BIOBALL


averkinÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 89
averkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2014 00:18
Bioballarda diğer filtre materyalleri gibi nitrifikasyon bakterilerinin kolonizasyonu için kullanılır.Ne var ki "aerob" yani oksijenli solunum yapan bakteriler için daha çok deniz akvaryumları sumplarında wet dry(ıslak kuru) sistemlerde büyük hacimlerde verimli olur.Dış filtrelerde oksijensiz solunum yapan  "anaerob" bakteriler tutunacağı  için uygun seçenek değildir ve arkadaşların da yerinde olarak söylediği gibi kaliteli substratlara yönelmek doğru olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GeckoÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1611
GeckoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2014 10:55
[QUOTE=bülent58] [QUOTE=Gecko]Bu test emici oldugunu acikca kanitliyor fakat emici olmasi gozenek yogunluguyla orantili midir acaba?

[QUOTE=bülent58][QUOTE=Gecko]Bioball genekde sump kukelerinde veya sumlarin su girislerinde kullanilir. Tamamen su icinde kullanmak pek dogru degildir. Kuleden inen su bu malzemelerin uzerine dokulur ve aralarindan suzulerek sumpa iner. Bis cesit islak-kuru filtre malzemesidir denilebilir. Dis filtre icin kesinlikle seramik daha uygun olur. Ayrica adi uzerinde "bio"ball. Yani biyolojik temizlik yapan malzeme. Kesinlikle balik pisliklerini veya yosunlari vs tutmak icin degildir. Seramik halkalar gibi bakteri kolonilesmesi icin kullanilmalidir.


[/QUOTE] bazı dış filitre ve içfilitrelerin içinde bulunuyor peki neden koyuyolarki malzemesi değilse ıslak kuru dediğiniz için buralarda tamamen su içinde[/QUOTE]


Ben hicbir dis filtre ve ic filtrede bioball gormedim. Koyan varsa da bosuna o kadar alani isgal etmis demektir. Onun yerine seramik veya hic olmadi biosunger koyulsa daha verimli olur.

[/QUOTE] gormedim derken sen gormemiş olabılrsın tetra dıs filitrelerde ve unistar iç filitrelerde var[/QUOTE]

Bulent "Bey"

Zaten 'ben' gormedim dedim. Gorulmemistir demedim. Eger "siz" dis filtrenize bioball koymak istiyorsaniz keyfiniz bilir. Ben bu bir kuraldir demedim.

Butun filtrelere elyaf da konuluyor. Muhtemelen siz de koyuyorsunuzdur. Ben mevcut 6 tankimin hicbirinde elyaf kullanmiyorum. Ss grade kristal karides uretim tankim da bunlara dahildir. Yani elyafsiz de filtrasyon mukemmel sekilde oluyor. Ne berraklikda ne de su degerlerinde sorun var. Yani elyaf "bence" gereksiz bir malzeme.

Simdi butun markalarda elyaf var diye %100 kullabipmasi gereken birsey midir? Tabi ki hayir...

Ayrica bioball uretim maliyeti tahmin edemeyeceginiz kadar dusuk. Asil bundan dolayi bioball koyup full malzeme diye satiliyor.

Neyse bunlarin hepsi benim gorusum. İsteyen istedigi malzemeyi kullansin.

Selamlarimla..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir