Bitkilerde Yosunlanma


AbstractÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
AbstractÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2021 19:32
Merhaba, resimde de görüleceği üzere bitkilerimde yosunlanma oluyor. Sebebi ne olabilir? Sıvı gübre kullanıyorum haftada birkere onunla bir alakası olabilir mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169852/160220211931431.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEfeCinÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 653
AliEfeCinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2021 20:32
Genellikle Kara Sakal Yosunu olarak adlandırılır - bu, kurtulmak için çok zor bir türdür! Küçük siyah, koyu gri veya kırmızımsı tüy yumakları, yarım santimetre uzunluğunda ince siyah tutam yığınları veya yamaları halinde büyüyecektir. Güçlü akışlı yerleri sever, sert manzaraya ve suya daldırılmış ekipmanlara (filtre giriş ve çıkışları, iç filtreler, vb.) Yapışır. Sert suyunuz varsa, Kalsiyum iplere dahil olur ve yosun yiyiciler bundan hoşlanmaz. Siyam Yosunu yiyici ve Amano karidesi onu yerler, ancak verimli değildirler. Güçlü bir şekilde aydınlatılmış bir akvaryumda, CO2 eksikliğinden veya eşit olmayan dağılımından kaynaklanabilir, nihai çözüm bunu ele almak olacaktır. Zayıf aydınlatma ile su değişmeden önce suyun dinlenmesine yardımcı olacaktır. Musluk suyu (ve tatlı RO suyu) CO2 açısından zengindir - bu, bu algleri destekleyecektir, ancak yavaş büyüyen düşük teknolojili bitkiler bundan fayda sağlamayacaktır.

Bu, çıkarılması en zor alglerden biridir. Daha eski, çok kararlı verimli tanklarda bile görünür bir neden olmadan ortaya çıkar. Çoğu zaman tek çözüm, lekeleri teker teker, kahramanca ovalamayla ortadan kaldırmaktır ve bu, geri gelmeyeceğini asla garanti etmez. Bu araç, kaldırma işlemine büyük ölçüde yardımcı olur: ADA Pro Picker. Sıvı karbon katkı maddesi kullanmak (filtreyi kapatın, bir şırınga ile lokal olarak uygulayın) bu yosunların ölmesine yardımcı olacaktır. Kaybolmadan önce kırmızı ve beyazımsı olacaktır.

[K]Kaynakça:[/K] https://greenaqua.hu/en/alga-tajekoztato

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir