bitkili staj akvaryumum


bandirmaliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 251
bandirmaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 11:18
Fotoğraf:

Boyut (cm):65x35x22
Kapasite (litre):50 litre
Canlılar:20+Kiraz Karides 3Bronz 1 Komando Çöpçü 2 Cüce Vatoz 20+Lepistes ve yavruları 2 Tatlısu Midyesi

Malzemeler: Diy iç filtre

Akvaryum Bakımı: Haftada %25-30 su değişimi

Kullanılan Yemler: Sera Vipan, Sera Guppy Gran, Kabuksuz Artemia

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
 
Yıllar sonra kayınçomun hediyesi bir akvaryumla hobiye merak sardım tekrar. Onlarca satın alıp yaşatamadığım lepistesten sonra arkadaşın yavrularından 4-5 tane ile yola çıktım. Büyüdükçe doğurdular, doğurdukça çoğaldılar artık eşe dosta dağıtmaya başladım. Bandırma'da Şahin akvaryumdan 4 çöpçü ve 2 cüce vatozu ekledim akvaryuma.
Forumdan Öğretmen Ali Beyden Gül, Tilki Kuyruğu, Micra, Moss ve saz edindim. Tatlısu midyeleri de Ali Beyin hediyesi.
Akvaryuma moss girince karides kaçınılmaz oldu ve yine forumdan jacksparrow nickli Mutlu Beyden Kiraz Karideslerimi temin ettim.
Zeminde biraz siyah hagen kum ve bahçeye çim ekiminde kullanmak için getirilen milin şiddetli yağmurda yıkanması sonucu ortaya çıkan krem renkli deniz kumunu andıran kum var.
Bitki ekledikten sonra akvaryumun orjinal plastik kapağını kesip biçip 1 adet 18w osram floura ve 1 adet 18w osram cool daylight floresan taktım. Günlük 10 saat civarı yanıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anıl YILDIRÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Adana
Mesaj: 393
Anıl YILDIRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 19:13
Bırol bey osram floura kullandıktan sonra yosun problemıne yol acıp acmadıgını paylasırsanız cok memnun olurum. Slyvanıa nın grolux lambasının yosuna yol actıgını gordukten sonra lambaları resun a cevırdım yosun yapıp yapmadıgını gozlemlıyorum suan. Sızden de yosun konusunda fıkır alabılırsem cok memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bandirmaliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 251
bandirmaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2012 09:33
Sazların ucuna doğru ve birkaç gül yaprağında siyah kırmızı sakal yosunu problemim oldu. Floura'yı yaklaşık 1.5 aydır kullanmaktayım yanında 15w ne olduğunu bilmediğim bir flo vardı. Bu 15w flo yerine bir hafta kadar önce 18w cool daylight'ı ekledim.
Dün akşam camda kısa tüy algi (Fuzz Algea) olduğunu farkettim ve temizledim. Son bir haftadır mesai saatlerim sebebiyle aydınlatmanın düzensiz  olduğunu (bazı geceler açık unutulmuş) belirtmek isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir