bricardi baslangici


eriadorÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2006
İl: Antalya
Mesaj: 19
eriadorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2006 10:09

 

 25 yıl oldu ilk akvaryumumu alali.o zamanlar tetra+lepistes lerim vardi.hava motoruna baglanan bir ic temizliyici.ve termotsasi olmayani isiticilarimiz.

 4 yıldır akvaryum yoktu.ilk önce forumla tanistim sonra hic bitmeyen tutkum yine icimde buyudu.buyuk akvaryumlari ve icindeki buyuk baliklari sevmem.microkosmos cu diyebilirsiniz bana(diskus haric)..

benim akvaryum stadartim 1*40*40 .2 hafta önce akvaryumumu kurdum.tetranin dis filtresi+sun sunun hazir akvaryumu+sanayiden aldigim co2 tupu+medikalciden aldigim(hastalara ölcülü oksijen vermek icin kabarcik kontrollu vana+internetden siparis ettigim bitkiler+

 tanganyikada bitki ne is? diyenlere biz eski topraklar :p bitki bitki diye inlerdik o yuzden ve koloni yasami yuzunden 1 erkek 1 disi(koskoca antalyada bricadi bulamadim hala 2 hafta oldu)

 25 yildir akvaryum hakkinda tum kitaplari topladim.7 yıldan eski kitaplarimda ne tanganyika adi geciyor nede baliklarin adi.10 yıl once ankarada frontazalari görmustum buyulenmistim.2 yıldir burnumda tuter ulustaki akvaryumcular carsisi.

 uzun lafin kısasi..erkek bolgeci es tutmasa bile akvaryumun tam ortasinda duruyor ve burasi benim diyor.yeni bir bricardi alirsaniiz akvaryuma erkek tarafindan önce hırpalaniyor.dikkatimi ceken bolge sahibi erkek karnini yeni baliga surtmeye baslarsa(burada aklima takilan soru bricadi kolonisi birbirini nasil tanir?baskin erkek her baliga bir koku birakiyor olabilirmi.cunk 10 gun sonra akvaryuma attigim ve ilk grubdan kucuk olan bricardi baskin erkegin karin surtmesinden sonra akvaryumda istedigi gibi dolasmaya basladi.

   hepinize tesekkurler.saglikli mutlu baliklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tetik07Çevrim Dışı

Kayıt: 14/03/2006
İl: Antalya
Mesaj: 4
tetik07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2007 13:25
Selamlar. biraz geç oldu ama. brikardi sorununuz hala devam ediyor mu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir