Biraz insanlık!...


mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 10:59

Nereye gidiyoruz toplumca...!


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lynxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 355
lynxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 11:23
İşte hepimizinde problemi bu. İceberg in görünen kısmına yorum yapıyoruz. Bir yankesicinin aylık geliri nedir yada bir mafya babasının. Bir mafya babası ayda kaç kişi öldürüyodur veya sokakta katil dediğimiz insan. Biz baklava tepsisi çalanların peşine düşüyoruz. Asıl suçlular cirit atıyor hala. Amerikada yada İtalyada suç oranı ne durumda acaba?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MTARIKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2006
İl: Bursa
Mesaj: 588
MTARIKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 11:25

Alım satımlarda şikayetlerin arttığını, önlem alınması gerektiği fikrine katılıyorum, ancak şu da bir gerçek ki "hırsıza kilit dayanmaz" sözü boşuna söylenmemiştir.

Sizler istediğiniz tedbiri koyun, art niyeti olan kişilere kolay kolay engel olamazsınız, kaldı ki koyacağınız tedbirler ilanı veren için geçerli olacaktır, ilanı okuyup Ö.M. veya tel. vs. yollardan satıcıya ulaşan kişiler için nasıl bir önlem yada tedbir koyabilirsiniz ki? Ya sorun satıcı da değil alıcıdaysa?

Toplulumumuzun geldiği nokta ortada, bu sitede yaşanan olaylar da toplumda yaşananların küçük birer örneği ve yansıması sadece.

O yüzden yapılabilecek en mantıklı çözüm alım satım ilanlarında karşınızdaki kişi kim olursa olsun, fazla güvenmeden gereken tüm kontrolleri yaparak alış veriş yapmak.

VE en önemlisi bunu bir yaşam tarzı haline getirip, gerçek hayattaki tüm maddi/ticari ilişkilerinizde buna dikkat etmek.

NOT : Burada tecrübe konuşuyor, yoksa benim gibi kazığı yer, sonra akvaryum sitelerinde insanlara acı tecrübelerinizi paylaşırsınız :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theking1907Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 473
theking1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 17:14
[QUOTE=bjkalley]

O zaman açık açık belirtiyorum.

Sevgili üyelerimiz, dikkat ediniz. Bu ülkede suç oranı her geçen sene artmaktadır. Özellikle internette dolandırıcılıkta Türkiye çok önemli bir mesafe katetmiştir.

Ekrem Yener, Türkiye’de 5 yıl öncesine göre internetle ilgili suç oranının yüzde 100′lerin üzerinde artış gösterdiğini ifade ederek, Microsoft Türkiye’nin geçen yıl ayda 5-7 şikayet alırken, şimdi bu rakamın 100′e kadar çıktığını söyledi.

Kaynak:zaman.com.tr

Türkiye'de 2006'da suç oranı %64 arttı  

10 Şubat 2007
http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Life&id=A010678 4&date=10Subat2007

Saygılar,

[/QUOTE]

 

Bu toplumun bir gerçeği sadece biz değil tüm dünya bu yönde ilerlemekte. Göreceli olarak eğitimsiz bir ülke olduğumuz için bu tip sapmalar bizim toplumumuzda sıklıkla görülmeye başlandı. Ama bunu en büyük sebeplerinden biri hak ve adalet, haram helal gibi milli değerlerimizle bütünleşmiş kavramların unutturulması ve dejenere edilmesiyle ortaya çıkmıştır. Ve bunu suçlusu kendi milletimize söverek bizleriz. Birlik olup belli değerlerimizi kaybetmemek adına sizinde büyük çabalarınız ve görüşleriniz vardır elbet. Ben bu konuda sizi suçlama mercii değilim ama ulu orta sövmek yada sövmeyi ima etmek sanırım pekte hoş değil. Bu davranışınızın yanlış olduğunu düşünüyorum.

Suç oranlarını göstermek bir uyarı niteliğindeyse başım gözüm üstüne ama "alın işte biz böyle bir milletiz, ben bu milletin ta ...301..." demeye getiriliyorsa orda dur denmesi lazım. Ben derim, babam da olsa derim.

Bu şu manaya gelmesin tepkim sadece fikir beyan etmektir. Kimse kimseyi faşist, şovenizst, kafatası milliyetçisi gibi tanımlara sokmasın (yada tam tersi ). Bu sitede siyaset yapmaya konuları başka boyutlara çeken ben değilim çekilirse fikrimi beyan ederim. Ben herkesin görüşüne saygı gösteriyorum. Ama benim milli değerlerime de saygı gösterilsin lütfen...

 

theking19072007-3-12 17:17:3

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 18:08

Erdem Bey'den şöyle bir yanıt gelmiş. İleteyim.

Mesaj: hakkımda yapılan bir suçlama için size yazmak istedim.konu şu:ibrahim aslan denilen şahısla dış flitre*balık takası için dün kızılay'da buluştuk ben ona 0 jebo 825 dış flitre verdim karşılıgında 12 adet 1,6 2,5 cm arası 12 adet black camerun calvus aldım ben balıklara bakarak aldım oda flitreyi açarak kotrol etti ve ayrıldık balıkları eve getirdim ve akvaryumuma koydum yarım saat sonra telefon geldi. şahıs balıklarını geri istiyordu.bende şu anda akvaryumumda balıklarımın ağzı dolu yanlışlıkla kepçeye girerse yavruları bırakacağını söyledim ve 1 hafta sonra balıklarını verme sözü verdim fakat şahıs ukalaca bir şekilde telefonu üzerime kapattı.şunu söyleme gereğide duyuyorum sitenize üye olan yiğit özen arkadaşımıza beni kötülemiş ve ona verdiğim flitrenin 40ytl sıfırını alacagını söylemiş eğer 40 ytl albiliyorsa ben akvaryumumdaki bütün balıkları kendisine hediye edeceğim bu konuda sizi bilgilendirmek istedim hatalı omu yoksa benmiyim siz karar verin saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theking1907Çevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 473
theking1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 19:49

Buyrun burdan yakın. Yine aynı durum ortaya çıktı. Kim haklı diye bir program vardı ona benzedi...

Refet bey, şimdi bu duruma özel bişey sormak istiyorum yani burası mahkeme mercii değil herşey insanların vicdanında bitiyor ama 11 inde attığı ilanı merak ettim. Bir gün önce aldığı balıklarım kırkı çıkmadan neden satmak istemiş. Sizin araya girip sanki müdahil gibi görünmenizi istemem ama siz yinede iletirseniz merağımızı giderirsiniz.

Olayda haklı haksız bişey diyemicem artık kimse birşey ispatlayamaz ama aldığı balıkları iki gün sonra pazarlamış gibi bir durum var. Yada bu balıkların ticaretini yapıyor. Piyasadan mal çekip başkalarına pazarlıyor buda bir ticarettir saygı duyarım. Ama biraz daha olay aydınlatılmalı en azından birilerinin ismi bu satten sonra kirlenmiş durumda. Yanlış anlama varsa aralarında çözüp hallederlerse herkes için iyi olacak...

theking19072007-3-12 19:52:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

free willyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 348
free willyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 21:12

Ya yazmıyım yazmıyım diyorumda tutamadım kendimi gene.Bi kere çok alakasız biryerde tartışma yapıyorsunuz Refet bey bitirmek için çırpınıyo konuyu bazıları gazı verdikçe veriyo.Esas konuya gelelim biz İbrahimin başına gelenler tam anlayamıyorum ben?

Çünkü filtreyi teslim alırken incelemiş açıp bakmış ve filtre jebo 825 ti galiba.Ve 40-50 hatta 70 ytl bile bulunucak bir filtre değil..Ekol 15 bile 50 ytl falan...Ayrıca alman malı olan 2-3 marka var.Fluwal haricinde diğerlerinin çoğu çinde yapılıyo.Dolphinler lifetechler bunlar hep çin malı..ayrıca diğer taraf ilede irtibat kurdum,şahıs bu hafta vermem haftaya balıklarım otursun veriyim demiş yani vermem balıklarını dememiş...ayrıca satışa çıkan balıkların sizin balıklarınız olduğunu nerden biliyosunuz ki camerun dememiş bişi dememiş erdem bey..Balıkları o kadar iyi tanıyıp üstüne düşmez.Erdem beyde 3 çift calvus çift ve 5-6 tanede congo vardı en son..Ben bugün görüştüm ben o balıkları satmak için ilan falan vermedim ki dedi bana..

Saygılar

free willy2007-3-12 21:17:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdem1982Çevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2
erdem1982Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 11:07
saygı değer site yönetimi ve üyeleri ben insanlığımı kaybetmiş şerefsiz bir insan değilim başından berli söylüyorum ibrahim'e hiç bir zaman balıklarını teslim etmiyeceğim demedim şu an akvaryumumda ağzı dolu leptosamalarım var dedim.yanlışlıkla kepçeye girerse yavruları ağzından atacağını söyledim.onun için balıklarını bir hafta sonra anaç yavrularını ağzından bıraktıktan sonra teslim edeyimdedim.hatta evine kadar balıkları geri getirebilirim dedim. fakat ibrahim balıkları bugün getireceksin diye ısrar etti.telefonda bağırdı çağırdı ve telefonu üzerime kapattı.size soruyorum benim yaptığımmı ayıp yoksa onun yaptığımı elimde halen yavru veren calvuslarım var ve sattığım yavrular o balıkların yavruları kesinlikle ibrahimin balıkları değil son olarak şınu söylemek istiyorum aldığım flitrenin çin malı eve geldiginde gördüğünü söylüyor fakat bende şunu söylüyorum kutunun üstünde çok büyük şekilde made ın chına yazıyor ve kendisi motora kutuyu açarak kontrol etmiştir ve öyle almıştır.şunu da söylüyorum flitrenin sıfırını 40-50 ytl alacağını söylemiş dediği fiyata alsın akvaryumumdaki balıkları hepsini hediye edeceğim. bu sitede yeni olabilirim ama şerefiyle namusuyla yaşayan bir insanım uzun sözün kısası siz saygıdeğer yönetimi ve üyelerimizi aydılatmak için bu cevabı yazdım balıklarını dediğim gibi leptosamalarım yavrularını bıraktıktan sonra teslim etmeye hazırım. hepinize saygılar.......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/02/2007
İl: Bursa
Mesaj: 167
umutnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 11:40

Ben de yorumda bulunmak isterim, sonuçta iki kişi görüşmüş mallarını görmüş karşılıklı anlaşıp ticaretlerini gerçekleştirmişler. Bundan sonra balıklar bir arkadaşın olmuş filtre diğer arkadaşın. Balıkların yeni sahibi ister satar ister mangal yapar buna kimsenin bir eleştiri getirmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum. Filtrenin yeni sahibi arkadaşta kusura bakmayın ama siz alışverişinizi yapmışsınız mağazalar bile defolu veya indirimli sattıkları mallar için geri alım yapmaz hele ikinci el satış yapan yerlerde böyle bir teklif söz konusu bile olmaz.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mc_zahirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 495
mc_zahirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 15:06

Şuan bağlantımda sorun olduğu için cafeye geldim.birsürü cevap yazmıştım ama hepsini geri sildim.Yalanla başlayan bir alışveriş oldu sonuda böyle bitti...

     Durum şudur,elinizde kalitesiz bir dış filtre vardı benden maddi olarak onun daha üstünde balık aldınız ve dış filtrenizi kolay yönden paraya çevirdiniz.Telde anlattıklarınız başkaydı.Hobiciyiz birbirimize yardımcı olalım vs...Teli yüzünüze kapatmadım,devamlı beyefendi diye konuştum,kendiniz zorbalık yapıp veremem bi defa takası yaptık falan dediniz,biraz daha sert çıkınca sonra veririm bekleyin dediniz ama size güvenmediğim için kabul etmedim.uzadı gitti iyi ne haliniz varsa görün dedim,ben balık malık istemiyorum dedim karşıdan siz bilirsiniz sesi geldi teli kapadım.Ben bu konu hakkında başkada yorum yapmam,sitede beni tanıyan tanıyor.Kimlerin ticaret yaptığınıda az çok biliyorum.Bu hobiden değil ama bu işin ticaretini yapanlardan emin olun bıktım.Keşke tel kaydı olsada konuşmaları dinletseydim.Balıkları isterken neler neler söylendi.Hobiciyim, yardımcı olmak,boşdaki akvaryum,filtrenin olağanüstü kalitesi vs vs vs..

Benim üzerinde durduğum nokta şu ;filtre kaç liraysa kaç lira umrumda değil.Kızılayda sadece kutunun üstünden filtrenin üstüne baktım ve kutuyu kapadım.Eve getirdim içini açtım baktım filtre kalitesiz.Geri vermek istiyorum dedim.Ama bana baheneler söylendi,cameronlarını boş akvaryuma koyacaktı güya.İşin ticaretini yaptığını söylememişti.Güya hobi yapacaktı cameronu seviyordu ve takas istiyordu vs vs...Elinde başka cameron yoktu ve bu türü beslemek için takas yapacaktı güya.Ama eline balıklar geçmeden paraya çevirmeye çalışmıştı.Ben filtreyi almamasına tepki gösteripde açmadım konuyu arıyorum ilanındaki cevaba kızıp açtım.Ticari olduğunu söylememişti banaBen bu tür insanlarla,olaylarla gerçekden uğraşamam çünkü ciddi anlamda artık sıkıldım.Daha fazlasını ben anlatmak istemiyorum ama adı geçen şahıs kesinlikle ticari amaç uğruna kandırmıştır beni.Yiğit Bey hakkında hiç yorum yapmak istemiyorum ,en azından geçmiş günlere saygı duyuyorum,bir sorun varsa Öm atabilir.

    İsteyen, balığı istediği şekilde tabiki değerlendirir ama alırken yalan söylemeseydi bu sorun olmazdı.Toptancıyada yavru balık verdiğim oldu neden sattın diye hesap soracak halim yok.Ben yinede her sözümün arkasındayım herkes dikkat etsin forumdaki çoğu kişi 5 lira fazla para kazanmak için dahi oyunlar çeviriyor.Bu balığı seviyorum boş tankım var deniyor ama daha balıklar alınmadan satılığa çıkarılıyor.

Konu hakkında başkada yorum yapmayacağım,durumu az çok anlamışsınızdır.

   


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 22:08
2 tarafta diyeceklerini dedi. Biz daha fazlasını söyleyemeyiz. Yargı veya karar merci değiliz. Buradan çıkaracağımız netice alacağımız malı yerinde görerek, mümkünse deneyerek almak. Haddim olmayarak tek önerim, kendiniz almayacağınız kalitedeki bir canlı&malzemeyi başkasına en azından uyarıda bulunmadan satmayınız.

Saygılar,



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CenKÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/11/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 1769
CenKÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 22:18

Tartışmaya girmeyeceğim,buradan yalnızca siteden alışveriş yaparken çok daha dikkatli olmalıyız sonucu çıkmalıdır...

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 22:33
Bir balığı yada malzemeyi alırken iyice bakıp tatmin olduktan sonra alınmasında büyük fayda var.
Allah (c.c) haklının yanındadır
Ben ne İbrahim nede Erdem beyi tanıyorum onun için tarafta tutmuyorum.Sitede çok iyi kişilikte ve dürüst kişiler var ama yinede dikkati elden bırakmamakta fayda var.
GRAFTT2007-04-24 20:31:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karakan87Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 346
karakan87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2007 22:48
[QUOTE=GRAFTT]Allah (c.c) haksızın yanındadır
[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir