Bitkili Akvaryum Hakkında


ANIILLÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2017
İl: Kirklareli
Mesaj: 50
ANIILLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2017 17:08
Bitkili akvaryum kurmak istiyorum bir tane 80 litrelik lepistes akvaryumum var bir tanede 15 litrelik boş akvaryumum var 15 litrelik akvaryumda bitkili akvaryum denemek istiyorum eger oturta bilirsem 80 litrelik akvaryumu bitkili akvaryuma çeviriçem fakat hiç bir bilgiye sahip değilim tabanına kaç kat toprak konulaçak ne toprak kullanmalıyım bitiki nasıl ekileçek ışık nasıl olmalı baştan sona bilgisizim bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JohansonBurnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 853
JohansonBurnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2017 19:27
Aslında küçük akvaryumda sistemi oturtmak zordur bu yüzden size önerim 80 litrelik akvaryumunuzda denemeniz olacaktır . Siyah hagen kum veya jbl nin toprak kumlarını tercih edebilirsiniz kum yüksekliği en az 5 cm olmalı ve ilk acemiliğinizi atmak için eledoa java moss ve anubias gibi kolay bakılan bitkileri tercih edebilirsiniz.

Beğenenler: [T]196975,ANIILL[/T]
Teşekkür Edenler: [T]196975,ANIILL[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cichlid_UniverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14566,3[/B]
Kayıt: 06/12/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1965
Cichlid_UniverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2017 22:07
[QUOTE=ANIILL]Bitkili akvaryum kurmak istiyorum bir tane 80 litrelik lepistes akvaryumum var bir tanede 15 litrelik boş akvaryumum var 15 litrelik akvaryumda bitkili akvaryum denemek istiyorum eger oturta bilirsem 80 litrelik akvaryumu bitkili akvaryuma çeviriçem fakat hiç bir bilgiye sahip değilim tabanına kaç kat toprak konulaçak ne toprak kullanmalıyım bitiki nasıl ekileçek ışık nasıl olmalı baştan sona bilgisizim bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim :)[/QUOTE]

Merhaba,

Iki seçenek var önünüzde.
1-Düşük donanımlı kurulum.
2-Yüksek donanımlı kurulum.

İlk iş olarak forumda ya da nette bu iki maddeyi araştırın. Artı ve eksilerine bakarak maddelerden birini seçin. Destek gereken yerden buradan sorun yardımcı oluruz.

1 ve 2.maddeyi öğrenmeden bu işe kalkışmak hata olacaktır. Sonra da hangisini istediğinize karar vermiş olacaksınız. Ya da ikisinin ortası. O zaman da alacağınız ekipmanlar, bitkiler belirlenmiş olacak. Önce iyice olaya hakim olun, kurulum zaten kolay.

2 de; karbondioksit, aydınlatma ve gübreler olacak. Olmazsa olmaz bunlar. İstediğiniz her türlü kuruluma imkan tanır. Biraz daha bilgi, maddiyat ve iş yükü gerektirir.

1 de ise; aydınlatma zaten olacak; karbondioksit ve gübreyi dışarıdan ilave etmeden de bitkiler büyür ve gelişir. Hızlı bir gelişim olmayacağı için, iş yükü daha az, maliyet de düşüktür.

Bu şekilde kafanızda bir şablon oluşmuş olsun. Burdan hareketle 2 maddeyi araştırın sonra tarışalim uzerinde. 2 madde içinde bol bol fotoğraf bakın. Low tech akvaryum, high tech akvaryum diye aratabilirsiniz.

Low tech bitkiler, high tech e uygun bitkiler diye aratın. Bitki begenin. Forumdaki high tech ve low tech kurulumlara bakın. Hangisini beğenirsiniz o yönde ilerleriz.

Beğeninin yanısıra eklenecek maliyet ve iş yükünü de hesaba katmayı unutmayın ve cok da büyütmeyin😀


Beğenenler: [T]196975,ANIILL[/T]
Teşekkür Edenler: [T]196975,ANIILL[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir