Bir balığın f0yada f1 olduğunu nasıl anla


kibritÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/06/2009
İl: Içel
Mesaj: 1095
kibritÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2010 21:48
Ayak üstü 50 tane yalan söyleyebiliyor 17 18 yaşındaki art niyetli bazı gençler, o tecrübeye ulaşmışlar o yaşlarında, daha yaşlı dolandırıcıları düşünün ayak üstü kaç yalan söyleyebilirler..  Bence de sertifika olsa dahi balıkların seri noları yok. Hassas bir konu, kime güveneceğini bilmiyor insan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

olcayaksuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1494
olcayaksuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 19:02
Yıllardır forumda bu F0 olayını konuşmuş durmuşuzdur.Bugün yurda gelen F0 dediğimiz balıklar acaba sizce F0 mıdır yoksa kimbilir F 2500 müdür? Malawi,Tanganika,Victorya gibi birçok bölgede bulunan üretimhaneler var. Ve bu balıkların birçoğu bu üretimhanelerden geliyor. Kullandıkları su o gölün suyu olabilir belki ama sonuç itibarıyla bu balıklar akvaryumlarda üretilmiş balıklar oluyor. Ben doğadan yakalanıpta yurda gelen balık sayısının çok çok az olduğunu düşünüyorum açıkcası.

Bir başka konu ise sertifika.

Bu sertifika olayına çokta itibar edilmez. Bugün herhangi bir matbaa ya gitseniz bu sertifikalardan binlercesini bastırabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarında dediği gibi balıkların seri numarası yokki nerden bileceğiz bu sertifikanın bu balıklara ait olacağını.

Kısa bir zaman önce burdan bir arkadaşım benden balıkların videolarını çekmemi istedi ( kendisi video çekip upload etmesini beceremiyor)  bu videoyu ne yapacağını sordum. Bana ilan vereceğini söyledi ve birde böbürlene böbürlene bu balıkları F0 olarak çakacağım dedi.Elinde nerden bulmuşsa bir sertifika var ve balıkları bırakın f0 olmayı çoğu karga. Yahu ne utanmaz arlanmaz adamsın diye bağırıp çağırdıktan sonra çıktım işyerinden. Yani arkadaşlar bu dolandırıcılık resmen birebir gözümün önünde olup bittiyse kimbilir bunun gibi nice dolandırıcılıklar oluyordur. Bunca yılın hatrı,komşum olmasa ipliğini pazara çıkaracaktım burdan ama zaten o balıkların F0 değil F 2500 olduğunu herkes anlar diye ses etmedim. Biliyorum yanlış yaptım. Aslında bu ve bunun gibi kişileri deşifre etmek lazım ama adam yıllardır kapı komşum ne yapayım.

Neyse uzun lafın kısası, bu f0 olayına bence çok kapılmayın. Piyasada F0 dolandırıcıları çok ne yazık. Dikkatli olmak lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasankavalciÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 178
hasankavalciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 04:16

Elimdeki midasları, red devilleri, yavruları orta amerika göllerine salsak ve bunlar orda birbiri ile çiftleşse o çıkan yavrular F0 mı şimdi Tebessüm 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Recep YılmazÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2010
İl: Bursa
Mesaj: 30
Recep YılmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 11:50
Tanganyika nehrinin etrafında üretimhaneler de üretilen balıkları bence F0 diye ithal ediyorlar.
Tanganyikadan yada malawiden çıkarılıpta ithalatçılar türkiyedeki toptancılara sattıklarını sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir