Bitkili Tank Kurmak İstiyorum


ManasideÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2010
İl: Adana
Mesaj: 234
ManasideÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 12:21
 Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Şu anda 150 lt malavi ve 120 lt bitkili tankım var. Daha öncesinde 100 lt lik bir lepistes tankım daha vardı tam anlamıyla torunlarının torunlarını gördüm 100 den fazla olmuşlardı . Kuzenime verdim o tankı ee malum yaş 15 öğrenciyiz bakamıyoruz. Şimdi ise 150 lt tankımı başka biri istiyor bende ne zamandır bitkili tank kurmak istiyordum. 120lt tankımı bitkiliye dönüştürmeyi düşünüyorum. Ancak daha hiç bitkili tank kurmadım. Malavileri takas ederek balıkları almak istiyorum.
Sorularıma gelirsek;
-120 lt tank yeterli midir?
-Hangi türleri beslemeliyim? (Not: Canlı doğuran istemiyorum çünkü daha önce çok besledim belki plati... Ayrıca diğerleri hakkında pek bir bilgim de bulunmamakta)
-Bitki olarak ne önerirsiniz? (Söylediğim gibi daha önce hiç bitki bakmadım akvaryumda)
-Ve sizin önerilerinizi bekliyorum. Pek bir bilgim yok bitkili tanklarla ilgili. Işık kum vs... tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ayrıca co2 difüzör nedir ne değildir ne işe yarar çok da bilgim yok sadece bitkilerin solunumu içindir diye düşünüyorum. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler 
Düzenleme:
Ebatı: 70*47*36
taragay2013-01-16 15:00:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ka2nÇevrim Dışı

Kayıt: 13/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1336
ka2nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 12:55
-120 lt tankınızın ölçüleri nedir? Bitkili için her hacim uygundur :)
-Balık size kalmış sonuçta ufak bir tank değil. Hangi grupları bakmak istediğiniz önemli.
-Bitki olarak yeni başladığınızı düşünerek birkaç tane aklıma gelenlerden listeleyim. REsimlerine bakar istediğiniz bitki türlerini seçebilirsiniz dizayna göre. Tabi iyi bir araştırmayla direk cuba dan başlayan hobiciler de yok değil. Ben size kolayca bakabileceklerinizi sırayalacağım sadece.
Gül zeytin tütün limon rotala saz subulata anubias java fern java-stringy-christmass moss riccia. Elbet daha çok bitki var ama şuan aklıma gelenler bunlar.
-Forumda çokca mevcut ama kısaca bahsedebilirim sanırım. En önemli meselelerden biri kurulumda masraftan kaçınmamak. Sonra pişman oluyorsunuz.
Tabanı olabildiğince sağlam tutmanız her zaman için yararınıza olacak. Kum olarak hagen hoşunuza gidebilir :)
Bakacağınız bitki türlerine göre gübre sistemini tamamlamanızı öneririm.
CO2 için bence mayalı işinizi görür şimdilik. Difüzör sistemden gelen mayalıyı su da çözmek için kullanacağımız araçtır.
Işık sistemi için Lt başına 0.5 den az olmazsa iyi olur. Bence en önenmli konulardan biri ışık sistemi. Ucuz florasan hemen hemen her zaman sizi hüsrana uğratır. Almışken biraz daha masraf yapıp kaliteli florasanlar almanızı öneririm. 3 flo kullanacağınızı düşünsek, aquastar grolux philips daylight çok güzel olur.
İlk başlarda olabildiğince az ışık verin tanka.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Güzel bir kurulum olması dileğiyle, kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ManasideÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2010
İl: Adana
Mesaj: 234
ManasideÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 13:17
 Öncelikle yardımınız için teşekkürler,
 Hagen gerçekten hoşuma gitti, taban bitkileri de çok hoşuma gidiyor. Balık olarak hepsini karışık besleyemez miyim cikletlerde böyle bir durum söz konusu olamaz ama dediğim gibi bitkili hakkında pek fikrim yok. Şu ışık ve co2 olayını pek anlayamadım doğrusu... Ebatı 70*47*36
taragay2013-01-16 15:01:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir