bitkili akvaryuma geçişte önerileriniz


tankutÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2011
İl: Izmir
Mesaj: 14
tankutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 11:20
uzun yıllar direndikten sonra :) geçenlerde 60 litrelik seyirlik olsun diye küçük bir akvaryum aldım.Fazla masraf etmeden ve uğraşmadan dere kumu ve mercan kırığı karışımı, ortaya dere kumu ve ince beyaz kum(cinsini bilmiyorum) ve diğer kısıma da siyah quartz ve dere kumu karışımı koyup 3-5 bitki dikip, kademeli olarak 4 sarpae tetra ve 6 siyah çizgili neon tetra ve 5 küçük bronz çöpçü ekledim. Sonra bu büyüklükteki akvaryuma koymanın yanlış olduğunu biliyorum ama dayanamadım ve çok çok sevdiğim botia makrakantalardan 4 tane daha ekledim. Şimdi amacım büyük mangrove kökünü çıkarıp (2 tanesi hakikaten çok fazla geldi sürekli kahverengi ağırlıklı bir su oldu.ama aslında groluxle güzel gözüküyor) sadece 1 tane orta boy mangrove kökü bırakmak, botialar ın saklanması için küçük kayalardan saklanma mekanları yaptığım, bitki ağırlıklı bir akvaryuma geçiş yapmak. Bu nedenle tecrübeyeyle sabit nasihatlara ihtiyacım var.
ekstra akvaryumum yok. eldeki malzemeyle neler yapabilirm???Şimdiki akvaryumcular malesef çok ticari düşündüklerinden sürekli kimyasal öneriyorlar....
   Taban malzemesini içinde balıklar varken (hele ki su değişiminden sonra bile bir süre kendine gelemeyen yada kolayca hastalanan makrakantalar varken) değiştirmek uygun olmayacak sanırım. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Sera Florena ve florenette A ikilisi yeterli olur mu acaba? veya başka önerileriniz olur mu? Hatta toprağı baştan düzenlesem nasıl olur?
  kullandığım tetra iç filtrenin 2 tane sünger katmanı var. altındakinde orijinal süngerleri duruyor. üst katmana hopar zeolit koydum.suyu berraklaştırıyor ama bitkilerin ihtiyacı olan elementleri de yok ettiğini okudum bir yerde. yerine Sera siporax mini kullansam daha iyi olur mu sizce? yoksa bu hacim için hiç masraf etmeye gerek yok, sadece sünger filtreler yeterli olur mu?

çok uzatmıyım :) şimdilik bu konularda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum...


tankut2011-03-08 00:19:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tankutÇevrim Dışı

Kayıt: 02/03/2011
İl: Izmir
Mesaj: 14
tankutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 20:47
Taban malzemesini içinde balıklar varken değiştirmek uygun olur mu? Filtrede zeolit kullanmak bitkiler için zararlı mıdır? Bana bu konularda yardımcı olabilecek kimse yok mu acaba?

Bitkili akvaryum konusunda deneyimli kişilerin yardımlarını rica ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir