Bitkili CT Beta Mebedi


RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 22:47
       Selam arkadaşlar sürekli olarak her ay başında temizlediğim dış motorumdan çıkan kiraz karideslerim için 25*20*20 ebatlarında cama cam ufak bir akvaryum yaptım. Kenarlarını da plastik köşebentle silikonlayıp renkli yapışkanlı duvar kağıtlarıyla kapladım. Hoş bir görüntü oldu ama nasıl bir dizayn yapmalıyım bana fikir verebilir misiniz? 

KİRAZ KARİDESTEN VAZGEÇİP CT BETA BAKMAYA KARAR VERDİM

Ebatlar

  • 25*20*20  Net 8 Litre

Taban

  • Elimde biraz hindistan cevizi torfu kaldı
  • Tunç beyden aldığım misket gübreler
  • Hagen Siyah Kum

Bitki olarak

  • Glosso var
  • Subulata var
  • Java Moss var
  • Diğer bitkili akvaryumdan alabileceklerim bunlar. Farklı bişiylerde deneyebilirim.

        Işıklandırma olarak enerji tasaruflu florasanlar var 8-11-18-21 Wattlık bunlardan uygun olanı kullanacağım. Mayalı sistem C02 vereceğim.
       Ana akvaryuma direkt olarak atsam ufak karideslere yazık olacak o yüzden bu şekilde biraz büyütüp gönül rahatlığı ile transfer yapabilirim. Ama iyi bir iç dizayn olsun istiyorum. Nasıl bir ortam sağlamalıyım hem benim gözüme hemde karideslerime göre dört dörtlük olsun.


Tüm Fikirlerinize Açığım Arkadaşlar

RADALI2010-11-29 11:57:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TaygunÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 137
TaygunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 23:41
Merhaba,
 
doğrusunu söylemek gerekirse bu akvaryumunuz çok küçük olduğu için size özel birşey yapmamaınızı önereceğim. Tek yapmanız gereken bir parça kütük üzerine javamossları sarın, o yeter. Javamossu sararken ip aralımlarını 2-3 mm'den fazla olmasın. Aksi takdirde bitki büyüyünce iplerin arasında kurutlur.
 
Bu kadar ufak akvaryum için de CO2'ye gerek yok. Filtre, ısıtıcı derken bir de Co2 malzemeleri ile akvaryumunuz oldukça küçülecek. Üstelik bu kadar küçük bir akvaryumda co2 kullanmak su değerlerinin çok çabuk değişmesine tankınızın değerlerinin bozulmasına sebep olacaktır.
 
Eğer sadece mossu kütüğe sarıp koyarsanız,  misket gübreye de gerek yok. Çünkü dikili bir bitkiniz olmayacağı için kum altına yerleştirilecek gübreye de gerek yok.
 
Işıklandırma için de elinizde en küçük ampülü kullanın. Sekiz watlık ampül bile birebir ışık verecektir. Hata su 8 litreden daha az olacağı için 8 wattlık ışık birebirden daha da fazla olacak.
 
Umarım heves kırıcı olmamışımdır. Amacım sadece sizi yanlış işlerden alıkoymak.
 
Eğer arzu ederseniz www.cafe-aqua.com adresinden Omurgasızlar sayfasınındaki resim ve yazıları inceleyebilirsiniz.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vipciogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1695
vipciogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 04:47
Raif kardeşim sende benim gibisin.Bende dayanamayıp karideslerimi sonunda ayrı tanka çıkardımTebessüm.Sana tavsiyem glosso ve subulataya hiç bulaşma.Bir kökün varsa olmazsa uygun bir taşa moss u sar,zaten göreceksin araları karidesle dolacak.Birde karidesler uzun bitkiyi de seviyorlar.Arasıra yükselip üzerine konmaları için varsa gül ya da tilki kuyruğu ideal olur.Böylece ne co2 nede gübre ile uğraşırsın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 20:55
    Arkadaşlar teşekkürler ama ne ısıtıcı nede motor kullanacağım. Evet akvaryum ufak çünkü karidesten başka birşey bakmak istemediğim için. Evim kaloriferli büyük akvaryumun ısısı bile daime 25 derecede sabit. Isıtıcının çalıştığını bile görmedim. Benim için tek sorun sıcaklık artışı oluyor :) zaman zaman 26-27 ye çıkıyor ısı. Bu yüzden küçük akvaryumda kullanmayacağım.

    Subulata aslında saklanmaları için iyi bir mekan yaratıyor. İyi ve stressiz gelişmeleri için güzel bir kamuflaj olur. Benim aklımdan geçen aslında şu şekilde birşey. Sol tarafı taşlarla yüksek tutmayı planlıyorum sağ köşeye doğru eğimli bir iniş yaparak. Bu yükseltide glossoları yetiştirip diğer alçak kesimde de subulatayı sıklaştırmayı planlıyorum. Belki ön plana da Küçük dal parçaları ile birşey yapıp moss sardırabilirim. Yaptığım tepeceğin arkasına bir boşluk bırakıcam ama önden bakıldığında görülmeyecek. Bu boşlukta da tahta hava taşı ile çözdüğüm mayalı C02 i kuracağım. Kısacası önden bakınca bitki karides ve kumdan başka birşey gözükmeyecek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RADALIÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4349,3[/B]
Kayıt: 21/03/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 417
RADALIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 12:07

Yukarıda kiraz karideslerim için bir akvaryum kuracağım dedim ama Lüleburgaza gelen yeni balıklara baktığımda sadece bir tane CT Beta olduğunu farkettim. Dayanamayıp onu aldım gerçekten çok güzel ve sağlıklı idi. Şimdi 10 Lt lik akvaryumu ona göre uyarlamaya başladım. Dün itibari ile akvaryumu doldurdum. Beta için ısıyı korumam gerektiği için ufak 25W lık bir ısıtıcı aldım. Sağ köşeye vantuzlayıp Co2 hortumunu arkasından aldım ve hava taşını da taktım. Ardından elimdeki kaya dekorları ile ısıtıcıyı komple kamufle ettim. Hagen siyah kumu ve suyu doldurup küçük bir iç filtre taktım. 4-5 gün filtre ve ısıtıcı çalıştırıp bitkilendirmeye geçeceğim. Bütün bu işlemleri tamamladıktan sonrada iç filtreyide çıkartıp CT Beta mı yeni yuvasına salacağım. Kurulum esnasında telefonla çekilen resimler ;


Börek koyulan plastik kaplardan yapmış olduğum akvarym kapağım ve dizay esnasında kullanacağım kaya parçaları.


Dizayn bitmiş hali...

 

Su Dolu Hali...

 

RADALI2010-12-02 00:40:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir