Bitkili Akvaryum Kurulumu Hakkında


deathcoreÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 65
deathcoreÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 04:02
   Öncelikle merhaba arkadaşlar 3 yıl baktığım  tropheus bembalarımla dolu olan akvaryumumu boşaltıp yerine bitkili bir akvaryum kurmaya karar verdim.Yeni bitkili akvaryumumu kurmak için internetten araştırma yapıyorum ve edindiğim bilgilileri sizlerle paylaşmak istedim eksiğim varsa yada yanlışım beni uyarmınızı istiyorum.Fakat ne kadarda marka yazmak istemesemde bu işin içine markalarda giriyor şimdiden özür dilemek istiyorum sizlerden ve forum yöneticilerinden.

 Akvaryum ölçülerim 100(boy)*40(en)*50(yükseklik) = 200 lt

   Taban malzemeleri olarak çok fazla araştırma yaptım ve ben doğal bir görünüm olsun istiyorum bunun için aquclay kum kullanıcam fakat onun alt katmanları olarak ilk başta normal bitkiler için kullanılan bitki torfu ve hindistancevizi torfunu karıştırıp bir tülden yaptığım bir bezin içine koymayı planlıyorum ve bu en fazla akvaryumu 1 cm geçmicek düzeyde olucak torf katmanı.Bu torf katmanı üzerine biraz torf salınımı azaltmak amaçlı yine 1 -2 cm geçmicek şekilde dere kumu yada daha sıkı bir yapıya sahip yani torfun salınıp yapıp akvaryumu mahvetmesini önlüyecek bir kum kullanmayı planlıyorum.Bu 2 katmanın üzerine Red Sea Flora Root misket gübreler kullanıp onlarında üzerine Seachem Flourite Red ve Aquaclay kumla karıştırılırmış bir katman yaratıp ki bu katman 3-4 cm olacak ve onlarında üzerine yazanın başında da belirtiğim gibi 2-3 cm sadece aquaclay kullanıcağım çünkü aquaclay bana doğal bir görüntü vericeğni hissettiyor yada hoşuma gidiyorda olabilir.


   En alttan başlamak gerekirse taban olarak kullanacağım malzemeler

 Tül içinde bitki ve hindistan cevizi torfu karışımı (1 cm)
 Dere kumu yada daha sıkı bir yapıya sahip başka bir kum (1-2 cm)
 Red Sea Flora Root misket gübreler
 Seachem Flourite Red ve Aquaclay karışımı ( 3-4 cm)
 Sadece  Aquaclay ( 2-3 cm)

   Kullanıcağım düzenli gübreler ise Red Sea Flora Root misket gübreler, Seachem Flourish Tabs tablet gübre , Seachem Flourish Potassium potasyum gübresi , Seachem Flourish sıvı gübre olarak düşünüyorum.

   Gelelim aydınlatmaya , aydınlatma olarak ;
 
 Sera Blue Sky Royal                   30 W  1 adet
 Sera Brilliant Daylight                30 W   1 adet
 Philips TL-D/89-30W Aquarelle  30 W   2adet
 Sylvania grolux                          30 W   1 adet
 
 Evet arkadaşlar edindiğim bilgilere göre çıkarttıklarım şimdilik bu kadar umarım dersime iyi çalışmışımdır fakat herşeyin tam olmasını istiyorum ve sizlerden yardım bekliyorum eğer bir eksiğim yada yanlışım varsa tamamlanmasını istiyorum yorumlarınız benim için değerli arkadaşlar... Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adem TANIŞÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1018
Adem TANIŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 08:01
Başlangıç için iyi çalışmışsınız. Tebessüm Torf vs. katmanı ile kum arasını sineklik teliyle ayırırsanız iyi olur. Özellikle yeni başlayanlar peyzaj değişikliğini çok yapar, bu esnada taban karışmasın. Taban en az 5 cm olsun. Gübrelemeyi, özellikle sıvı olanı başlangıçta az yapın. Hemen üreticilerin yazdıkları oranları kullanmayın, tank oturduğunda o miktarları kullanırsınız. Bu esnada tecrübeniz de artar oranı kendiniz ayarlarsınız. İlerleyen haftalarda kademeli olarak artırın. Aydınlatma güzel  seçilmiş. Ama başlangıçta bir florasan açık olsun sonraki haftalarda tek tek artırın. Co2'den bahsetmemişsiniz. Co2 takviyesi olmadan bitkiler besinleri kullanamaz. Co2 olmadan gübreleme ve ışıkla alg patlaması yaşarsınız.  Tüp yoksa mayalı sistemle başlayın derim. Yeni başlangıç yapan arkaaşlara önerdiğim bir makaleyi size de önereyim. Tunç Bey'in güzel bir yazısı. Okuduysanız bile tekrar okuyun derim. Özellikle başlangıç aşamaları kısmını.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deathcoreÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 65
deathcoreÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 12:55
Öncelikle teşekkürler Adem Bey yorumlarınız için eve t Co2 den bahsetmemişim yazıyı gecenin 4 ünde yazınca aklımdan uçup gitmiş açıkcası Co2 türleri ve o sistem çok pahalı geldi bana ve onun yerine mayalı sistem hem basit hemde çok ucuz bir yöntem olmasından mayalı sistemi kullanmayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir