Bitki Akvaryumundaki Küçük Salyangozlar


kerim123121Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2019
İl: Adana
Mesaj: 251
kerim123121Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2019 03:18
Bir adet 70 litrelik bitki akvaryumuna sahibim yaklaşık bir ay oldu kuralık ve kurduğumdan beri küçük salyangozlar görüyorum sanırım bir sorun teşkil etmiyor ama yinede bilenlerden cevap almak istedim söylerseniz çok mutlu olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hounsoiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 192
hounsoiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2019 03:58
Merhabalar Kerim Bey.

Bitkili akvaryumlarda, dışarıdan aldığınız bitkilerle birlikte çeşitli salyangozları akvaryumunuza dahil etmiş olabilme ihtimaliniz yüksek oluyor. Bitkinin daha önce bakıldığı akvaryumda salyangoz bakılıyorsa bunun yumurtaları, yavruları veya tamamen kendileri akvaryumunuza gelmiş olabilir.
Salyangozlara dair herhangi bir fotoğraf olmadığı için, sıkça karşılaşılan ve genel olarak akvaryumlarda özellikle bakılan salyangozlardan örnek verecek olursak bunlar;
-Adi Salyangoz türleri (örn;Physa Marmorata)
-Elma Salyangozu,
-Nerite Salyangozu,
-Minare Salyangozu,
-Ramshorn Salyangozu ve
-Helena (katil) Salyangozu olabilir.
Bunlar genel olarak çeşitli amaçlara yönelik ya da tamamen hobi maksadıyla bakılan türlerdir. Fotoğraflarına bakarak sizdekilerle karşılaştırma yapabilirsiniz.
Bunların haricinde akvaryumunuzdaki canlı şeffaf ve minikse, Freshwater Limpet (tatlısu limpeti) de olabilir. Eğer akvaryumunuzdaki canlı son bahsettiğim canlı ise korkmanıza gerek yok, herhangi bir zararı yoktur. Su şartları iyi olan bitkili akvaryumlarda daha çok görüldüğüne dair bir görüş yaygındır. Dolayısıyla telaşlanmaya gerek yoktur.

Akvaryumunuzdaki canlının adi salyangoz olduğunu düşünüyorsanız ve kurtulmak istiyorsanız, kimyasal yollara başvurmayınız. Doğal yolları tercih ediniz (her durumda önce doğal yol diyoruz). Birkaç adet Helena Salyangozu bu işin üstesinden gelecektir. Helena Salyangozu, kendinden ufak boyutta olan diğer salyangozları yemek menüsünde bulundurur. Dolayısıyla popülasyonda ciddi düşüş gözlemleyebilirsiniz (freshwater limpet hariç, onlara pek dokundukları görülmemiştir). Bu yüzden isimleri aynı zamanda Katil Salyangoz'dur.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

İyi hobiler dilerim :)

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerim123121Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2019
İl: Adana
Mesaj: 251
kerim123121Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2019 04:28
Sanırım Freshwater Limpet akvaryumumda bu var böyle küçük yuvarlak salyangozlar 1 aydır bir sorun çıkmadı sorun yok sanırım :D

Beğenenler: [T]213582,younsoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir