Bloat Kabızlık Değil İshal Diyebiliriz


Cyber_ScoutÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 435
Cyber_ScoutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2017 07:46
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri:
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Alıntı:
http://www.cichlid-forum.com/articles/malawi_bloat.php

Malavi Şişkinliği
Marc Elieson tarafından
Malavi Bloat akvaryum tarafından korunan Afrika Çiklitlerini etkileyen en yaygın hastalık şüphesizdir . Yaygınlığına rağmen, bu hastalık hakkında gerçekten çok az şey anlaşılmıştır. Uzmanların bu konuda neler söylediklerini anlamak için bu konuyu araştırmak için oldukça zaman harcadım. Öğrendiğim, herkesin mutabakata varılamamış olması, ancak muhtemel nedenler, sorumlu patojenler ve hatta tedaviyle ilgili bazı fikir birliği var. Aşağıda görünen, çoğunluğun görünüşünü temsil etme girişimimdir. Ben, hastalığın en yaygın semptomlarını, seyrini ve bu hastalığın başlangıcına dair belgelenmiş muhtemel nedenlerin bir tarifi sunarak başlarım. Bunu takiben, önleme ve tedavi için birkaç öneri sunarak sonuçlandırıyorum.

yaygınlık

Malawi Bloat'ın sadece Malawi Gölü'nden gelen balıkları değil, aynı zamanda Victoria Gölü'nün ve özellikle Tanganyika Göleti'ndeki balıkları da etkilediğini söylemeye başlamalıyım. Tüm Afrika Çiklitleri bu ölümcül hastalığa yakalanmaya yatkındır, ancak en çok diyetleri sebze maddelerinden oluşan diyettir . Olası nedenlerle ilgili daha fazla bilgi aşağıda tartışılmaktadır.

belirtiler

Şişmiş L. trewavasaeİlk belirtisi genellikle iştah kaybıdır. Bu noktada başlamadıysa tedavinin başka özellikleri de uygulanır. Bu ikincil özellik karın anormal şişmesi (dolayısıyla isim şişmesi), solunum sayısı artışı, ısrarcılık, beyaz çizgili dışkı ve tankın alt kısmında oturma veya yüzeye kalmayı içerir. Balıkınızın anüsünün veya cilt ülserasyonlarının etrafında kırmızı işaretler de görülebilir (aşağıdaki resimde gösterildiği gibi). Belirtiler yalnızca hastalığın ikinci evrelerinde görülür; Bu nedenle semptomlar görülür görmez tedaviye başlamak önemlidir, aksi takdirde büyük olasılıkla balığınızı kaybedeceksiniz .

Bu ikincil özellikler ortaya çıktığı zaman, balıkların karaciğeri, böbrekleri ve / veya yüzücü mesane için geniş hasar oluşmuş olabilir; Bu nedenle, tedavinin verilmesini beklemek, iyileşme şansını azaltır. İkincil semptomların başlangıcından sonra ölüm, genellikle 24-72 saat arasında sonuçlanır, ancak balıklar bu durumda bir haftadan fazla asılı kaldığını gördüm. Bu haldeki bir balığın iyileşmesi için duyulmamış olsa da , ben zaten ikincil semptomlar gösteren bir balı başarıyla kurtarmadım .




Sorumlu Patojen

Burası, Bloat'ı tartışırken çoğu insanın katılmama eğiliminde olduğu yerdir. Bazıları bakteri kökenli olduğunu ve diğerlerinin parazitten kaynaklandığını ileri sürdüler. Genel anlaşmanın eksikliğine rağmen, yayınlanan materyal incelemem, Bloat'ın çoğu durumda bir protozoal parazitle indüklendiğine inanmamı sağladı.

Çoğu araştırmacı, bu protozoonun sağlıklı balıkların bağırsaklarında bulunduğu görüşünü desteklemekle birlikte, stresli koşullar altında zararlı sayılara çoğalabilir. Daha çok sayıda bu parazit bağırsak yolunun tıkanmasına neden olur. Bu muhtemelen balıkların iştahsızlıklarından sorumludur. Parazit sayısı arttıkça invaziv olur, duvarlarında delikler açarak bağırsağın ötesine geçer; balıkların şişmesine neden olur . Not, balıkAçlıktan ölürler, açlıktan öldükleri için değil, yukarıda belirtildiği gibi organlarına verilen zararlardan ötürü ölürler.

Bu hastalığın bulaşıcı olup olmadığı konusunda önemli tartışmalar da var. Kişisel hislerim bu. Benim tecrübelerime göre, Bloat sadece bir kurban iddia etmekle kalmaz, üç veya daha fazla. Bunun nedeni, tüm balıkların aynı kostik faktöre maruz kalması olabilir, ancak bence bu kadar basit değil. Görüyorsunuz ki, semptomlar tüm balıklarda aynı anda değil, sıralı olarak görünür. Bir başka deyişle, A balıkları gün 1'de yemek yemez ve 2. gün balık A şişmeye başlar ve balık B yemek yemez ve 3. gün balık B şişer ve balık verir C yemiyor vs.

Şişkinlik İçin Üç Ana Sebep

1.) Stres. Strese neden olabilecek pek çok faktör, burada listelenecek çok fazla faktörden kaynaklanabilir. Stresin en yaygın nedeni kötü su koşullarına uzun süre maruz kalma halidir. Bu, seyrek su değişiklikleri, yeterli havalandırma (denitrifikasyon yapan bakteriler için) ve fazla besleme nedeniyle olabilir. Bu üç faktörün hepsi sudaki nitrat seviyelerinin yükselmesine neden olur. Balık hastalıkları kendi başlarına savaşmak için çok iyi, ancak uzun süre zayıf su koşullarına maruz kaldığında stres altına giriyor ve bağışıklık sistemi optimal seviyede (insanların yaptığı gibi) işlev görmüyor. Stresin diğer nedenleri arasında balık avlaması , taşınması, su değişiklikleri veya tankmates'ten saklanan yerlerin yetersiz sayısı olabilir.

2.) Tuz.Daha doğal bir yaşama ortamını taklit etme amacıyla büyük miktarlarda tuz (NaCl) ilavesi. Doğrudur, Afrika'nın çatlak gölleri alkalindir ve çok sert suya sahiptirler (pH 8.0-8.9 ve Genel Sertlik 200-400 ppm), ancak ortak tuz tankınızı alkalinize etmez . Suyu "sert" yapan şey çözünmüş kalsiyum ve magnezyumun bir kombinasyonudur. Yumuşak suyunuz varsa ve suyunuzun pH / sertliğini yükseltmeniz gerekiyorsa, bunun için birkaç uygun yol vardır. Homemade tamponlar , kolay ve çok ucuzdur. SeaChem'in Cichlid Salt TM gibi çeşitli ticari tamponlar da mevcuttur . Substrat için ezilmiş mercan veya tankınıza kireç taşı ilavesi ayrıca pH değerini yükseltmede yardımcı olur.Akvaryum suyu, ancak mineraller suda uzun süre bekletilmediğinden sık sık su değişimi yapmak önemlidir. Herhangi bir odunun kullanılması caydırılır, çünküsuyun pH'sını düşürecek , ancak etkileri çok az olsa bile.

3.) Uygunsuz diyet . Çiklitlerin çoğu - özellikle otçul kimseleri - uzun barsak yollarına sahiptir ve yiyeceklerini sindirmek için relativley uzun süre gerektirir. Sonuç olarak, bu çiklitler bağırsaklarla ilgili problemlerin ortaya çıkması oldukça yaygındır. Yetersiz miktarda sindirilmiş veya uygun olmayan şekilde dışarı atılmış gıdaların ayrışması bağırsak duvarını tahriş edebilir vebalıklarıstres altına sokabilir, invaziv parazitlere sağlam bir taban sağlar. Çoğunlukla otçul, alg kazıma çiçeği ( Tropheus veya Pseudotropheus spp. Gibi) esasen kan kurdu gibi yüksek proteinli gıdalar veya büyük miktarlarda balık unu içeren pelet ve pul gıdalar beslendiğinde bu sıklıkla ortaya çıkabilir . Salamura karides gibi hafif veya yumuşak gıdalardan kaçınılmalı ve mysis gibi gevrek gıdalarla değiştirilmelidir. Bu bilgi ve deneyim ışığında, belirli gıdalardan kaçınmak ve başkalarına ışık tutmak önemlidir. (Bu konunun ayrıntılı bir tartışması için bkz . Afrika Çiklitlerini Besleme .)

tedavi

Balıklarınızın yemek için bir iştah kaybettiğini fark ettikten sonra (ve sadece yanak boşluğunda kızartma değil), hemen çıkarmalısınız ve tedaviye hemen başlayın. Bloat için bildiğim iki etkili tedavi var. İlk ve en yaygın olanı Metronidazol (Emtryl veya Flagyl), ikincisi Clout'dır. Tedaviden önce% 30 su değişimi (su koşullarını iyileştirmek için) ve% 50 su değişimi ile takip edilen havalandırma artırılmalıdır. Bu ilaçlar, denitrifiye edici bakterilere zarar verdiklerini iddia ettikleri halde, kullandığınız biyolojik filtreleri çıkarmak da iyi bir fikirdir . İlk 30% su değişimi, eğer bu bir hastane tankıysa gerekli değildirdaha önce kullanılmamıştır. Su değişimi kısmen önemlidir çünkü tedaviniz boyunca su değişiklikleri yapmayacağınızdan, bakterilerinizin büyük bir yüzdesini kaldırdığınızdan bahsetmiyorsunuz. Filtrelerini , tedaviden önce depodan çıkardığınız suyun bir bölümünde saklayın .

Tedavinizi ek olarak tankını bu ilaçların ya biriyle, aynı zamanda bir ekleme önerilir Ingiliz tuzu / Sofra tuzu karışımını sizin için tankın . İki yarım buçuğu karıştırın ve her on galon su için bir avuç bu karışımı ekleyin. Epsom tuzu doğal bir müshildir ve şişirilmiş balıklarınıza yardımcı olacaktıraldığı suyun bir kısmını kaybedersiniz. Epsom tuzu 3 lbs için 2 $ gibi bir şey maliyeti, çok ucuz. Herhangi bir bakkaldan veya eczaneden edinilebilir. Metronidazol

ile tedavi ediyorsanız , her 10 galon (veya 38 L) için 100 mg (yaklaşık 1 ½ kaşık toz) ekleyin. Bu dozu iki günde bir tekrarlayın. Balıklar genellikle bir hafta içinde (eğer hastalığa yakalanırsa) iyileşirler . Bulaşmış balıkların apetitini tekrar kazanacağından bunun ne zaman gerçekleştiğini genellikle söyleyebilirsiniz . Öte yandan, enfekte balıklarınız apetitini koruduysa, bu ilacı yiyeceği ile kolayca idare edebilirsiniz . Tek kullanımlık bir kapta, tanktan biraz su ilave edinMetronidazol, birkaç balık yemiği pelleti ve ilacın tek bir ölçüsüdür. Peletler bir kaç dakika ıslatıldıktan sonra fincanın içeriğini tanka boşaltın . Bu ilacı verirken , ilaçların aktif bileşenlerini etkisiz hale getirdiği için UV, ozon veya kimyasal filtrelemeyi kapatın . Tedaviyi takiben% 50 su değişimi yapın. SeaChem TM ve Aquatronics TM , Metronidazol, bunlara Metronidazol ve ikincisine Hexamit TM adı verilen ilaçlar satıyor .

nüfuzBloğu Kullanarak Şişkinlik Tedavisinispeten basittir. Daha önce de belirtildiği gibi, tedaviye başlamadan önce filtrelerinizde kullandığınız karbonları alın ve% 30-40 oranında su değişimi yapın. Tek kullanımlık bir kap kullanarak, 10 galon başına bir depo suyunda bir tablet Clout eritin (gerekirse yuvarlayın). Karışımı bir seferde biraz tanka boşaltın , belki de tam bir dozaj uygulamak için yarım saat süren bu ilaç çok güçlü olabilir ve bu talimatları izleyerek daha önce vurguladığınız balıkları şok etmemeniz önemlidir. Aynı dozajı önümüzdeki iki gün boyunca tekrarlayın, yine önceden% 30-40'lık bir su değişikliği yapın. Clout'un maksimum etkinliği için günlük su değişiklikleri şarttır. Su değişiklikleri, eski, özürlü kimyasalların giderilmesini de kolaylaştırıyor. Tedavinin Üç gün inflamasyon değil çok şiddetli olursa, yeterli aksi gerektiğini tedavisi tam beş gün süreyle. Beş gün sonra yine de bir değişiklik fark etmezseniz, iki gün ara verdikten sonra tedaviyi tekrar başlatın. Tedaviyi tamamladıktan sonra, son dozdan 24 saat sonra nihai bir su değişimi yapın.

Her iki ilaç da Bloat'ın tankta yayılmasını durdurmada etkilidir . Clout TM özellikle balık için geliştirilmiş çok güçlü bir ilaçtır. Çoğu diğer balık ilaçları Metronidazol de dahil olmak üzere insan muadillerine sahiptir. Benim durumumda, Metronidazol, hastalığın yayılmasını durdurmak için etkili olmuştur ve semptomları gösteren balıkların iyileştirilmesinde etkili değildir . Clout TM , şişirilmiş balıkların iyileştirilmesinde biraz daha etkili olduğunu kanıtladı . Bununla birlikte sizi uyarırım, Clout TM su mavisini döndürür ve tankınızdaki silikonun yanı sıra sahip olabileceğiniz herhangi bir hava yolu tüpünü lekeleyecektir . Dikkatli değilseniz, temas ettiği herhangi bir şey lekelenir. Benim için etkili olduğu kanıtlanmıştır, ben o benim için yapmanız neler olduğunu olsaydı tankı. Bunu bilerek hâlâ kullanmış olurdum, ancak bundan sonra kendimi kaptırmış hissettim. Ve böylece, sadece seni uyarıyorum.

Ek not: Bunları veya başka ilaçları kullanırken, balıklarınızı tedavi ederken başlık ışıklarını açmamak iyi bir fikirdir . Bu iki ilacın birçok antibiyotik gibi UV ışınları tarafından etkisiz hale getirilmiş herhangi bir etkin maddesi yok , buna rağmen karanlık atmosfer balıklarınızın rahatlamasına ve iyileşmesine yardımcı olacak .

Metronidazol, yüksek sıcaklıklarda (örneğin 80 ° F) daha iyi çalışır, ancak havalandırma artırılmalıdır, çünkü O 2su içeriği daha yüksek sıcaklıklarla azalır. Ayrıca, balıkların metabolizmasını arttırdığı ve bağışıklık tepkisini arttırdığı, ayrıca parazitin yaşam döngüsünü hızlandırdığı, böylece balıkların iyileştirilmesi için gereken zamanı kısaltan suyun sıcaklığının yükseltilmesi de faydalı olabilir . Fotoğraf bana aittir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/21182/141120170741241.jpg[/IMG] vatoz mini otopside bağırsaklardaki sıvı görülmektedir.

Beğenenler: [T]96706,mfcmfc[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir