Bitkili Karides Akvaryumu


yessGloryÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2017
İl: Çanakkale
Mesaj: 73
yessGloryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2020 15:36
Hepinize merhabalar değerli akvarist abilerim ve kardeşlerim. Salı günü açtığım konuda ([URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryum_ve_tesekkur_k964334.asp[/URL] ) desteklerle kurduğum akvaryumumun gelişimini, çıkan sorunları ve internetteki özellikle karidesler hakkındaki bilgileri test edip doğruluğunu veya yanlışlığını görebileceğiniz bir yazı dizisi hazırlayacağımı söylemiştim. Bu serinin ilk yazısını [URL]https://medium.com/@ozgurkurucan337/karides-akvaryumu-g%C3%BCnl%C3%BCkleri-1-bitkil-d89e14a4f8f2[/URL] burada paylaştım. İlginizi çekerse göz atın. Bu yazıyı yazarken akvaryum.com'a ayrıca bir teşekkür ve hakkını teslim etmek amacıyla ansiklopedik bilgi içeren kısımlarında da akvaryum.com'un ansiklopedi kısımlarının gerekli linklerini ekliyorum. Süreci beraber inşa etmek amacıyla her yazımı burada paylaştıktan sonra gerekli geri dönüşlerinizi göz önünde bulundurup akvaryumda gerekli değişiklikleri yapacağım. Öncelikle bu yazı dizisini takip ederken yaptığım yanlışları görebilirsiniz. Bunları bana söyleyeceğinizden şüphe yok. Hatta dediklerinizi yaptıktan sonra diğer yazılarda sizin dediğinizi bu akvaryumda deneyip sonuçlarını yazıda paylaşacağım. Böylelikle bu küçük ve basit biyotop deneyiyle optimum verime sahip bilgileri test ederek elde edece. Umarım serinin sonunda arkamızda deneysel güzel bir bilgi birikimi bırakcağım. Deneysel derken de saçma sapan şeyler deneyeceğimi zannetmeyin. Bu yazı dizisinin içinde biyolijiden yazılıma kadar pek çok şey göreceksiniz. Ben bir bilgisayar programcısı olduğumdan ilk yapacağım uygulama ise şimdiden belli. Karideslerin üreme dönemlerini ve su değişim zamanı gibi bilgileri hatırlatacak ufak bir hatırlatıcı. Çok şey öğreneceğimizi ve deneyeceğimizi şimdiden sizlere bildirmek istiyorum. Bu yazı fazla dağınık oldu ama kusura bakmayın. Sonraki bildirimlerde yazdıklarım daha tutarlı olacaktır. Hepinize iyi günler ve hobiler dilerim.

Beğenenler: [T]217331,lazarusv20[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lazarusv20Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/09/2019
İl: Antalya
Mesaj: 3024
lazarusv20Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2020 15:53
[QUOTE=yessGlory]Hepinize merhabalar değerli akvarist abilerim ve kardeşlerim. Salı günü açtığım konuda ([URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryum_ve_tesekkur_k964334.asp[/URL] ) desteklerle kurduğum akvaryumumun gelişimini, çıkan sorunları ve internetteki özellikle karidesler hakkındaki bilgileri test edip doğruluğunu veya yanlışlığını görebileceğiniz bir yazı dizisi hazırlayacağımı söylemiştim. Bu serinin ilk yazısını [URL]https://medium.com/@ozgurkurucan337/karides-akvaryumu-g%C3%BCnl%C3%BCkleri-1-bitkil-d89e14a4f8f2[/URL] burada paylaştım. İlginizi çekerse göz atın. Bu yazıyı yazarken akvaryum.com'a ayrıca bir teşekkür ve hakkını teslim etmek amacıyla ansiklopedik bilgi içeren kısımlarında da akvaryum.com'un ansiklopedi kısımlarının gerekli linklerini ekliyorum. Süreci beraber inşa etmek amacıyla her yazımı burada paylaştıktan sonra gerekli geri dönüşlerinizi göz önünde bulundurup akvaryumda gerekli değişiklikleri yapacağım. Öncelikle bu yazı dizisini takip ederken yaptığım yanlışları görebilirsiniz. Bunları bana söyleyeceğinizden şüphe yok. Hatta dediklerinizi yaptıktan sonra diğer yazılarda sizin dediğinizi bu akvaryumda deneyip sonuçlarını yazıda paylaşacağım. Böylelikle bu küçük ve basit biyotop deneyiyle optimum verime sahip bilgileri test ederek elde edece. Umarım serinin sonunda arkamızda deneysel güzel bir bilgi birikimi bırakcağım. Deneysel derken de saçma sapan şeyler deneyeceğimi zannetmeyin. Bu yazı dizisinin içinde biyolijiden yazılıma kadar pek çok şey göreceksiniz. Ben bir bilgisayar programcısı olduğumdan ilk yapacağım uygulama ise şimdiden belli. Karideslerin üreme dönemlerini ve su değişim zamanı gibi bilgileri hatırlatacak ufak bir hatırlatıcı. Çok şey öğreneceğimizi ve deneyeceğimizi şimdiden sizlere bildirmek istiyorum. Bu yazı fazla dağınık oldu ama kusura bakmayın. Sonraki bildirimlerde yazdıklarım daha tutarlı olacaktır. Hepinize iyi günler ve hobiler dilerim.[/QUOTE] Sevgili Özgür, hayırlı olsun, tek tavsiyem burada da paralel olacak şekilde bir konu açman olacaktır. İçeriğin 2 ayrı yerde de bulunmasında bir problem yoksa tabii. Bol şans dilerim. [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yessGloryÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2017
İl: Çanakkale
Mesaj: 73
yessGloryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2020 16:23
Onur abi, öncelikle medium'da yayımlamamda bir kaç sebep var. Bunları şu şekilde sıralayabilirim.
-Bu hobiye dahil olmayanların merakını cezbedip hobiyi sevdirmek.
-Akvaryum.com topluluğuna yeni insanlar getirmek.
-Medium'da görseller daha hızlı yükleniyor olması.
-Medium'un blog editörünün daha kolay kullanılması.
Bu sebeplerle oraya yazmayı tercih etmiştim. Ancak haklılığını göz önüne alarak konuyu şu linkte( [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_karides_akvaryumu_1__baslangic_k964406.asp?PID=5805078#scrl5805078[/URL] ) burası için paylaştım. Umarım ilk yazıdan gerekli desteği görebilirim. Bu destek de beni daha fazla teşvik eder. Bu sayede benimde bu hobiye katkım olabilir. Değerli önerin için çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir