Boru Sistemi ve Su Değişimi


BlitzÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 207
BlitzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2013 21:05
Çok büyük olmasa da 3 tane tankım var ve su değişimini omuzumdaki sakatlık (Tendinit) nedeniyle artık eskisi sıklıkta yapamıyorum. Ben de eve taze su (Önceden su düzenleyici eklenmiş tanka musluk suyu ekleyince sorun olmuyor) banyodan ve atık su balkondan olacak şekilde 1-2 parmak plastik boru döşemek istiyorum. Banyodan 20 metre, tanklardan da balkona 10 metre yol var ve balkon pimapen kapılı ve banyodan gelirken de 2 tane ahşap kapı geçecek. Böyle bir sistem deneyen var mı? Kapılardan bu borular nasıl geçer? Maliyet nedir?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahimuysalÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2010
İl: Izmir
Mesaj: 448
ibrahimuysalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2013 06:11
Ender Bey, en yakın gidere yönlendirseniz olmaz mı? Mutfak ya da banyo lavabo sifonlarına giden hat belki çok daha kısa olabilir. Benim evimdeki akvaryumum için bu sistemi düşünecek olsam en fazla 2 m boru ile wc lavabo giderine ulaşabilirim. Üstelik sadece bir duvarda delik açmam yeterli olur. 

Belki şunu deneyebilirsiniz:
İçeriden balkona ya da banyoya ulaşılamıyor ise bina dışından denenebilir. Akvaryumun en yakınından dış cephe duvarına bir delik açılabilir belki. Tabi apartmanda yaşıyorsanız bu çıkıştan sonra bina çevresinde dolanmanız zor, görünüm bozulacağından dolayı bina yönetimi izin vermeyebilir. Dış cephede yağmur sularının aktığı genelde 70 mm çaplı pvc borulara bağlantı yapma imkanınız da yok mu?

Son çare akvaryum içine güçlü bir motor konulacak. Kombi tesisatlarında kullanılan alpex borularla duvar ve kapılardan geçilip gidere ulaşılacak şekilde olabilir. Su değişiminde motor-alpex boru arasındaki bağlantıyı yapıp fişi takmanız yeterli olur.


Maliyet konusunda bir bilgim yok maalesef...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir