Bitkili akvaryumda istenmeyen kokular.


ethemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 464
ethemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 17:30
Hüseyin bey aslında sizin bu konuda  acemiliğinizi unutup neden? diye sormaktansa size yol gösterici olmam gerekirdi .Melih arkadaşımızın benim adıma yapmış oldugu açıklamadan ve konuya göstermiş oldugu hassasiyetten dolayı kendisine teşekkür ederim.Melih arkadaşımızın vermiş oldugu linkler gerçekten yol gösterici bilgilere sahip konular içermektedir.
Hüseyin bey akvaryumunuzun ilk kurulumu hakkında çok kısa öz bilgi vermek istiyorum .Noksanda kalan kısımları tüm arkadaşların destegi ile çok kolay üssesinden geliceginizden eminim .
 1)Öncelikle akvaryumunuz kapasitesi kadar suyu herhangi bir bidon vs gibi biryerde dinlendirmenizdir.Bunun için 2 günlük süre yeterli gelebilir.
2)Akvaryunuz ikinci el oldugundan akvaryumda daha önceden önemli bir hastalık geçirilmediyse normal yıkayıp  temizlemeniz yeterli olucaktır.
3)Taban malzemesi olarak kullanıcagınız malzemeleri önceden hazırlamalısınız.(kum ,taban gübre ,torf,fondaviva  vs) suyu doldurmadan  öce bunları yerleştirmelisiniz.
4)Motor ,co2 ,ısıtıcı vs bunlarıda taban malzemelerini yerleştirdikten sonra uygun bölgelerde kullanmalısınız.
5)ışıklandırma tertibatınızı hazırlamalısınız .
6)Kullanıcagınız bitkiler elinizde ise bu anlattıklarımı  yaptıktan sonra  bitki dikimine uygun cımbız veya maşalar yardımı ile bitkilerinizi dikmelisiniz (bu işlem su dolumundan sonrada yapılabilir fakat ilk kurulumlarda bu şekilde kolay olur)
7)Bu işlemlerden sonra su dolumunu tabanınıza herhangi bir kagıdı  (gazete gibi)serin veya tabana koyacagınız herhangi bir tabak üzerine suyu yavaş bir şekilde döktügünüzde hazırlamış oldugunuz tabana zarar vermeden akvaryumunuz hazırlanmış olur.
8)İlerleyen günler içerisinde balık gibi canlılarınızı eklemek daha saglıklı olucaktır .
Bu yazdıklarım yılların birikimi ve birçok açılımlarda oldugu gibi yaklaşık olarak  aynı anlatımlar yapılmıştır. Size kolaylık olsun diye çok detaya girmek istemedim zaten detaylarını kendiniz tecrübe edinerek görüceksiniz veya konu içinde diğer hobici arkadaşlarında desteklerini esirgemiceklerinden eminim.
ethem2010-03-12 17:34:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir