Bu korkuyu nasıl önleyebilirim?


TunaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 236
TunaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2007 21:11
Selam arkadaşlar.
3 aydır yunus besliyorum.hepside damızlık boydalar.Fakat akvaryumun önünden ne zaman geçsem balıklar kaçışıyor kendilerini cama vuruyorlar.Aldığımdan beri çok korkaklar.Önceleri ışık açılınca bile korkarlardı, şimdi sadece hareketten korkuyorlar genellikle.Zamanla düzelirmi bu durum?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KAHOÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2006
İl: Antalya
Mesaj: 30
KAHOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2007 21:17
Selam. Bu durum kesinlikle zamnla düzelir. Kendimden örnek verirsem ilk aldığımda benim de böyle sorunlarım vardı, fakat şimdi balıkarım elimden yem yiyor...  Bu durumu şöyle söyleyebilirim ki, balıklarınızla fazla vakit geçirmiyorsunuz. Sadece yem atıp su tazelemekle olmaz. (mesela ben gecenin bir yarısı akvaryumun önüne sandalyeyi çeker ve saatlerce onları izlerim) Bunun yanı sıra ani hareketlerden kaçının ve eğer balıklarınız geceleyin aşırı sıçrama veya cama çarpma yapıyorsa sürekli gece lambası yakın. Balıklarınız sudan atlamasın, saygılarımla....
Echoe2007-04-14 21:22:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

golcerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 428
golcerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2007 23:40
Kahraman Bey'inde belirttiği gibi bu sizin akvaryumunuzla ne kadar zaman vakit geçirdiğiniz ve iç dekoru sürekli değiştirip değiştirmemenizle alakalı. Akvaryumunuz sessiz ve kimsenin olmadığı bir yerde duruyor ve gün içerisinde sadece yemle yapıyorsanız, bunların olması gayet doğal. Birde iç dekoru benim gibi haftada bir değiştirirseniz ondan da çok rahatsız oluyorlar.
İlk zamanlarda bende balıklarımla az vakit geçirdiğimden DISCUS'lar başta olmak üzere malawilerde çok ürkek olup kaçıyorlardı. Ama şimdi DISCUS'larımda Malawi'lerimde elden yem yiyiyorlar.
Sadece balıklarınızla biraz daha fazla zaman geçirin ve sürekli iç dekoru değiştirmeyin. Hem balıklarınız daha stressiz olur sizde daha mutlu olursunuz. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir