Böye bir DSB olur mu


ahmeterdogan61Çevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 148
ahmeterdogan61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 15:54

Kutu tamamen kapalı ve hava geçirmez olacak yukarıdan gelen su akvaryumun basıncı ile sisteme girecek ve aşağıdan çıkıp sumpa akacak. Fizik bilgim fazlasıya kötü olduğu için bu tür bir sistemin çalışıp çalışmayacağını ve DSB vazivesi görüp görmeyeceğini yorumlamanızı rica ediyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PicoCubeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 136
PicoCubeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2013 16:28
DSB sistemi çok uzun süredir tartışma konusu sorun birtek suyun nerden verileceği değil suyun hangi yolu izleyip çıkış yapacağı yani sump haricinde kapalı bir sisteme eklerseniz çokta faydalı bir sistem olamıyor ne yazıkki.Reefcentral da bir sürü başlık var incelerseniz mutlaka fikriniz değişecektir.

Yapcağım derseniz kum zamanla sertleşip yosun ıvız zıvırla tıkanıp, sistemi kapatıp nitrat deposuna çevirecektir.Anladığım kadarıyla sumpun üstüne koyacagınız bidon tarzı birşeyin içinde kullanmak istiyorsunuz bunu hayal ederek yorum yaptım farklı bir sistem varsa çizerek anlatırsanız daha iyi yardımcı olabilirim.


Resim farklı bir siteden arkadaşımın sumpu 1/2 ölçekli veriyonunuda kendime yaptım ps ve stock box kısımlarını bana faydasız olduğu için yapmadım..Tasarımların tartışıldığı başlığı aradım fakat bulamadım üstünden çok sene geçti.

4 farklı sump için 50 sayfa tartışmıştık en mantıklı ve faydalı sistem bu seçildi.

Bu sump sistemiyle benim akvaryumumda ps ve elyaf olmadan sadece 25 kg canlı kaya  ve 20 kg kum ile nitrat ,nitrit ,amonyak 0.


PicoCube2013-02-26 16:39:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir