Bitkili akvaryumda zeolit kullanımı


kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2008 10:55
 Merhaba, bitkili akvaryumlarda zeolit kullanımı daha önce çok tartışıldı ve sudaki makro besinleri emdiği için bitki gelişimini yavaşlattığı hatta durdurduğuna dair fikirler kabul edildi. O yüzden kötü etkiler mi diye sormayacağım.
  Dış filtremin iç malzemelerini komple değiştirmeye karar verdim, lav taşlarını çıkarıp kaliteli biyolojik malzemeler koyacağım, filtrasyonun son kademesine de az miktarda, 100-200 gr arası zeolit koymak istiyorum. Akvaryumum cam taban kullanacağım bitkilere kesin karar verdim. Su üstü bitkisi olarak pistia, su altı bitkisi olarak mango köklerine bağlanmış anubias barteriler. Akvaryumumun balık yükü çok fazla, arada sırada nitrattan kaynaklanan sorunlarla karşılaşıyorum. Kullanmak istediğim bitkiler bildiğim kadarıyla zor şartlarda hayatta kalabilen ve ihtiyaçları düşük bitkiler. Daha sonra başka çeşit bitki ilavesi yapılmayacak. Bitkiler için sadece sıvı gübre kullanmayı düşünüyorum, pistia'nın bildiğim kadarıyla fazladan bir co2 takviyesine ihtiycı yok sadece güçlü ışık istiyor, anubiaslara da çok sayıdaki balığımın üreteceği karbondioksidin yeterli olacağını düşünüyorum.
 Akvaryum 160 litre, yüzey alanı 60X60 cm. Pistiaların çoğalmasını isterim ama anubiaslar canlı ve sağlıklı kalsınlar yeter büyümeleri benim için önemli değil. Bu durumda bahsettiğim miktarda zeolit eklemem kullanacağım bitkileri de göze alarak kötü sonuçlar doğurur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2008 17:52
Yoğun zeolit kullandığım dış filtremin olduğu tankta anubias barterim koyduğumun ilk haftasında bir yaprak açtı.
bu iri yapraklı anubias yalnız, küçük yapraklı olan cins ise bir yıdır hayatta klam mücadelesi veriyor bilginize.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir