Bitkilerde Köklenme


akfinityÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2009
Mesaj: 101
akfinityÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2009 13:10
Arkadaşlar 200 litre bitkili tankım mevcut. Canlı doğuran besliyorum. Bitkilerim yaprak bakımından gayet sağlıklı büyüme hızları ii. Hatta fotosentezi direk gözle izleyebiliyorum. Mayalı co2 kullanıyorum. sheacem floursh , photasyum, 2 çeşit bitki hotmolu düzenli kullanıyorum. her haftada %20 su değişimi yapıyorum. taban quazrt kum. bitkilerim zeytin çınar java gül anubias elodoa cobamba saz mevcut. akvaryumuda tamamen sarmış durumdalar.
 
şimdi sıkıntım bitkilerimin hepsinde orta kısımlarından köklenme oluyor. şimdi okuyanlar demir eksikliği diyecekler ama teleskop akvaryumada sordum direk demir gübresi yok dedi. kullandığım gübrelerde varmış. bende kontrol ettim kullandığım gübre ve hormonlarda mevcut. peki ya bunun nedeni ne olabilir.
 
tamam zemin çok ii değil ama akvaryumcularda en azından benim aldıklarımda adamlar eledoa yı bir taşa bağlayıp atıyorlar suyun içine hatta sürekli gittiği akvartyumcularda haftalarca aynı bitki kuma batırılmadan duruyor onlarda bu şekilde en ufak bir problem olmuyor.

Beğenenler: [T]219769,Mhmt_47[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2009 14:27

Akvaryumcu malı satacağı için uğraşmaz lastikle bağlar cama yapıştırır müşteriye satar, senin bitkilerin senin akvaryumunda sürekli kalacağından dolayı senin iyi bakman gerekmektedir. Adı üstünde SENİN, akvaryumcudaki satılan mal BAŞKALARININ...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2009 14:29
Sorun gerçekten demirse yasmut'un gübrelerinden istifade edebilirsiniz ama okul yıllarından düşük azot oranının köklenmeyi tetiklediğine dair bilgi kalmış aklımda lakin 6 yıldan fazla oldu, tekrar bir dönüp bakmak lazım.
 
Bir diğer husus sağlıklı her bitki, gelişimi esnasında köklenip yayılma eğilimindedir. Fotosentezi gözle görülecek bir hızda yapan bitkilerin de bu şekilde yayılımcı olmasına biraz hak vermek gerek diye düşünüyorumÜnlem 
Torik2009-05-18 14:31:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir