Bir noktada toplandılar


!!!!!!!!!!Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 49
!!!!!!!!!!Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 12:28
Dün akvaryuma karidesleri attım, içinde bir tek karidesler var. Ve hepsi bir noktada toplanmışlar. Akvaryumda java moss var ama 2-3 tanesi dışında hepsi akvaryumun köşesinde toplanmışlar. Bazıları ayrılıp geziyorlar. Bazıları hareket etmiyor. Acaba neden?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolga trakÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 177
tolga trakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 12:43
  Selamlar Aykutalp Bey.Söylenebilecek birçok şey var ama nedenini anlayabilmek için akvaryum boyutları ,ne kadar süre önce kurulduğu, karideslerinizi ne zaman ve nasıl eklediğinizi ölçüm yapabiliyorsanız su değerlerinizi gibi bilgileri verirseniz daha kesin cevaplar alabilirsiniz.Hatta bana sorarsanız hastalık,anormal davranışlar ve buna benzer sorunların cevapları için net çekilmiş fotoğraflar ve kısada olsa bir video cevap verecek arkadaşlara çok yardımcı olur.
  Bunları söyledikten sonra tahmini cevabımı vereyim.1 şuan sadece yeni ortama adapte olmaya çalışıyor olabilirler.2yeni eklediyseniz alıştırma periyodunu uygulamadıysanız ani su değişiminden dolayı şoka girmiş olabilirler.3 su değerleriniz kötü ise (ph aşırı yüksek veya düşük,yüksek ısı,yeni kurulmuş akvaryumsa aşırı klor veya amonyak vs.) bu da neden olabilir. 4 daha önce attığınız yem üzerinde toplaşmış olabilirler. 5 yüksek akıntılı suyu sevmezler bu da etken olabilir. gibi ,suan benim aklıma gelenler bunlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir