Bir Zebra'nın Acıklı Öyküsü


BirDeliOğlanÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2012
İl: Ankara
Mesaj: 44
BirDeliOğlanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 05:06
Merhaba,bundan uzun zaman önce gerçektende şuan utandığım ve cahillikden başka birşeyle açıklanamaz bir olay yaşamıştım paylaşmak isterim hala vicdan azabı çekiyorum.Gerçektende çılgın ve mücadeleci bir balığın öyküsü bu.
O zamanlar 14-15 yaşlarındaydım.Akvaryumum yoktu bir fanusta balık beslemeye çalışıyordum ki başarılı değildim.O fanus bir çok balığın son yuvası olmuştu.Birgün arkadaşımla beraber bir kırtasiyeye girdik.İki tane iğrenç yemyeşil akvaryum içinde balıklar satıyordu ne ilk girişimiz ne son girişimizdi oraya.İki tane çok güzel balık gördüm o bulanıklığın içinde,bunlar ne dedim zebra dedi ve neredeyse bedavaya satıyordu,değersiz bir tür olmalıydı.Biri 3 diğeri 4 cm olan zebraları aldık eve götürdüm ve fanusumun içine koydum.Bilmiyordum onlardan daha önce orada yaşayan lepistesi öldüreceklerini.Evet lepistesi doğal olarak rahmetli etmişlerdi.4cm olan deli gibiydi öyle hızlıydı ki inanamıyordum ve bir gün 3cm olanı öldürmüş olarak buldum.
Balıkdan nefret etmeye başladım.Fanus içinde tek başına camın önüne terk ettim onu.Bir yada iki haftada bir yanına gider bi tomar yem atardım zaten o anda deli gibi fanus içinde dönerdi.Suyu yeşil ve pisti ona bir katil gibi davranıyordum.Bugünde mi ölmemiş diyordum kendi kendime.Ölmüyordu kurtulamıyordum.
Şu kızılaydaki meşhur jan janlı petshopa balığın durumunu anlattım bana şöyle dedi 
''At gitsin o balığı dök klozete gitsin pis bişey o zebralar'' dedi.
Bunun üzerine balığı teyzemin oğluna verdim.Oda balıkdan zamanla sıkıldı bir gün balık sıçramış ve yere düşmüş,tesadüfen görüp almışlar,balık 1 ay sonra bana iade edildi.
Sonra dedem bana küçük bir akvaryum verdi.Zebra oraya yatay geçiş yaptı bir lepistes öldürdü orası ayrı,tek yaşıyordu.Sonra birgün akvaryumun suyunu değiştirirken kepçeden atladı 'ŞAK' diye mermerin üstüne düştü 2 metreden.Hiçbir şey olmadı balığa,aldım tasa koydum.Sonra akvaryumu temizledim.Zebrayı satan kırtasiyeciden aldığım ısıtıcıyı taktım,su ısınınca zebrayı akvaryuma koydum.
Bir de ne göreyim ! Balık akvaryum içinde ters takla atıyor sanki parçalanacak gibi,hemen elimi akvaryuma soktum ve fark ettimki ısıtıcı elektrik kaçırıyor hemde ne elektrik ben bile hopladım,hemen çektim fişten.Balık ÖLMEMİŞTİ.
Balığa hayran kalmıştım.O ölmüyordu taş gibi bir balıkdı ve muhteşemdi artık bana göre.
O akşam gene bir cahillik yapıp ısıtıcıyı tekrar taktım baktım elektrik kaçırmıyordu artık.Uyudum ve sabah uyandığımda akvaryumun suyu resmen kaynıyordu balığa baktım haşlanıp şişmişti,ağzı ve solungaçları sonuna kadar açıktı öylece duruyordu dipte kıpırdamadan.Sonunda ölmüştü ama çok kötü olmuştum,kendimden tiksindim,yıllar geçti ama şuan bile vicdan azabı çekiyorum 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lepistes yosunÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 263
lepistes yosunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2013 19:32
 CAHİLLİK VE BİLGİSİZLİK BUNUN TEK SEBEBİ. Ama o kırtasiyeciye de ... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir