bitkili akvaryum kuracağım ne tür bitki


ozangunayÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 51
ozangunayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2008 18:57

Öncelikle iyi akşamlar.

-Bitkili akvaryum kuracağım ne tür bitki koymalıyım içinde moli kılıç ve lepistes beslemeyi düşünüyorum .
 -İnce kumun altına toprak koymalı mıyım?
-Bir de iç filtre mi şelale filtre mi önerirsiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.
encort2008-01-19 04:12:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sancosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1449
sancosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2008 21:32
Ben de bitkiyi yeni akvaryumuma koydum. Sana tavsiyem dayanıklı bitkiler koymandır. Çünkü tahminimce bitki davranışlarına yabancısındır. Anubiaslarla başlayabilirsin ama illada arka sıraya uzun bitki istersen tavsiyem ucuz olması nedeniyle sazlarla başlaman....encort2008-01-19 04:12:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2008 02:50
Bitkiye yeni başlıyorsanız ve uzun süreli bir sistem düşünüyorsanız bol bol araştırma yapmalısınız.Buradan gelecek temel tavsiyeler yeterli gelmez.

Tabandan başlayalım.Öncelikle zeminde çeşitli malzemeler kullanarak besin açısından zengin bir substrat oluşturmalısınız.Bu iş için laterit, humus, dere kumu ve özel bitki kumlarını kullanabilirsiniz.Yine bu malzemelerin sırası ve miktarı sisteme göre değişecektir, bunu araştırıp isim koymak size kalmış.Bunların üzerine suya salınımı olmayan 2-3 mm tane büyüklüğünde bir kum sermelisiniz.

Sonraki adım ışıklandırma.Işıklandırmanın şekli tankın hacmine, yüksekliğine, bitki gereksinimlerine göre değişir.Klasik bir yöntem var, litre başına 0,5 watt.Bu değer değişebilir, örneğin yeni kuracağım nano sistemde litre başına 1 watt yapacağım.Işık konusu oldukça hassas, bolca bilgi toplamalısınız.

Gerekli olan diğer besin kaynakları CO2 ve eser elementler.Karbondioksit sistemini bütçenize göre siz belirleyeceksiniz.Uzun vadede tüp sistemi hem daha ekonomik hemde daha sağlıklı olacaktır.Alternatif olarak fermante sistem kullanabilirsiniz.Yine bitkilerin gelişimi için gerekli elementler içeren sıvı gübre takviyesi gerekir.

Bitkileri seçerken zorluk derecesini ve gereksinimleri göz önünde bulundurun.Bu saydıklarımın hepsi olmadan da güzel bir tank kurulabilir.Bunu yine siz araştırıp bütçe ve isteklerinize göre değerlendireceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir