bu sistem artemiya acmaya son verirmi?


nintendoÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Izmir
Mesaj: 139
nintendoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 13:47
Merhaba arkadaslar herkese iyi forumlar. Bir suredir aklimda olan birseyi sizlerle paylasmak istiyorum. 
afra red dorsal ve galeria reef yavrularima artemia aciyordum fakat bildiginiz uzere artemia hem zahmetli hemde pahali. İki gundur denedigim bi durum var. Nls chld formula yemi havanda un haline getirerek ana tankimda bulunan kulucka makinemdeki yumurta keseleri yeni gecmis red dorsallarima un haline getirdigim yemi suyla karistirarak bir ejektor siringa ile kuluckanin icindeki baliklara veriyorum. Yem oldukca kucuk partekullerde assagi dogru inerken baliklarim yemi afiyetle tuketiyorlar. Yemin fazlaligida kulucka makinemin altindaki elekten ana tanka karisiyor. Tamam ana tankima fazladan yem artigi karistirdigimin farkindayim ama bu yem devede kulak kaliyor ve fitrasyonum bunu absorbe edebiliyor. Gelelim bu isi farkli boyutlara tasimaya. 
diyelimki yavru baliklarimizi keselerindek kurtulduktan 4-5 gun sonra 
70 40 80h lik bir bir tanka alalim bu tanki bir sineklik yardimiyla enine ikiye bolelim (yukseklik oyuzde 80cm) tankin alt tarafina 10 adet cuce vatoz koyalim ustunede yavrularimizi. fitrasyonuda pupo fitreyle alt tarafta yapalim. Boylece hazirladigimiz protegin katkili un haline getirip sulandirarak tanka karistiracagimiz nsl yemimizin fazlaligi sineklik yardimiyla vatozlarimizin bulundugu tarafa inecektir. Filtasyonuda pupo filreyle yaptigimiz icin su sirkulasyonu min. Seviyede olacaktir ve yem fazlaliginida votoslar yiyecektir diye dusunmekteyim. Siz sevgili akvarist arkadaslarim bu konuda n dusunuyorsunuz????.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1751
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2010 15:18
Selam. Söylediğiniz sistem yapılabilir tabi ama bunun artemia çıkarma ya da çıkarmama konusunda bir etkisi yok. Artemia yavruların gelişimini hızlandırır, normal yemi zaten vermemiz lazım. Normal yemlemeyi artemiaya alternatif olarak görmeyin, yavruları artemia vermeden de büyütebilirsiniz. Ama tabi normal yemler artemianın yerini tutamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir