Bitki Ve Oksijen


Olcay01Çevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2006
İl: Adana
Mesaj: 37
Olcay01Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2006 16:31

Öncelikle tüm akvaryumseverlere merhaba.

30 litrelik bir canlı doğuran akvaryumum var. İçerisinde bol miktarda bitki ve 5 yetişkin canlı doğuran 20 civarı yavru ve iki çöpçü mevcut.Merak ettiğim şey; bitkileri akvaryuma eklemeden önce, daha doğrusu bitki sayısı oldukça az iken filtrenin su yüzeyinde kesinlikle köpürme olmuyordu, bitkilerin sayısını oldukça artırınca su yüzeyinde yoğun oranda köpük birikmeye başladı. Acaba bu köpürmenin nedeni bitkilerin oksijeni artırması olabilir mi? Ya da sizlerin bu konuda başka bilgi ve düşünceleriniz olabilir mi? Beni acilen aydınlatırsanız sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2006 00:14
Eğer yoğun ışık varsa bitkilerden çıkan kabarcıkları görebilirsiniz. Fakat bu kabarcıklar suda yüzey gerilimini arttıran maddeler olmadıkça köpük olarak birikmezler. Akvaryumunuzda yakın zamanda balık ölümü olduysa veya yavrulardan biri/birkaçı öldü fakat farkına varmadıysanız bundan kaynaklanıyor olabilir.

Bazı durumlarda aqutan vb. su hazırlayıcılar su üzerinde inca bir tabaka oluşmasına ve köpüklerin birikmesine neden olabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir