Bitki Serası


aliselim66Çevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2009
İl: Konya
Mesaj: 448
aliselim66Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 09:49
Bu aralar evde bitki yetiştirme hobiciliğine heves ediyorum.Balık biraz sıkmış beni anlaşılan.
Videoda tropicanın sera işletmesi var. Burada kullanılan sistem nasıldır?.Işıklandırma ve özellikle sulama sistemi nasıldır ? GÜnlükmüdür, gübreleme nasıldır ? Sehba içi saksı diplerinde su birikiyormu ?Tahliyemi ediliyor ?
http://www.youtube.com/watch?v=kUYP9PK0RGU

DAKİKA 1.30 DİKKAT
aliselim662014-01-31 09:50:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 11:07
Küçük bir versiyonunu denemek isterseniz bir akvaryumun tabanını su ile doldurun, bitkileri dikin, akvaryum hava almayacak şekilde üzeri kapatılsın. Günde 1-2 defa sprey yöntemiyle su verin. Suyuna sıvı gübreler karıştırmak gerekebilir. Aydınlık bir yere alın (Bitki floresanları ile aydınlatın). Bu ortamdaki yüksek nem kaybolmadığı için bitkiler suyun dışında gelişmeye devam edecektir. Emers form denilen hadise budur. Sucul bitkiyi su dışında yetiştirmek. Suyun dışında gelişen bitkiler ışıktan daha fazla faydalanacak ve aynı zamanda havadaki CO2  gazını da kullanabilecektir. Bu şekilde daha hızlı gelişim gösterir. Bu sistemi bir çok gövdeli bitkide ve yosun türünde başarılı şekilde kullanabilirsiniz. En önemli faktör daima yüksek nemli ortamda bitkileri tutmaktır.


Videoda da bu sistem fazlasıyla gelişmiş olarak kullanılıyor zaten. Yani bitki kökleri kaya yünü denilen maddenin içinde daima ıslak tutulurken sisleme yöntemiyle sulama yapılarak ortam nemi yüksek tutuluyor. Bitkiler de su içinde olmadığı için seranın içinde yüksekte duran o spotlardan gelen ışığı çok iyi kullanıyor. Biz 60 cm'lik akvaryumda aydınlatmayı nasıl yapsak tabana iner diye düşünürken adamlar emers form bitki yetiştirerek 3-5 metre tepedeki ışıklarla bitki yetiştiriyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir