Bitkili kurulumuna devam


MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2014 00:41
Tuna kardeşim selamlar , bitkili akvaryum konusunda çok tecrüben yok , daha emekleme aşamasındayım diyebilirim bende buradan edindiğim bilgilerle yola çıktım bitkili akvaryum kuruyorum .  Forumda okuduğum bitkili akvaryumlar için tavsiye edilen fon rengi siyah ve mavi. Cam Filmi olur sanırım ama ben kullanmadım kullanan veya bilgi tecrübesi olan arkadaşlar daha net bir fikir verebilir.  aydınlatma için ben t5 armatür kullanıyorum . Akvaryumun 250 litre olduğundan en az litre başına 0.5 watt yani 125 watt olmalı diye biliyorum akvaryum yüksekliği 50 cm olduğundan ve taban bitkisi yetiştireceğinden daha 125 watttan daha fazlasıda gerebilir. Ledler konusunda hiç bilgi ve tecrübem yok , ledle bitki yetiştirenler var ama taban bitkilerine led yeterli olurmu bilmem . Bence genelde gelen tavsiyeler t5 floresan kullanman yönünde olacaktır.  

Söylediğin bitkiler konusunda hiç bir fikrim yok ne yazıkki . Bitki alımı için forumun Bitki İlanları bölümünü incelemeni tavsiye ederim . Forumda şehir farketmeksizin bitki gönderimi yapan arkadaşlar var. Ben bitkileri ümit birkol beyden aldım , manisada serada yetiştiriyor bitkileri . facebook üzerinde akvared diye sayfası var . inceleyip irtibata geçebilirsin. 

Top gübre dediğin misket gübre sanırım , bence almalısın misket gübre . Misket gübre ve gerekli olabilecek sıvı gübreleri  yine forumdan edinebilirsin . 

Hayırlı olsun şimdiden , keyifli sorunsuz bir kurulum olsun . 

Saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

floranilÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2014
İl: Aydin
Mesaj: 233
floranilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2014 10:36
Merhabalar tuna bey arka fon tercihi size kalsın aydınlatma için cuba bakacaksanız t5 floresan öneririm cuba yüksek ışık ister ama önce basit bitkiler bakmanızı tavsiye ederim led ilede bitki bakanlar var ama bazı bitkilerde olmuyor,co2 olayına gelince elektrikçilerden zaman saati alın sonra sanayide pnömatik malzeme satan yerler var onlara sisteminizi yanınızda götürüp buna uygun normalde kapalı 220 v selenoid valf takacağınızı söyleyin ve ona uygun malzemeleri size verirler,top gübre olayına gelince zaten tabana jbl aquabasis almışsınız güçlü bir taban toprağıdır tabana 2 cm serilmesi gerekir ve 3 yıl ömrü vardır(kendi sitesinde bu şekilde yazıyor) yinede alacaksanız alın ama bitkilerin gelişimine göre kullanın,bu hobide ilk başlarda bazı sorunlar olabilir pes etmeyin sonucu her zaman harika olur saygılar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir