bu balığın nesi olabilir? küsme olur muki?


AltıparmakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 481
AltıparmakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2009 21:16
Ben Su Değişimini Ayda Bir Yada 3 Haftada Bir Yapıyorum Ve Bence Yeterlide Oluyor. Akvaryumunuzu Tanıcaksınız Önce. Gözlem Çok Önemli Arkadaslar. Yem Mikatarı Cok Önemli. Eklediğim Suda Buharlaşan Oranında. Musluktan Direk Klorlu Su Koymak Çok Yanlık, Suları Kapalı Şişelerde Dinlendirmek Çok Yanlış Bırakın Ağzı Açık Kalsın. Zırt Pırt Kepçe Sokar Orayı Burayı Düzeltmeye Kalkarsanız Orda O Akvaryumda Herşey Olur :) Bırakın Hayvanlar Akvaryumda Yaşasınlar Siz Gözlemci Olun Amaç Bu.

Akradas Akvaryumda Herşeyin Yolunda Oldunu Söylüyor Mesela. Bu Demek Oluyoki Balık Bir Sıkıntı İçerisindeydi. Akvaryumda Kaç Çeşit Lepsites Var Bilmiyorum. Çeşitten Kastımda Şu Her Akvaryumcu Farklı Lepsiteler Satar Kimisi İtaldir Kimisi Yerli Kimisi Kendi Üretimidir Kimisi Arkadasının. Ama Sen Eğer Bir Yerden Farklı Bir Lepsites Alır Başka Bir Yerdende Başka Balık Alırsan Burda Balıklar Bir Etkileşime Girerler. Birindeki Parazitler Öbürüne Geçer Öldürebilir Hasta Edebilir. Yeni Gelen Balıkta Sudaki Parazitten Kırılır.
Akvaryumculardaki O Ölü Lepsiteslerinde Sebebi Budur.
Tabi Akvaryumcu Şikayet Eder. Sonrada Farklı Şekilde Balıkların Kalitesinin Düştüğü, Kardeş Üremelerden Olduğu vs vs. En Basit Örneği Şu İnsanlar Acısından Örneklersek Bugun Dünyanın Çeşitli Ülkelerinde Mesela Afrikaya Giden Bir Turist Bir Sineğin Yada Başka Bir Canlının Sokmasıyla Ölümcül Bir Risk Altına Girebiliyor. Yani Tamamem Bağışıklıkla İlgili Bir Durum :)

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BloodBenderÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2009
Mesaj: 33
BloodBenderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2009 22:01
[QUOTE=first_burn]

lepistes almıcam artık böle stresli salak bi balık olamaz

[/QUOTE]
 
Sana tamamen katılıyorum =) Bir de sormak istediğim, nerden almıştın bu balıkları ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir