Bu Balıklar beraber olur mu ?


RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 22:48
Pekala Ferhat Bey konuya olan ilginiz için teşekkür ederim.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 22:49
Green Terror'ler 9+ Ph'a kadar dayanaklı balıklardır. Tecrübeyle sabittir. Ancak doğru olan daha düşük ph'larda bakılmasıdır.
 
Benimde soruya cevabım; hayır, ikisi bir arada bakılamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 23:02
Uzun tartışmalardan sonra başlanan noktaya geri dönülmüş. Eğer ben yaptım oldu gibi bir inadınız yoksa, bu iki tür aynı akvaryumda olmaz. Bunun sebepleri arasında şu 1. derece de şu ise 2. derecede önemlidir yorumlarına katılmıyorum. Bilinçli bir hobici için bu sebeplerin herbiri, diğeri ve sorunların toplamı kadar önemlidir. Bu forumun amacı bilgilerimizi paylaşmak ve diğerlerini bilinçlendirmek, aynı zamanda da kendimizin de bilinçlenmesi olduğuna göre bu tür tartışmaların faydalı olduğunu düşünüyorum.
 
Vakit ayırıp, uzun açıklamalar yaparak herkesi bilgilendirenlere teşekkür ederim.
 
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 23:03
[QUOTE=Radinant][QUOTE=deneyci]Arkadaşlar bizim burda bir akvaryumcu var yaklaşık 2 metrelik bir tankın içinde yok yok. Frontosa, Yunus, Japon, Melek, Pengasus, Leopar Vatos, Bilmediğim ciklet türleri vs vs buna ne diyorsun bu balıklar aylardır bir aradalar hiç bir sorun olmuyor. Ne biçim iş bu? [/QUOTE]
 
Merhaba ;
 
Bu bahsettiğiniz durum hakkındada birçok kez konular açıldı , sorular soruldu ve tamamı yanıtlandı.
 
Yalnızca tek birşey belirteceğim ;
 
O akvaryumdaki oluşan ölüm , hastalık , stres'i yalnızca onların hepsini oraya koyupta yaşamaya mecbur bırakan akvaryumcu ve o akvaryumda hayatlarını sürdürmek zorunda kalan  zavallı balıklar bilir.
 
Ne siz ne ben nede başkaları bilir...
 
Saygılar
 
[/QUOTE]

Merhabalar.

Alıntı yaptığım yazıya dair birkaç şey söylemek istiyorum.

Akvaryumcularda o şekilde uygun olmayan balıkları bir arada tutulmasının bence tek bir gayesi mevcut PARA. Birçok akvaryumcu bunlar bir arada yaşar bakın burada yaşıyorlar, v.s. diyerek ellerinde balıkları satıp para kazanmakta. Ki teşhir için uygunsuz bir tankta duran balıkların en pahalı ve maddi değer taşıyana göre su değerleri v.s. ayarlanmakta. Elbetteki içlerinden ölen oluyor ama o ölen balıkların maddi değeri az ve balık satışını tetikliyor, buda ticari anlamda onlar için problem oluşturmuyor... İnsanlık dışı bir kavram içeresinde bunu birçok akvaryumcu bu şekilde sürdürüyor. Ve bunu konuda doğru ve olması gereken bilgileri paylaşan ve sunan forumlarada çamur atmaktan geri kalmıyorlar ( Onlar çoluk çocuk, v.s gibisine ).

Umarım birçok hobiciyi bu konuda aydınlatır ve durumun perde arkasını görürler...

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 23:10
[QUOTE=deneyci]Arkadaşlar bizim burda bir akvaryumcu var yaklaşık 2 metrelik bir tankın içinde yok yok. Frontosa, Yunus, Japon, Melek, Pengasus, Leopar Vatos, Bilmediğim ciklet türleri vs vs buna ne diyorsun bu balıklar aylardır bir aradalar hiç bir sorun olmuyor. Ne biçim iş bu? [/QUOTE]
 
 
İşte hobiye kaybettiren zihniyetlerden biri de budur. Akvaryumcuda adı şov akvaryumu olan bu tip tanklarda bir arada yaşadığı zannedilen balıklar doldurulur. Yeni hobici gelir, orada gördüklerini evinde uygulamak ister. Aldığı balıklar ya kavga eder, birbirine zarar verir,biri su değerleri için tuza ihtiyaç duyarken diğerine tuz çok zarar verebilir;  otçul olana basarsınız proteinli yemi, balık 15-20 gün sonra ters döner....Aglama
 
Size bu balıkları satan ve  bir arada yaşayacağını söyleyen akvaryumcuya gider durumu anlatırsınız; ama o da suçu size atar... Bu böyle sürer gider.
 
Bence de su şartları diğer şartlardan önce gelir...Bizim ciğerlerimize dolan hava gibi düşünelim.  Bizim soluduğumuz havanın değerleri vücudumuza zarar verecek düzeyde bozulmuşsa, bize en güzel, en vitaminli yiyecekleri de yedirseler  faydası olmaz, diye düşünüyorum.
 
Bu tür tartışmalarda hep söylendiği gibi " Ben yaptım oldu, arkadaşım bunu başardı" demek hobiciye yakışmaz. Bizim amacımız ve hedefimiz beslediğimiz canlının doğal ortamını olabildiğince taklit etmektir.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 23:15
Bende de bir aralar bir green terrör vardı elimde bulunan frontasanın hırpalanmaması için elimden çıkardım çünkü green terrörler bayağı bölgeci oluyorlar hemde diğer arkadaşların dediği gibi ayrı gölün balıkları yani yaşadıkları su değerleri birbirine uymaz bence hangi türü beslemeyi daha çok istiyorsan o türe yönel diğer türü elinden çıkar sana tavsiyem de green terrörleri elinden çıkarman olur çünkü ilerde bu balıklardan yavru aldığın zaman onlara alıcı bulman da zor olur ve çoğalan green terrörlere yer sağlaman gerekir yine de tercih senin. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir