Bir Ekosistemin Yok Oluşu


ReddiasÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 106
ReddiasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 08:45
Arkadaşlar hobi olarak USDA nın sitesinden Nevada ve californiadaki gölleri takip ediyorum , Tahoe gölünde son zamanlarda oltacıların yakaladıkları japon balıkları dikkatimi çekmeye başlamıştı ve 3. ayda girilen bir haberi paylaşmak istiyorum sizlerle :

Yarısına kadar çevirdim zaten işimize yarayan kısmı bu : 


Tahoe gölü ülkenin en yüksek dağ gölü ,ancak bir Japon balığı akvaryumu değil.  Birleşik Devletler Orman Servisi balık biyologları ve Tahoe Havza Yönetim Birimi gölün Kaliforniya ve Nevada sınırları arasında kalan kesiminde  büyük akvaryum balıkları gördüklerini söylüyorlar . Çeşitli  kilolarda ve 4-8 inç arasında . Nevada Üniversitesi araştırmacıları bu balıkların fotoğrafını çekti ve bir haber yaptı .Japon balıkları akvaryumda ne kadar güzel görünse de gölün doğal ekosisteminde zarara yol açabilecek potansiyele sahipler.

 İstilacı türler ya doğrudan avlayarak ya da yaşam alanlarını yok ederek yerli türlere zarar verebilirler .Araştırmacılar kendi yakıt atıklarıyla ve aşırı yosunlaşmayla da gölün zarar görebileceğinin farkındalar fakat bunun dev akvaryum balıkları kadar önemli olmadığını düşünüyorlar .Gölde araştırma yapan biyologlara ‘’sıcak su balığı bulduğunuzda , onu çıkarın ve göle atmayın ‘’ uyarısında bulunuyorlar .


DÜN KOI-KEEPER in Ahmet abiydi sanırsam , konularını okurken bir kullanıcı sormuştu , bizim orada küçük bir göl var , bende oraya koi atsam ne olur diye . O arkadaş veya onun gibi düşünenler varsa bi gözden geçirsinler derim. Hayırlı çalışmalar .

Haber United States Department of Agrıculture ' blog sitesinden alıntıdır . Çeviri bana aittir.

http://blogs.usda.gov


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

semih_oz89Çevrim Dışı

Kayıt: 13/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 214
semih_oz89Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 08:58

Yaklaşık 2 ay evvel sapanca gölünde ''pacu'' bulunmuş ve bu bölge halkı arasında büyük paniğe sebep olmuştu, pacu'ların sapanca gölünün eko sistemine zarar verebileceğini belirten yetkililer konuya el atmıştı

Yine adını hatırlayamadığım bir göle de ''İsrail sazanı'' adı verilen bir balık sürüsü salınmış (yüksek ihtimalle canlı türünü arttırmak amaçlı iyi niyetli bir yaklaşımdı) ve istilacı bu İsrail sazanı bölgedeki tüm balıkların lavraları ile beslenerek gölde yaşayan tek canlı olmuştu
Lütfen ekosistemi etkileyebileceğini düşündüğünüz hiçbir canlıyı farklı yaşam alanlarına salmayınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddiasÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 106
ReddiasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 09:34
1[EDIT]IBCAquaculture,2016-03-10 00:56:53[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir