Bitkili Akvaryumda Filitre ? (resimli)


YBNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1247
YBNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2007 16:11

Ertuğrul bey,

Co2 ve O2'yi ayrı düşünmek gerekir, iki gaz da suda yüksek yoğunluklarda bulunabilir, birinin yüksek oranda olması diğerini etkilemez.

Co2 suda diğer gazlara göre kolay çözünen fakat aynı zamanda sudan atmosfere de kolay karışan bir gazdır. Su yüzeyinin hareketli olması su çözünmüş Co2'nin kolaylıkla atmosfere karışmasına yol açar. Şelale filtre'ler de su yüzeyini fazlasıyla hareketlendireceğinden Co2 kaybına sebep olacaktır.

Akvaryum hacminiz büyük bir dış filtreyi gerektirmiyor, bence bütçenize uygun düşük debili (450-500L/s gibi)bir filtre almanız yeterli ki bunu da musluğundan daha yavaş debide çalıştırmanızı tavsiye ederim. Filtrenizin filtrasyon gücü %80 içindeki materyallerle ilgilidir. Dış filtrenizi kurarken de akvaryuma olan su girişini yüzeyi hareketlendirmeyecek şekilde kurmalısınız.
 
Co2'nin ne kadar çıktığından çok ne kadar iyi çözündüğü önemlidir. Yeterlilik konusunu ancak co2 test kiti ile anlıyabilirsiniz. Co2 çözümlemek için en basit pasif yol akvaryumdaki hortumun ucuna bir hava taşı bağlamak, aktif yol ise hortumu küçük bir kafa motoruna bağlayıp çalıştırmaktır. Ben vortex (anafor) çözümleyiciyi öneririm ki, kendin yap sistemler başlığında mevcut.
 
Fakat şöylediklerim yoğun bitkili akvaryumlar içindir, eğer akvaryumunuzda sadece birkaç kök bitki olacaksa şelale filtre de işinize yarar çünkü suda mevcut olan Co2 birkaç kök bitkiye yetecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sutozuÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 983
sutozuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2007 22:47
[QUOTE=Ertug][QUOTE=sutozu]Yanı ölçülere sahip bir akvaryumum ve bitkili canlı doğuran akvaryumu. Şelale filtre kullanıyorum ve çok memnunum. İç filtrede takılı akşamları bir 30 dk çalıştırıyorum o kadar. Bitkiler zaten ışık gördükleri sürece akvaryuma oksijen salınımı yapacaklardır. Biraz sabır ve emek ile çok güzel bir akvaryum elde edebilirsiniz. [/QUOTE]
 
Doğan bey, şelale filitreyi ne zamandır kulanıyorsunuz? Co 2 sorun olmuyormu?
[/QUOTE]
Ertuğrul bey şelale filtreyi bitki tankını kurduğumdan bu yana kullanıyorum ve oldukça memnunum. 2 ay olmuştur şelale filtreyi kullanalı ve oldukça ii temizliyor süngerin arasına bir parça elyaf koyuyorum 1 haftada beyaz elyaf kahverengi oluyor. Smile
Size fikir olması açısından akvaryumun tanıtım linkini veriyorum. Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir