Bu Hangi Tür Kaplumbağ Ne yapabilirim ?


BatuhansrclkÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 174
BatuhansrclkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 20:02
Arkadaşlar üzün süredir kaplumbağ besliyordum kırmızı yanaktı ama geçen yıl malesefki kaplumbağımı kaybettim . Bugünlerde badana yaparken akvaryumumu buldum güzelce doldurdum taşlarını temizledim balık alıkcaktım . İzmir kemerlatındaki petshopları herkez bilir oralarda dolaşırken buna rastladım çok degişik geldi ilk defa gördüm böyle bi türü petshopta  hadi alayım falan dedim . Eve geldim akvaryumuma koydum havalar sıcak olduğu için ısıtıcı takmadım hayvan çok ürkek durmadan saklanmaya çalışıyor kaçıyor iki yem attım yedi sonra hiç yemedi . ve kuru alanına hiç çıkmıyor bütün gün süyün üstünde ölü gibi duruyor . Çok korktum öldü diye bir iki kere rahatsız ettim hatta . Sizce ne yapabilirim nedir bunun sorunu ve türü ... Bir kapluş daha kaybetmek istemiyorum .



Batuhansrclk2014-08-28 20:04:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GizemÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 87
GizemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 14:03
Türü benekli kaplumbağa.
Yemlerinin markaları neler?
Sizden kaçması normal. Alışması 1-2 hafta sürebilir. Siz mümkün olduğunca az görünün kaplumbağaya. Önce akvaryuma alışsın. Siz yemi kafa hacmi kadar atın akvaryuma o yer.
Bulunduğu akvaryumun boyutları neler? Filtre uv lamba vb. var mı?
Bir de kaplumbağanın korktuğunda saklanması için mango kökü gibi kaplumbağaya zarar vermeyecek dekor alabilirsiniz.Gizem2014-08-29 14:09:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BatuhansrclkÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 174
BatuhansrclkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 14:14
Dün akşam biraz araştırdıktan sonra benekli kapluş olduğunu anladım . Kuru alanın altı bos oldugundan oraya saklanabılıyor . Kuru alanında üstünde ısıtıcı ve birde florasan (uv için kullanıyorum hiçbir sorun çıkarmamıştı bana  .) Gemma Turtless dıye pıyasada bulunan yemlerden kullanıyorum eskı kaplumbağlarım cok severlerdi ... Diğer akvaryumumdaki ölü balıkları da yerlerdi bu malesef ölü balıklardan'da yemiyor . ne yapıcagımı sasırdım . 60x30 Fitleresi var tabanında lav taşı kırığı var ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GizemÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 87
GizemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 18:02
Akvaryum 60*30 ise.çok küçük. Bir an önce yeni bir akvaryum alınmalı. 100*100*60 kare bir akvaryum alırsanız yaşarsa 15 yıl sonra bile rahat edersiniz. Gemma turtels iyi bir marka değildir. http://sukaplumbagasi.com/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html kabuk boyuna göre burada yazan yemleri verebilirsiniz. Zaten bilirsiniz kafa hacmi kadar vereceksiniz. Ölü balık vermeniz çok doğru değil. Eğer hastalıktan öldüyse balık kaplumbağanıza zarar verebilir. İlle balık vermek istiyorsanız ayda bir defa alabalık verebilirsiniz. İştahla yerler.
Siz gene de ısıtıcı takın. Filtresi iç filtre mi? Kaplumbağalar çok kirlettiği için iyi bir dış filtre (ehaim, fluval) almanızı öneririm. Suyun pisliğinden göz ve kulak iltihapları oluşuyor.
Derisi soyulacak ve daha rahat atması için kum lazım. Silis kumunu öneririm. Lav taşı vb. de olabilir ama renkli taşlardan olmasın. Doğal olsun. Kabunğunu da yenileyeceği için kabuğunu taşımak ister. Girintili çıkıntılı bir mango kökü alırsanız hem kabuğunu kaşır hem de suyun ph ını ayarlar. http://sukaplumbagasi.com/forum/Konu-mango-koku-nedir.html

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir