blacktip reef köpekbalığı hk


white sharkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 11
white sharkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 17:26
Öncelikle bütün foruma selamlar.
 
Blacktipler hakkında az çok bilgi sahibiyim. Ayrıca bu türe hastalık derecesinde tutkunum. Bütün zahmetine ve maddi külfetine rağmen beslemek için herşeyi göze almış durumdayım.
 
1500 lt'lik bir reef yaptırmayı düşünüyorum. Ve iki adet blacktip koyacağım içine. 1500 lt için minumum ne ebatlarda bir akvaryum yaptırmalıyım?
 
Forumda bu konuda tecrübeli üyeler olduğunu umarak bir kaç soru daha sormak istiyorum.
 
1500 lt iki adet canlı için işimi görür mü?
Bu boy tank için her yer farklı fiyat vermekte?
Ortalama ne kadar harcalamalıyım. en ve uzunluk geniş olacak. Sade bir dekorasyon düşünüyorum. Standart reef malzemeleri dışında bu tür için özel olarak ekstra koymam gereken bir donanım var mı?
Ve bu ortamda max. ne kadar büyürler?
 
ayrıca bir deniz akvaryumu işi ile uğraşan firma 750 dolar'a tekini getirebileceğini söyledi. Bildiğim kadarıyla 1000-1500 dolar piyasası. Bu fiyatlardan daha uyguna bulma imkanım var mı?
 
Şimdiden çok teşekkür ederim.
white shark2009-01-19 18:19:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VOLKANAYAZÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
Mesaj: 2049
VOLKANAYAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 18:22
Herşeyi göze aldım dediğiniz için olayın maddi yönüne hiç değinmeyeceğim. Genelde otel lobilerinde veya firmaların shoowroomlarında gördüğümüz canlılar olmasına rağmen, hobiciler arasında besleyenlerde mevcut. Umarım besleyen birisinin deneyimlerinden yararlanırsınız. Bunun için size net olarak adres Sn. Deniz Şişmanı öneririm. Kendisi bu konuda tecrubeli ve paylaşıma açık bir insandır.
 
 Genel olarak vereceğim bilgiler (okuduğum kadarı ile) klasik deniz akvaryumu sisteminde yaşarlar, çok kuvvetli bir ps  ye ihtiyacınız olucak, akvaryumun "kare" tarzında olması, yüzme stilleri için gereklidir. Akvaryumlarda bakılacak en rahat köpek balığı türlerindendir. Fiyat olarak fena bir fiyat gibi gelmedi. Kurulum bitip canlıları almaya sıra geldiğinde size direk getiren firma konusunda yardımcı olabilirim.
 
Şimdiden kolay gelsin
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

white sharkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 11
white sharkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 12:34
  Volkan Bey bilgiler ve alakanız için çok teşekkürler. Kulaktan dolma bilgilerle bu işe niyetlendiğim için daha projem gerçekleşmeden sona erdi. Açıkçası sağlıklı bilgiler verebilecek kişilerle irtibata geçtiksen sonra( Sn. Deniz ve Volkan Bey gibi) hevesim kursağımda kaldı. Ama en azından param çöpe gitmedi ve değerli bir hayvanın eziyet görmesi engellendi.
 
  Eminim forumumuzda benim dışımda bu blacktip'e hayran olan ve beslemek niyetinde olan üyeler vardır. Onlar için yaptığım araştırmaların sonucunu bildireceğim.
 
  Öncelikle biraz tecrübe gerektirdiği aşikar. En azından evveliyatınızda bir deniz akvaryumu deneyiminiz olması gerekmekte. Bu ufak bir sorun tabii. Hevesli ve istekli olduktan sonra tecrübe kısa sürede elde edilebilir.
 
  Asıl göze alınması gereken bu işin maddi külfeti. Sırf akvaryum ve malzemeleri için 10.000 türk lirasını gözden çıkarmalısınız. Kuvvetli bir ps'den kasıt 4000-5000 türk lirası. Ayrıca 5-10 ton hacminde bir ortam yaratmanız gerekmektedir. Sağlıklı ve garantili bir canlının(karantina süresini tamamlamış) fiyatı ise 2000 dolar. 2 adet canlı ile birlikte ekstra malzemleride hesaplarsak 17-18 bin türk lirası.
 
  Bu kadar geniş bir ortam için evinizizde de baya geniş bir alan olması icap etmekte. Yani açıkçası biraz lükse kaçıyor. Zaten bu sebebten ötürü fazla hobiciye rastlıyamıyoruz ülkemizde. Genelde büyük alışveriş merkezlerinde teşhir halinde görebiliyoruz.
 
   Şartlar sahip olmak için bu kadar elverişsizken yine de vazgeçemediğim ama ertelediğim bir heves olarak rüyalarıma girmeye devam edecek.
 
  "Elbet bir gün buluşacağız" diyerekten tüm forum üyelerine masmavi günler diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VOLKANAYAZÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
Mesaj: 2049
VOLKANAYAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2009 15:52

Araştırmak her zaman güzeldir. "Elbet bir gün" demek yerine daha basit bir sistemle deniz akvaryumlarına geçiş yapmanızı ve kendinizi bu güzellikten mahrum etmemenizi tavsiye ederim.

Saygılar
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

richy06Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 21
richy06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2009 20:49
Dediğiniz fiyata hazır kurulum yapan bir firma biliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir