Birde başımıza hydra çıktı!


muratoÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 151
muratoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 10:29
[QUOTE=delibeto] Konuyu ben de arastırdım, elma salyangozu bır ıse yaramıyormus. Ancak fazla yemleme yaparsanız elmalar fazla yem artıklarını temızleyecegınden bı nebze olsun faydası olacaktır sıze. Hıdralar sudakı mıkroorganızmalarla ve ırılestıklerınde de yakalayabıldıklerı herseyle beslenırler. Kı ben bunu hıdra beslemek ıstedıgım ıcın arastırdım :)  Yemleme mıktarını azaltın ve tamamen bıtkısel yem kullanın. Ben de sızden duyduktan sonra proteın ıceren yemlerı kestım sadece bıtkısel yemlere dondum. Ayrıca akvaryuma cuce vatoz da eklersenız onlar da yemlere yardım edecektır. Fazla mı yemledım dıye dusunmenıze gerek kalmayacaktır.

Bahsedılen Andazol adlı ılacı planarıa lara karsı kullandım ve faydasını gordum ancak doz asımında balık kaybı yasadım. Bu ılac omurgasızlar uzerınde etkılı bır ılac oldugundan uygulanacak doz artarsa karıdesler de zarar gorecegınden benım hosuma gıtmedı. Planarıalara karsı karıdes akvaryumunda kullanmadım bu sebeple . Baska tanklarda ıse yaradıgını gormeme ragmen tavsıye etmıyorum

Dıp cekımı yaparak dıptekı tortudan kurtulmak en rahatı galıba. Yarasa kulak salyangoz alsanız bıle hıdralar ıcın uygun ortam hep varoldugundan ureme devam edecektır.

Ayrıca bır yerde de hıdraları oldukları yerden toplayarak sayılarını azaltmanın da faydası oldugunu okudum. Kumun uzerınde ve duvarlarda 2 3 gunde bır elınızı gezdırsenız bıle faydası olacaktır.
[/QUOTE]
Anıl Bey ,
 
Andazol suda ne gibi bir etki yaptı (bulanıklık,dipte beyazlık ,köpürme ? ) bilgi verirmisiniz?
tşk

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anıl YILDIRÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 393
Anıl YILDIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2013 01:32
Murat bey andazolu 40ltye bır cay kasıgı( bır mıktar akvaryum suyunda cözüp o sekılde ıyıce dagılmasını saglıyoruz kı ılac bır noktada kalmasın) kullandıgımızda bır problem cıkmadıgını gordum. Bu oranla kullanınca suda kısa sure  sarımtrak bulanıklık yapıp bır sure sonra kayboluyor. Ben kıraz karıdes cuce vatoz ve bıtkılı tanklarımda kullandım ne yavru ne anac hıcbır canlıda kaybım olmadı. Tabı ben planarıa ıcın kullandım, normalde ılk kullanımdan 2 3 hafta sonra bır daha kullanın dıyorlardı(yumurtalara etkı etmedıgınden yenı cıkanları da yok edıyoruz). Ama ben tek sefer uyguladıktan sonra 6 ay kadar planarıa gormedım. Daha sonra tankta HYDRA da gordum dıye sevınıyorken camda bır tane planarıa rastlayıp anında andazoldan tek doz verdım. 2 3 gun sonra hydralarım da öldü :( sudakı hareketlerını sevıyordum. Ayrıca gozlemledıgım kadarıyla cuceler de karıdesler de hydraların uzerınde rahatlıkla gezıyordu. Tabı benım tankımdakı hydranın turunu bılmedıgımden herkesle aynı durumu yasamadım. delibeto2013-04-11 01:35:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir