Bitkili Canlı Doğuran Akvaryum Bir Kaç Soru?


maaileÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 122
maaileÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 01:48
    100x45x65(Y)'lik Bitkili canlı doğuran akvaryum kurdum.Bunla ilgili bir kaç sorumvar?                      Beslediğim balıklar moli-lepistes-kılıç-çöpçü-cüce vatoz-plati-valifera-melek-zebra balığı (Danio rerio) Diktiğim bitkiler elodea-limon-zeytin-gül-çınar-bacopa vb.. bitkiler.
Dış filtre dolphin 1600
Isıtıcı Atman bt 300w
Haftada bir veya 2 haftada bir 40 lt su değişimi yapıyorum.(Normal musluk suyu kullanıyorum ancak suları 1 haftaya yakın dinlendiriyorum)
 
1-Isıtıcı ayarım kaç derece olmalı ?(Kimi bitkiler yüksek ısıya gelmiyor.Kimi balıklar düşük ısıyı sevmiyor karamsal kaldım)
2-Jbl nin hem sıvı hem de taban gübresini kullanıyorum.(üstünde yazdığı miktarda)Ancak bitkilerimde yapraklarında sararma delinme var.Işıklandırmam akvaryumu kurarken hesaplama hatası sebebiyle yanlış kurdum.(3 adet 24w t5 florasan  aquastar-daylight-grolüx) Akvaryumun bulunduğu oda gün ışığı alan bir oda sabah işe kalktığımda ışıkları ve odanın perdesini açıyorum akşam üstü 18:00 e kadar bu şekilde çalışıyor.Elodea larımda bir sorun yok arsızca büyüyorlar.limonlarım güzel kök salıyor ve yeni yapraklar patlatıyor ancak yaprakları delik ve zayıf oluyor.Bacopalarım çok yavaş gelişiyor.geriye kalanlarda yapraklarda sararma var.Bitkilerle ilgili bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
3-Akvaryumumdaki lepisteslerim sık sık ölüyor.Diğer balıklarımda bir sorun yok.Nekadar lepistes aldıysam belli bir zaman sonrası öldü.Tek tük aralarından dayanıklı çıkıp yaşayanlar oldu.Ölenlerde yüzgeç ve kuyruklarında erime gövdelerinde hafif beyazlık gibi belirtiler vardı.Diğer tür balıklarımda bu sorunlar yok.Bu sorunu nasıl düzeltebilirim?
4-Beslediğm balıklara göre kaliteli hangi yemleri tavsiye edersiniz?
5-Akvaryumun tabanını sarıcak bakımı kolay taban bitkisi ne önerirsiniz?
 
 
 
maaile2013-10-07 02:02:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 04:16
Merhaba,
1-Isıtıcı ayarınız 26 derece uygun olur..
2- -
3-Lepistesleriniz stres yada su şartlarından dolayı ölüyor olabilir.. Su değişiminizi düzene sokar ve %30-40 yaparsanız daha uygun olur.. Çünkü nitrat yüksekse oda kuyruk erimesine neden olabilir..
4-Ben Tetra Min,Sera Vipan ve Tropical Supervit 8mix kullanıyorum gayet severek yiyorlar.. Haftada bir haşlanmış bezelye tanesi,kaynar suda 8-10dk beklemiş damarlarından ayrılmış ıspanak verebilirsiniz ayrıca arada artemia ve kankurdu vermenizde renklerin canlılığı ve genel kondüsyon açısından çok yararlıdır özellikle yavrularda gözle görülür derecede büyümeye katkısı vardır..
5-Moss döşeyebilir yada Glossostigma Elatinoides de kolay sayılabilecek bir taban bitkisi fakat tabanı hızla kaplasın derseniz oda tüm taban bitkileri gibi CO2 ister.. 

Saygılar ve sağlıklı balıklar..
CastieL2013-10-07 04:17:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

botkurÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 374
botkurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 15:00

Merhaba,

1-) 24-26 derece uygun bir sıcaklık
2-)birden fazla sebebi olabilir dikim hatası,ışık yetersizliği,balıklar tırtıklıyor olabilir :) ve bitkilerin yeterli besin alamaması.Elodea arsız bir bitkidir çamura koysanız büyür :)
3-)Lepistesilerin yanında beslediğiniz balıklar nelerdir akvaryumu kurar kurmaz balıkları eklediniz mi ? Yada akvaryumu kurduktan ne kadar zaman sonra balıkları eklediniz ? Hemen eklediyseniz akvaryumun oturma sürecünde kayıplarınız olacaktır.Yada akvaryumda lepisteslere vuran balıklar olabilir mi kuyrukların yenmesi durumuna istinaden.Gövdelerindeki hafif beyazlık hastalık belirtisi olabilir MESUTOK mesut bey oldukca bilgili bu konuda bilgisine basvurmanız tavsıyemdir.
4-)Tetra ve Seranın bitkisel yemleri gayet iyi ben onları kullanıyorum.
5-)Işık bilgileriniz nelerdir bunları yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım ışık gücünüz 130 140w altında ise en uygunu moss çeşitleri olacaktır.
 
Yardımcı olabildiysem ne mutlu ama fotograf  olmadıgı için anlayabildiğim kadar anlatabildim sağlıklı hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maaileÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 122
maaileÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2013 23:26
Cevaplarınız için teşekkür ederim.Yazmayı unutmuşum akvaryumumdaki balıklar özellikle melekler moliler kılıçlar bitkileri tırtıklamaya bayılıyorlar.Bunun çaresi varmı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

botkurÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 374
botkurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2013 12:20

Malesef pek çözümü yok ancak kalın yapraklı bitkiler kullanarak bunu engelleyebiliriz anubias vs.

 
Keyifli hobiler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir