arkadaşlar varsa yorumlarını beklerim.

[QUOTE=bilentungul]Merhaba,

Lütfen tanklarınıza çok fazla kimyasal koymayın, hele ki yukarıda tuz ruhu vs gibi şeyler gördüm... Balıklar için öncelikli olarak düşük veya yüksek phdan ziyade stabil su değerleri çok önemlidir. Bunu sağlamak için suya dışarıdan müdahele dışında su içerisinden müdahele daha iyi olabilir. (Yani sıvı black water kimyasallarını tavsiye çok etmem gerçektende profosyenel olmadığınız sürece.)

Düşürmek için örnek vermek gerekirse yukarıda Fikret beyin yazdığı gibi torf, yapraklar, kökler ve bu süreçtede az su değişimi veya hiç su değişimi yapmamalısınız. Çünkü eklediğiniz her su ph'ı yukarı çekebilir ve balıklar için yine stresli bir ortam hazırlar.

Torfuda lütfen normal bitki torfu kullanmayın. Osmos suyu bazı minareller eksik olarak gelir çok zengin değildir.

Balık yemi ne kadar çok çeşit ve farklılık yaparsanız o kadar iyi olur. Sarımsak ağırlıklı da illaki olmazsa olmazlardan olmalıdır. Hagen kum demir barındırır, çok da güney amerika uyumlu olduğunu söyleyemiyeceğim.

Yukarıdaki yazdıklarımın hepsi kendi görüşlerimdir. (bu arada bende yukarıda yer alan resimler açılmıyor o yüzden onlarla ilgili yorum yapamadım.)

Keyifli hobiler.[/QUOTE]

Sizinde yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim hagen kumu almadan önce suya salınım yapmadığını okuduğum için almıştım. Fakat aldıktan sonra okuduğum ve araştırdığım kadarı ile önceden bir Zaman'lar üretilen hagen firmasının kumu varmış o kaliteliymiş şimdiki satılan hagen kum ise markasız şeffaf poşet içerisinde geliyor üzerinde hagen firmasının logosu yok ve bunu kullanan bir kişi hatta YouTube da videosu da var kumu tanktan çıkardıktan sonra dipte paslanma olduğunu tüm balıklarının da bu sebepten ölmüş olabileceğini belirtmiş. Ama aldık bir kere inşallah birşey olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceo46Çevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2015
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 807
ceo46Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2016 15:52
Https://www.akvaryum.com/Forum/ph_ve_iletkenligi_jbl_tormec_activ_dusuruyor_k808093.asp

Beğenenler: [T]143030,qroTayrn[/T]
Teşekkür Edenler: [T]143030,qroTayrn[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qroTayrnÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Sivas
Mesaj: 74
qroTayrnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2016 12:47
[QUOTE=ceo46]Https://www.akvaryum.com/Forum/ph_ve_iletkenligi_jbl_tormec_activ_dusuruyor_k808093.asp[/QUOTE]

Teşekkür ederim konuyu okumuştum karar vereceğim ama işte sera super peat mı yoksa jbl tormec active mi
Ona karar veremedim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir