Bitkili akvaryum (low tech) için SORULARIM


eskibalıkcıÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2014
İl: Kayseri
Mesaj: 86
eskibalıkcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 21:37
Abilerim 90x35x65h 200 lt akvaryumum var bu akvaryumu bitkilendirip canlı doğuran besleyeceğim
Şimdi benim düşüncelerim ve kafamda ki cevap bulamayan sorularımı paylaşayım sizinle

1- Kum olarak tabana 2 kg tropica subs veya jbl aquaboss üstüne 5 kg lav kırıgı onun üstüne 10 kg siyah hagen düşünüyorum diziliş doğrumu? Misket gübre düşünmüyorum

2-Beslemeyi düşündüğüm bitkiler taban için eleocharis pervula
Orta ve arkaya subuluta
Arkaya tilki kuyruğu çam eledoa hangisi olursa
Arka köşelere anubias
Kök ve kayalara sarmak için java moss düşünüyorum
Kaya olarak lav kayası kök ise mangrow kökü olacak
3-bu bitkiler için ilk hafta 40 cm mavi florasan var onu ve 80 cm daylight t5 39 w kullanacağım
Sonraki hafta bir t5 39 w daha alacağım ama hangi renk ben beyaz düşünüyorum ışıkşandıröada sorun var mı aceba ? CO2 sistem kullanmayacağım.

4-Bu bitkiler için hangi sıvı gübreyi alacağım marka olarak? Birde ne sıklıkla nasıl dökeceğim

5- dip çekimi su değişimi nasıl olmalı?
6-bu tank için hangi vanlılar alınmalı ? Karides salyangoz vatoz çöpçü vs cins olarak hangileri gerekli ? Canlı doğunların yanına .

Lütfen link verip geçmeyin çünkü çoğu linki okudum ama net olarak birşey yok :) bildiğiniz kadarı ile bütün sorularımı cevaplamaya çalışırsanız çok mutlu olurum :) teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mülkiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2013
İl: Konya
Mesaj: 574
mülkiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 00:36
     Merhaba , sorularınıza elimden geldiğince yanıt vermeye çalışacağım : 
 Öncelikle low tech akvaryum yapacağınızı söylemişsiniz bu yüzden taban malzemesi hem içerik hem yükseklik olarak yeterli, 5- 6 cm arası bir kum yüksekliği olur muhtemelen.Akvaryumun yüksekliği biraz fazla , keşke genişlik 65 cm uzunluk 35 cm olsaydı diye geçirdim içimden. :D Mavi florasan başınıza yosun belasını sarabilir , bence hiç kullanmayın , ikinci florasan olarak ben de beyaz tavsiye ederim.Bitki dizilimine gelirsek , subulatayı orta ve arkada değil de ön ve ortada kullanın , arka planda bu tarz bitki istiyorsanız tiger saz öneririm en azından uzun olduğu için arka planı kaplar daha hoş bir görüntü olur. Aynı şekilde anubiasları da arkaya değil de orta plana konumlandırmanız bu bitkinin daha iyi görülmesini sağlar.Lav kayasıyla yapılmış güzel akvaryumlar sitede mevcut , inşallah sizinki de güzel olacaktır. Arka plana yukarıda saydıklarınıza ek olarak ben rotala redi de tavsiye ederim. Salyangoz olarak eğer alacağınız bitkilerde adi salyangoz sorunu olmazsa ben elma salyangozu öneririm , bulması rahat ve görünümü çok hoş.Bunun haricinde canlı olarak canlı doğuran ve imkanınız varsa l144 longfin vatoz da tavsiye ederim.Dip çekimi konusunda farklı görüşler var ancak bu konu temelde sudaki nitrat seviyesiyle alakalı, yapacağınız ölçümler size su değişim zamanını söyleyecektir. Şimdilik aklıma gelenler bunlar , sabah sınavım var , uykusuzluğun etkisiyle yanlış bir şey yazdıysam affola , zaten eksiklerimizi üstatlar tamamlar :) .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir