Bitkili 140lt denemesi


eferikÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2006
Mesaj: 54
eferikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2008 00:56

Fotoğraf:

Boyut (cm):100*30*47

Kapasite (litre):141 lt
Canlılar: Tetrazon(13), vatoz

Malzemeler: Atman F2, Atman 200w, bir de hava püskürten motor var.

Akvaryum Bakımı: Daha bugün kurdum. Dip çekimi yapmayı düşünmüyorum
Kullanılan Yemler: Tetra Bits pahalı geldi Extra Bits diye çakma bi yem aldım. Hayırlısı

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
 
Önceki balıkları çok agresif olduklarından ve yavrularına da bunu yansıttıklarından(Bkz: http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=111105&KW ) akvaryumcuya verdim ve yerine 13 tane tetrazon aldım. Bitkili küçük akvaryumdan da her bitkiden numunelik alıp yerleştirdim. Zira tetrazonlar bitkilerin olduğu yerde daha rahatlar. Bitkiler kök salıp midye kırığı türü kumu kirlettiği için resimdeki gibi ilginç (Tongue) birşey denedim. Merak etmeyin o saksılara humuslu toprak koydum. Ama suya yayılmasınlar diye (Tetrazon besleyenler yem atınca ne olduğunu bilir) üzerlerine mercan kırığı koydum.
 
En soldakiler zeytin. 3 adet. Ama siz onlara bakmayın 1 ayda akvaryumun boyunu geçiyorlar. dierleri amazon ve amazon hançeri. En kısa zamanda yeni bitkiler ekleyeceğim. Fazla uzamayan ve geniş yapraklı (dekoratif durması açısından) tercihim olacak.
 
Bazı kafama takılan sorular da var. Akvaryum hakkında yorum yaparken sizlerde fikirlerinizi söylerseniz sevinirim.
 
Bitki akvaryumunda dış filtre kullanmamıştım. Dış filtreyle beraber sıvı gübre de kullanabilir miyim sizce? Kapatmam gerekir mi? (Dış filtede en üstte ince bir elyaf, sünger ve seramik halkalar var. Aktif karbon da koyabilirim)
 
Bitkileri öteki akvaryumdan taşırken bazılarının yapraklarında sakal şeklinde yosunlar vardı. O şekilde koydum. Akvaryuma bir zararı olur mu o yosunların sizce? Bir önlem almam gerekir mi?
 
Herkese sağlıklı balıklar...
 


 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir