Bitkili + Canlı Doğurandan Anlayanlar


GeologistÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/04/2016
İl: Izmir
Mesaj: 351
GeologistÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2016 13:12
Her boşlukta forumdayım sürekli okuyorum geziyorum, ilan takip ediyorum konuları inceliyorum ama bir konu var hala netleştiremedim. Bu yüzdende bu işle uğraşan kesin ve net bilgi verecek kişilerin yardımını bekliyorum.
Uzun zamandır malawi ve tanganyika ile uğraşıyorum. Çok balık baktım aldım verdim. Ama benim asıl istediğim " Tabanı yemyeşil halı gibi kaplı, içinde çok sık olmayan ama güzel görüntü verecek uzunlu kısalı bitkileri olan, estetik duran taşlarla kayalıklı bir tabanı olan, içinde özel ırk lepistesleri olan" bir akvaryum. Bunu yapmasına yapabilirim. Maddi sıkıntım yok. Ama sorunum şurda başlıyor, bitkilerin bakımı, CO2 si budaması, ve en en önemlisi suyu kirletip leş gibi kokutmaları. Daha önceden ufak bir akvaryumda 1 adet bitki koydum 3 lepistes baktım. Su kanalizasyondan beter kokuyordu 1 hafta içinde. Balıkları suda göremediğim oldu o kadar pislenmişti su renk değiştirmişti.
Benim akvaryumum 120*45*50 . Yandan sump yapmayı düşünüyorum, dış filtreden memnun değilim. Bu akvaryuma bitkiler koymak istiyorum. Baştan kurulum yapacağım. Ama extradan birşey yapmak da istemiyorum. Mesela cuba bitkisi olur mu vs beni anlayanlar burdan yazarsa çok memnun olurum.
Şu bitki tabana şu bitki sağa sola şu kökü al üstüne şu bitkiyi tuttur ağaç gibi görünsün, hem çok uğraştırmaz hem koku vs yapmaz gibi şeyler söylerseniz süper olur.
Zaten hali hazırda sürekli dip çekme su değiştirme gibi işlemleri yapıyorum. Sen hiç bitkiyi katma diyen olursa onuda kabul ederim. Açıkçası şu an balıklarımdan ve akvaryumumdan sıkıldım değişiklik yapmak istiyorum. Depresyon gibi bir durum, lütfen yönlendirin beni.. Teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Berke11Çevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 391
Berke11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2016 16:33
Şimdi bitki akvaryumu hiçbir şekilde kokutmaz büyük ihtimal bulandirmayida koku olayinida kumunuz vesaire yapmıştır.onun haricinde bitkinin yapabilmesi için ışığınız yetersiz gelmiştir bitki curumustur veya zor bir bitki secmissinizdir.Herneyse o kötü bi tecrübe olmuş diyelim sizin daha önce bitki deneyiminiz olmadığı için bu büyüklükteki bir akvaryumlar başa cikamassiniz size tavsiyem daha küçük en fazla 30-40 litrelik bir akvaryumla deneyim kazanmaniz bitki olarak ta cuba demiştiniz ama cuba gerçekten çok zor bir bitkidir ekstra ışık co2 ve gübreleme ister anlicaginiz tam profesyonel işi olur siz en iyisi tabana güzel bi hagen veya başka bir bitkinkumu ben vitasand in siyah bitki kumunu kullanıyorum gayette memnunum onun haricinde birkaç sadece isik ve gübreleme bakabileceginiz bitkiler internetten bakımı kolay diye yazarsanız rahatlıkla bulursunuz ama çoğu kullanırsanız olur fark etmez bu tür bitkilere co2 ile gelişimlerinde belirli bir fark görürsünüz zaten şimdiden kolay gelsin

Teşekkür Edenler: [T]184999,Geologist[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrahÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 24/06/2016
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1966
mrahÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2016 18:58

Kokunun turlu sebepleri var. Saglikli bir akvaryum suyunda koku olmaz, su degisimlerinizle ilgili problem vardir cok yemleme yapiyorsunuzdur. Yada siyonobakteri vardir falan diye gider durur. Kokunun ana sebebi sizin akvaryuma [B]gostermediginiz[/B] ilgi.

Siz once bakmak istediginiz bitki turlerine karar verin. Sonra bu bitkiler icin hangi sartlar gerekiyor onlari arastirin. Bitki akvaryumlari genel olarak 2 grupta ele alinir. [URL=http://www.akvaryum.com/forum/dusuk_donanimli_(low-tech)_bitkili_akvaryum_nasil_k346845.asp]Dusuk destekli (low-tech)[/URL] ve [URL=https://www.akvaryum.com/forum/bitki_akvaryumunda_basarihi-tech_k162934.asp]yuksek destekli (hi-tech)[/URL] tanklar.

Iki kurulumdada bakabileceginiz bitki turleri farkli. Cuba dunyanin en kucuk yapraklarina sahip yuksek isik onceligi ve maksimum seviyede co2 ihtiyaci olan bitkili akvaryumlarin gozdesi bir bitki. Yani hi-tech bir tankta bu istekleri karsilayip bu ve bunun gibi farkli guzel bitkileride ekip yetistirebilirsiniz ki asil problem burada basliyor. Tum ekipmanlari alip kurulumu yapip bitki dikilene kadar ki kisim en kolayi, sonrasini hayal gucunuze ve arastirmalariniza birakiyorum.

Dusuk destekli tanklarda bakabileceginiz cok fazla tur olsada cuba gibi zemin bitkisi seceneginiz yok desek yeridir. Moss ile zemin kaplamayi falan zemin bitkisi olarak gormuyorum, ne istediginize finalde ne gormek istediginize bagli.

Dedigim gibi once hosunuza giden akvaryum kurulumlarina bakin ki bunlari soyledigim gibi iki kategoride arastirin. Yada hosunuza giden akvaryumumda gormek istiyorum dediginiz [URL=http://tropica.com/en/plants/]bitki turlerini secin.[/URL] Daha sonra bu bitkilerin ihtiyacina gore bir tank kurun. Yalniz tanki kurmadan once baya bi arastirma yapmaniz gerekecek. Baslamadan once bu yuku kaldirip kaldiramayacaginizi iyi dusunun. Tabi bu soylediklerimin hepsi saglikli baliklarin bitkilerin oldugu yosun sorunu olmayan bir akvaryum icin. Yoksa atin 3-5 bitki yosunda sorun degilse oylece dursun tank. Ne gormek istediginizle ilgili butun hersey.

Akvaryum dunyasinda cok nadir seyler haric basma kalip hic bir bilgi yok, sonuc olarak bu konudan aradiginiz tum sorunlarin tek bir cevabini bulmaniz mumkun degil. Bunun olmasi icin birinin oturup 10 kitaptan fazla bilgiyi baslik altina yazmasi lazim (ki %100 sonuc vermeyecektir). Malum her akvaryumun farkli bir biyolojik donguye sahip.[EDIT]mrah,2016-09-10 19:00:21[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]184999,Geologist[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir