bitkili neon akvaryumu su şartları nasıl


wirusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2008
İl: Kütahya
Mesaj: 20
wirusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2008 00:58
Yeni akvaryum kuruyorum, suyu 4-5 gun önce koydum filtreyi çalıştırıyorum, ilk önce birkaç lepistes ve kılıç koymayı düşünüyorum. Daha sonra da neon tetra veya kardinal neon koyacagım. Akvaryum cu; eğer neon yetiştirmek istiyorsan, suya tuz veya metilen mavisi v.s ilaçlar atmamalısın gibi bir şeyler söyledi.Sizce bu doğrumu metilen mavisi kullansam veya akvaryuma tuz atsam bir zararı olurmu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2008 01:14
Fahri Bey, metilen mavisi zaten yeni akvaryum kurulumunda veya karantina akvaryumları haricinde kullanılması tavsiye edilmeyen bir dezenfektandır, ayrıca genel olarak tüm tetra türleri tuza karşı hassastır kullanmamanız gerekir.
Yapmanız gereken akvaryum suyunun oturmasını beklemek, suyu sertleştirecek kaya vb. aksesuarlardan uzak durmak ve mango ya da mopani kökü kullanarak suyu yumuşatmaktır.
Forumda arama yaparak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drızzdounderÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 537
drızzdounderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2008 16:38
Ben size sadece mango kökü ve benzeri, suyun ph'ını düşürücü kütükler kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer acemi değilseniz bir iki haftalık oturmuş bir akvaryumda balığın hastalık kapması gibi bir genelleme söz konusu değil. Ben yeni kurduğum akvaryumlara sadece az bir miktar tuz atar bir iki hafta sonra da canlıları koyarım, hiç yeni kurduğum akvaryumlarda hastalık olmadı. Ama emin olun bunu tuzla alakası yok, zaten tetra ve bitki için iyi değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir