Bitkili akvaryum, ramirez paradoksu


sami34Çevrim Dışı

Kayıt: 28/08/2007
Mesaj: 277
sami34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 15:42
Ramirezler için bitkili akvaryum öneriliyor ama diğer taraftan düşük ph,gh,kh ve iletkenlik isteniyor
ama özellikle ramirezlerin istediği üredikleri gh,kh ve iletkenlikte bitkiler iyi yetişmiyor. 2/3 RO suyu +1/3 dinlenmiş ceşme suyunda anubias bile yetişmedi. Hepsi deforme, ip gibi yapraklar cıkarmaya başladı. Daha sonra potasyum ve eser element gübresi ilave( bunlar iletkenliği ve kh ve gh ı arttırıyor) etmeme rağmen. Peki bol bitkili ramirazi akvaryumu nasıl olacak?  Bunun ayarı nasıl yapılacak? Tecrubeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
Adem TANIŞ2010-10-20 13:44:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SelayazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 162
SelayazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 21:56
Uzun yıllardır ramirezi besleyen biri olarak şunları söyleyebilirim. 

ramireziler bitkili akvaryumda mutlu bir şekilde yaşar. seyrek bitkili de bazı sıkıntılar kararmalar gözleniyor. 

eğer ramirezileri henüz almadı iseniz, zararsız sıvı gübrelerden kullanın. Bitkiler kendine gelsin. Çok yemleme yapmayın. Su kendine gelsin. Eskisin biraz. 40-50 gün hiç su değişimi yapmayın. Ben 2 ayda bir su değişimi yapıyorum. 350 litrede hiç bir sıkıntı olmuyor. Tabi berraklık sağlamak kolay olmuyor. Kaliteli ve az yemleme yapıyorum. Az yem derken balıklar aç kalmıyor dikkat ettiğim şey; 1 dk içinde tüm yemler tükeniyor. 

Öyle su değişimlerine gerek yok. Dış filtre kullanın ve içini tamamen biyolojik filtre malzemeleri ile doldurun. Hem gübreleriniz ziyan olmasın hem de bitkiler sağlıkla büyüsün. 

Ramirezilerin yeni jenerasyonları çok dayanıklı. Bir arkadaşım direk musluk suyuna attı bir kaç hafta kendilerine gelemediler ama şimdi durumları gayet iyi. Öyle abartılacak bir şey söz konusu değil artık ramirezilerde. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2010 22:34
Ramirezi' ye uygun su değerleri için yanlış bir bitki türü seçtiğinizi belirtmeliyim. Muhtemelen dayanıklılığı nedeniyle seçtiğiniz Anubias cinsine ait türler genel olarak orta sertlikte veya sert ve alkali sularda yaşarlar. Yumuşak ve asidik suları birçoğu tolare edebilsede kısa vadede olmasada uzun vadede sorunlar çıkıyor. Birazda sevdikleri su şartları ülkemizin genel olarak çeşme suyu değerlerine uygun olduğundan dayanıklı gibi algılanıyorlar...
 
Sizin yapmanız gereken şey; bitki almadan önce internetteki bitki profillerini gözden geçirmek ve habitatı (orijini) Güney Amerika olan ve/veya düşük sertlik ve pH değerlerinde yaşayan türler arasından sizin ışık ve CO2 imkanlarınıza uygun olanları belirlemek. Oldukça fazla seçenek bulacağınızı söyleyebilirim.
 
Ayrıca forumda Refet Bey' in tanıtım konusunu gözden geçirmenizi öneririm. Kendisinin tankı bol bitkili, hatırladığım kadarıyla %100 veya yüksek oranda  RO suyu kullanılan, içinde ramirezi beslenmiş, üretilmiş ve yavruları büyütülmüş bir tanktı. Link:
 
mustafaerdogar2010-10-10 22:47:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir