Bitki tavsiyesi ve Bir soru


thecrashÇevrim Dışı

Kayıt: 28/07/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 99
thecrashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2014 02:50
Öncelikle herkese merhaba değerli akvaryum.com üyeleri.

Size danışmak istediğim 2 problem var ama konu kirliliği olmaması açısından tek konuda yardım edebileceğinizi düşündüm bu 2 probleme. İlkini hemen açıklığa kavuşturayım.

Ben bitkili akvaryumumda güzel bir biyotop oluşturmak açısından herşeyi dört dörtlük yapmanın peşindeyim. Bu yüzden imkanlarım el verdiği sürece elimden geldiğince herşeye dikkat ediyorum. Sonuç olarak bitkiler akvaryumun içinde daha derin incelenmesi gereken canlılar oluyor bizler için. Oysaki doğa kendi imkanlarıyla dünyamızın içinde mükemmel bir döngü oluşturuyor. Bizse bildiğiniz gibi bu döngüyü akvaryumumuzda en iyi şekilde taklit etmeye çalışıyoruz. 

Ben bitkili tankımda ön taban bitkisi olarak Marselia Hursita' yı Kullanıyorum. Daha açıklayıcı olabilmek adına fotoğrafıda şu



Sorun ise şu : Bitkinin su yüzüne çıkmaması için ne yapmalıyım. Mütamediyen Bu bitki hep su yüzüne cıkıyor. Her defasında elimi daldırıp bitkileri düzeltiyorum bundanda hiç hoşnut değilim genel olarak su değişimi yapıyorum biraz biraz elimi daldırdığım zaman akvaryuma. akvaryum kumum 5-6 cm boyunda litresi  brüt 70 aşağıda akvaryuma ait fotoğrafımda var.


2.Si ise bu akvaryumum için bitki tavsiyesi olarak neleri önerirsiniz. Sağ arka kısım gördüğünüz gibi boş oraya bitki eklemek istiyorum. Sizin hoşunuza gidebilecek gelişimi hızlı yada orta derece yada bu olabilir diyeceğiniz ne varsa her türlü fikire açığım. 




Akvaryumumda eleştirebileceğiniz iyi kötü yorumlarada açığım lütfen yorumunuzu eksik etmeyin. Yardımlarınız için şimididen teşekkürler 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karaefeÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2009
İl: Bursa
Mesaj: 788
karaefeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2014 07:52
Merhaba
Arka plana bacopa öneririm. Belli gelişimden sonra arka fona dahi ihtiyaç kalmıyor. İki yan tarafa micra olabilir. Orta kısımlara hirsuta devam edebilirsiniz. Farklı renk olması açısından micraların bitimine crypto wenditti brown eklenebilir. Bu bitkilerin hepsi bakımı kolay türlerdir.
Zemin bitkilerinin tutturulması zordur. Cımbız kullanırsanız daha sağlam dikim yapılabilir.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir