bitkili akvaryum istiyorum ama nasıl olcak


ccihanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 6
ccihanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 18:29
Arkadaşlar ben bitkili canlı doğuran akvaryumu kurmak istiyorum. Ama bitkiler hakkında hiçbir bilgim yok bitkili akvaryumda bitkileri nasıl ekicez, bitkili akvaryum için gereken ekipmanlar neler? yapay bitkiylede aynı bitki akvaryumu görüntüsü elde edebilirmiyim?
Akvaryum yaklaşık 80-90litre olacak ve içinde neon,lepistes,plati,moly olcak belki daha sonradan alırım ve 2tanede çöpçü alıcam
iç filtre kullanmak istiyorum dış filtre çok pahalı ve yardımcısı olarakta bitane şelale filtre kullanmak istiyorum. Sizce nekadara patlar böyle bir akvaryum
80-90litre akvaryum
iç + şelale filtre + hava taşı ve hava motoru( düşük kalitede olursada olur)
ısıtıcı
1adet floresan
arka fonu tamamen kapatacak şekilde yapay veya doğal bitki
turuncu kum
ve 10-15tanede söylediğim balıklar...
ve temizlik ekipmanları( dip çekme sifonu, mıknatıslı cam sileceği,yavruluk vb)
Ankara da oturuyorm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thecrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 773
thecrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 19:10
Cihan Bey,

Doğal bitkinin vereceği görüntüyü,zevki yapay bitki asla vermeyecektir.Bitkiyi,kullanacağınız kuma kökünü gömerek ekebilirsiniz.Yani zor birşey değil.Gereken malzemelere gelince sanırım iç filtre işinizi görecektir,sanırım sadece şelale filtrede işinizi görür.Bitkiler için gübreyede ihtiyacınız olacaktır.Kum olarak genelde forumdaki arkadaşlarım,abilerim hagen marka kumu kullanıyorlar.Forumda biraz araştırma yaparak kum hakkında bilgi edinebilirsiniz.Tahminim akvaryumla birlikte malzemelerin tutacağı fiyat 250-300 TL civarı birşey olur.Tabi kullanacağınız malzemelerin kalitesine,kullanacağınız bitkilerin türüne göre de bu fiyat değişir.Eğer kullanmak istediğiniz bitkilerin isimleri varsa daha çok yardımcı olabilirim.

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CheteenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/05/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1229
CheteenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 19:20
Bitkili akvaryumlar genelde masraflı olur. Mesela kullanacağınız florasan sayıyı, besleyici bir taban, kullanılacak kaliteli gübreler ve saymadığım şeylerde var.
Yapay bitki kesinlikle tavsiye etmem. Şöyle diyeyim hangi yapay bitkinin renkleri, yeşilin farklı tonlarını taşıyan canlı bitkinin yerini tutabilir. Zamanla büyümelerinide izleyebilirsiniz. Fakat yapay bitkide bu güzellikler yoktur.
Akvaryum 70 Tl (Güzel kapaklı bir akvaryum fiyatı)
Şelale filtreler 10-20 Tl belki daha ucuz.Hava taşına,motoruna vs gerek yok. Ama akvaryumda terslik olduğunda suya oksijen verebilmelisiniz.
2-4 arası florasan muhtemelen 4 adet olacak. 4x15 ytl=60 ve bu florasanlara balast gerekli. 4x10=40  yani 60+40=100 daha ucuzda olabilir.
Sanırım aquaclay'dan yada lav kırığından bahsediyorsunuz. 20 Tl civarıda taban.
Gübreler yaklaşık 30 lira civarı.
Balıklar sorun değil sanırım bir şekilde bulunur. Birisi size hediye edebilir mesela.Tebessüm
Bitkilerin fiyatlarıda istediğiniz türlere göre değişir.
Toplamda ortalama 250 Tl civarı çıkıyor.
Bİtkili akvaryum besledim fakat bu kadar masrafım olmadı. Bu fiyatlar yüzeyseldir. Daha iyi fiyatlarda bulabilirsiniz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

govel3Çevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 120
govel3Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2009 21:13
Cihan bey öncelikli tavsiyem sabır. Anladığım kadarıyla sıfırdan alınacak her şey. Bitkili akvaryumlarla ilgili bilginizin olmaması sizin daha çok sabretmenizi gerektirecek. Bence bitkilerle, bitkili akvaryumlarla, gerekli malzemelerle, diğer arkadaşların tecrübeleriyle ilgili forumdaki tüm konuları ve makaleleri okumalısınız. En azından ilk etapta bir akvaryum kurmak için ne gibi şeylere ihtiyaç vardır bunları değerlendirmelisiniz. Forumda, sitede ve başka sitelerde birçok bilgi mevcut. Bunları okuyarak bu işe başlamanız hem maddi hem manevi doğabilecek zararlarınızı en aza indirir. Ayrıca her şeyi bir anda hesapladığınızda çıkan fiyat sizi bu işten soğutabilir. Ancak gerekenlerin hepsini bir anda almanıza da gerek yok. Zamanla eksiklerinizi tamamlarsınız. Örneğin yaz mevsiminde olduğumuz için ısıtıcıyı kışa doğru alabilirsiniz ya da bitkileri ve balıkları farklı zamanlarda ekleyebilirsiniz. Ama aklınızda bulunsun; güzel bir bitkili akvaryum için gereken önemli şeylerden biri tabandır. Tabanı bir kere kurarsınız. Çünkü tabanda değişiklik yapmak çok zorlu bir iştir.
Belki 90 litrelik bir akvaryumla başlamak yerine biraz daha küçük akvaryumla başlamak lehinize olabilir. Hem masraflar bir nebze azalır hem de tankı daha iyi kontrol edebilirsiniz. Tabi seçim sizin.
Kolay gelsin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ccihanÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2009
İl: Ankara
Mesaj: 6
ccihanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2009 20:40
http://www.akvaryum.com/Akvaryumum/akvaryumum.asp?id=460
 
 
İşte bunlara benzer akvaryum istiyorum 80-90litre olcak ama bunlar biraz büyükTebessüm
 
Ve daha öncede 20-30litrelik akvaryumda lepistes moly plati baktım lepistesten ve molyden yavru aldım lepiste yavrularını yaşatamadım ama moly yavrularını büyüttüm. Bi süre sonra hepsi ölünce bende sıkıldığım için 1sene önce akvaryumu abime verdim.
 
Bişye daha sorcam. Benim önceki akvaryumum 20-30litre olmasına göre çok çabuk kirleniyordu. içinde süs eşyalarında yosunlar oluşuyordu. Camlarrı çok çabuk kirleniyodu.Vatozumda vardı. ama çok büyüyünce akrabama vermek zounda kaldım. herhafta suyunu tamamen boşaltıp  heryerini yıkayıp tekrar kuruyodum ve çok uğraştırıyodu. şimdi alcağım akvaryumunda böyle olmasını istemiyorum. Ne yapmam gerek?
 
Ve isteğim bitkilerde şunlara benziyolar işte
 bu bitkiler hoşuma gitti  neon tetralarla güzel dururlar...Big%20smile
ccihan2009-07-07 20:48:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir